אין יותר מידי הגיון. מנפלאות הבירוקרטיה.
ברוך הבא למציאות.
איך זה שבהרבה דגמים חדשים, כמו בטימקס החדש למשל, יצרניות נאלצות להעלות את נפח המנוע בשביל לעמוד ביורו 5... המוח שלי אומר, העלאת נפח = יותר צריכת דלק = יותר זיהום אוויר, לא ככה ?
איפה ההגיון?
אין יותר מידי הגיון. מנפלאות הבירוקרטיה.
ברוך הבא למציאות.
הגדלת נפח = בוכנה יותר גדולה.
בוכנה יותר גדולה מייצרת יותר כוח דחף.
לכן יותר פשוט להגדיל את הנפח "ולחנוק" מנוע מעט יותר גדול שמניב יותר כוח דחף מאשר לנסות לפתח שיטות מסורבלות על אותו נפח בשביל לשמור עליו.
לגבי יחס דחיסה.
בפשטות ככל שיחס דחיסה יותר גבוהה יש יותר התנגדות לתנועה של הבוכנה -> סל"ד מקס' יותר נמוך -> הספק (כ"ס) יותר נמוך ומומנט יותר גבוהה כי יש תפוקה יותר גבוהה מהבעירה (ככל שהסל"ד יותר מהיר זה פוגע בטיב הבעירה וההפך).
ככל שהבוכנה יותר גדולה מופעלים עליה יותר כוחות מה שמאט את התנועה שלה.
זה מתבטא ביותר מומנט ובפחות הספק.
לכן כמה שהנפח יותר קטן תקבל יותר הספק על חשבון כוח דחף.
אבל ההספק המקס' יגיע רק באזור העליון של הסקלאה ולכן מנוע כזה שלא יהיה ישים לכל יעוד.
במציאות אפשר לעשות בדרך הרבה מניפולציות ויש גם את נושא המהלכים שמשחק תפקיד משמעותי.
חשוב לציין שהיצרנים מגדילים את הנפח במינימום האפשרי על מנת לא להפר את האיזון הזה.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 11-11-2019 בשעה 07:54.
מעולם הרכב
נפח מנוע לא בהכרח אומר יותר זיהום.
לטויוטה פריוס יש מנוע 1800 שמייצר 98 סוסים. עלוב לפחות כמו הרכבים של שנות ה 80 המוקדמות.
אבל הרכב חיסכוני(הלוואי והאופנוע שלי היה עושה את הק"מ לדלק שהטויוטה עשה) 1\22
שים לב שבטימקס הרוצחת נשארו על אותו ההספק. (מקסימלי לרשיון) אך הממומנט התעבה. לדעתי הם רצו יותר כוח זמין ולכן העלו את הנפח.לא קשור ליורו5
תראה את ה CBR1000RRRRRRR החדש מוציא 217 כ"ס. ממנוע 1000 ועומד יורו 5(מה שמתנגש עם השאלה של פותח השירשור)
אני בדיוק שאלתי את עצמי שאלה זו בדיוק לפני כמה שבועות ומצאתי את הלינק הבא
https://www.bennetts.co.uk/bikesocia...to-motorcycles
כן זה באנגלית. לפי הבנתי, הגדלת הנפח נותנת בעיקר את היכולת להתגבר על הצימצום בחפיפה של שסתומי היניקה והפליטה. החפיפה עוזרת ב"נשימה" של המנוע שתורמת לכוח של המנוע. אבל החפיפה בתמורה גורמת ליותר חלקים לא רצויים להיפלט.
דרך אגב זו גם הסיבה שאפשר להשתמש בתיזמון שסתומים משתנה כדי לצמצם את הזיהום. לכל נקודה בסל"ד יש נשימה שונה במנוע ואם אפשר היה לכוון את החפיפה בשסתומים לפי הצורך היה אפשר לצמצם את הזיהום ולהגדיל את המומנט לאורך טווח הסל"ד.
נערך לאחרונה על ידי tree; 11-11-2019 בשעה 20:27.