למה האופנוע הולך לשמש? איך נראית הנסועה היומית שאתה מתכנן?
שלום ךכולם אני בהליך הוצאת רישיון a1
מתלבט בין mt07 לcb500f או שלרדת ל300 מכיוון שאני נהג מתחיל ולא רוצה משהו חזק מידי .
מה אתם אומרים ? אשמח להצעות והכוונה שלי לחדש מהחברה
למה האופנוע הולך לשמש? איך נראית הנסועה היומית שאתה מתכנן?
שלושתם בסדר גמור גם לרוכב מתחיל. עם ה07 דרוש קצת.ריסון עצמי אבל גם הוא לא כלי מוגזם מדי.
הנסועה שלך לא מצדיקה מנוע גדול ויש עדיפות לכלי שהוא קל משקל וקל לתפעול, גם משום שאתה מתחיל וגם משום שקל יותר לתמרן אותם בעיר.
הZ400 צריך להתאים מאוד והמנוע שלו חזק יחסית. הדיוק 390 הוא אופציה מצוינת ופופולארית אבל יש לו מוניטין של כלי לא אמין. לי היה CB300R והוא כלי נהדר לרוכבים מתחילים. מהMT03 הייתי נמנע כרגע בגלל שהוא הולך להיות מוחלף בחודשים הקרובים. הG310R יכול גם להתאים אבל לא ברור אם הוא עדיף על האחרים במשהו.
דוקא היום ראיתי את הדיוק רק שהוא קטן יחסית לאחרים
ואני 1.85 בגובה.
התלבטות מאוד קשה גם הבמוו הבנתי קטן במימדים .
z400 או cb300 או הדיוק 390 .
רק מה אני באמת צריך לבדוק שיהיה לי חשוב בתור נהג מתחיל וכמובן לשמור על עצמי שזה הכי חשוב שלא יהיה כלי חזק מידי לפחות עד שיהיה לי קצת ניסיון
הגובה פה עקרוני מאוד ואל תתפשר על אופנוע שלא מרגיש לך נוח (עד כמה שאתה יכול לשפוט).
הדיוק והCB300 הם אופנועים קטנים יותר אבל תנוחת הרכיבה שלהם נוחה והמושב שלהם דווקא גבוה יחסית (כמו הMT07 ויותר מהCB500F והZ400).
אם אתה לא נעול על נייקדים אז שווה שתסתכל על הCB500X והG310GS - הם יתאימו לך יותר בגובה. גם הורסיס 300 יכול להיות אופציה מתאימה.
אם אתה לא לחוץ לקנות ממש בזמן הקרוב אז צריכה להגיע בתחילת השנה הבאה גירסת אדוונצ'ר של הדיוק 390, גדולה, גבוהה ומאובזרת מאוד. בהיבט הבטיחותי, היא מגיעה עם חבילה אלקטרונית שכוללת בקרת משיכה וABS שפועלים גם בהטיה - זה משהו שאין לאף אופנוע אחר בקטגוריה הזו וזה גם נדיר יחסית בקטגוריה מעל.
אני די נעול על הנייקד .
ישבתי היום על הz400 על הדיוק 390 ועל הcb500f
האמת שההונדה היה לי הכי נוח . לפי המבחנים או די מומלץ לנהל המתחיל נוח קליל ודי סלחן.
מה אתה חושב ? ותודה על העזרה
יצא לי לבלות כמה שעות טובות על CB500F בן כמה שנים שעבר חיים די קשים אצל מורה לנהיגה ואהבתי אותו.
אני חושב שהוא כלי מצוין למתחילים. הוא מציע חבילה מאוד מאוזנת וסולידית עם מוניטין אמינות נטול רבב (אבל יש לא מעט רוכבים שהמחשבה על אופנוע סולידי מוציאה אותם מאיזון).
אם אני לא טועה, הם עדיין מוכרים את הדגמים הישנים לצד החדשים. החדשים מגיעים עם כמה שינויים לא זניחים בכלל (תאורת לד היקפית, קלאץ' מחליק ורך, בולמים משופרים ומכוון הילוכים) וכדאי, לדעתי, לקנות את החדש ולא את הישן, אפילו אם יש על הישן הנחה יפה.
כן החדש מגיע עם מערכת מניעת החלקה רק שעשו אותו סגנון רטרו הפנס הקדמי עגול . .
תןדה רבה על העזרה ונראה לי שאני אלך עליו.
או ה650 מוגבל
ה650 החדש מגיע עם בקרת החלקה ופנס עגול. ה500 החדש נראה כמו הישן ואין לו בקרת משיכה.
לקחתי את ה650 (הלא מוגבל) לנסיעת מבחן לפני כמה חודשים. הוא אופנוע איכותי הרבה יותר מכל הדגמים האחרים כאן. המכלולים שלו מצוינים, ההיגוי שלו קליל, הוא יציב מאוד ו"מתקשר". הוא גם יוכל לשרת אותך שנים קדימה ואם תשדרג את הרשיון אז תוכל לשחרר את ההגבלה בעלות סבירה.
אבל נסיעת המבחן פסלה אותו מבחינתי דווקא בקטע הארגונומי. זה אופנוע שבנוי עם ימי מסלול בראש כשתנוחת הישיבה עליו היא ספורטיבית עם רגליות גבוהות מאוד ומשוכות אחורה. היה לי לא נוח ואני עוד נמוך ממך בשני ס"מ ודי גמיש.
כן צודק .
בכל אופן ההתלבטות בשיא שלה מקווה שאקבל את ההחלטה הנכונה . שוב הכי חשוב לי החיים שלי אני יודע שאני יהיה זהיר ולהוציא רישיון בגיל 32 זה לא כמו להוציא בגיל 17 . אבל חשוב שהכי יהיה חביב לנהג מתחיל . אז לפי מה שאני מבין עדיף את הcb על הדיוק והקוואסקי
הכי חביב לרוכב מתחיל? CB300R...![]()
היום קצת ירדתי מהcb500 וחביב הz400
צה אתה חושב? יצא לך במקרה לראות מבחנים של cf moto 400 nk?
בטרקטרונים אני יודע שנם קיימים כמה שנים ומוצלחים מחיר של חדש עולה 27,000
הZ400 היה האופנוע הראשון שהעלתי כאן בגלל שאני חושב שהוא יכול מאוד להתאים. הביקורות עליו טובות אבל אין לי שום היכרות איתו מעבר לקריאה של ביקורות.
לגבי ה400 של FCMOTO, הוא חדש מאוד בארץ, האבזור שלו מעולה ביחס למחיר, המשקל שלו גבוה מאוד (וזה לא טוב) אבל מעבר לזה אני לא יודע כלום. יש לו יתרון לא מבוטל בזה שיש לו גב של יבואן גדול עם מערך שירות רחב.
אם אתה פוזל לכיוונים האלה ופתוח גם לסקרמבלרים אז יש עוד שורה של כלים שיכולים להיות רלוונטיים כמו הלאונצ'ינו 500 של בנלי, הפאנטיק קבלרו והאינטרספטור 650 של רויאל אנפילד. הם זולים ביחס לתמורה אבל היצרנים פחות נחשבים והיבואנים קטנים. למען השלמות, יש גם דוקאטי סקרמבלר 62 שמגיע מיצרן "פרימיום" והוא יקר יחסית לאבזור כשגם כאן מדובר ביבואן קטן יחסית.