יש את זה בסרט?... או בהקראה?(עדיף נערת קריא/עה
)
לצערנו לאחרונה נהרגו זוג רוכבים על גבי T-MAX במפגש עם משאית.
אני לא יודע אם זה אכן כך אבל אני מנצל את הבמה לתת קצת דגשים להתנהגות נכונה כשאנו פוגשים כלי רכב כבד.( רשמתי בפג"ז הקודם)
רבים מאיתנו חיים בתחושה שנהגי אוטובוס או משאית מצפצפים על החוק ושמים פס על הסביבה מאחר והם כמעט ולא פגיעים.
אז נכון שיש גם כאלו אבל לא מעט מאיתנו ( אני כבר לא עובד על רכב כבד אבל אוהב את זה ולכן רושם מאיתנו) מאוד מקפידים וזהירים ובכל זאת חווים לא מעט התקלויות מול כלי רכב קטנים עם דגש על אופנועים.
אני אתייחס לאוטובוס אבל זה תקף גם לסמי טריילרים או סתם משאיות קלות.
פיזיקה ומידות - אוטובוס ממוצע אורכו 12 (תוקן לבקשתו של ירושלמי 600) מטר גובהו של עירוני כ3 מטר ובין עירוני סביב 3.70, אוטובוס מפרקי יהיה כ18 מטר אורך והגובה סביב ה3 מטר.
משקל כולל יכול לעבור את ה27 טון (משאיות יותר גבוה וסמי גם יותר ארוך ובטח יותר כבד ).
באוטובוס יש מרכיב נוסף (גם במשאיות מסויומות) של סרח עודף בזנב וקדמת הרכב פירושו של דבר המרחק בין הפגוש לציר הגלגלים.
למה ההקדמה הארוכה ומה מעניין אותנו המידות והמשקלים - אני אחלק את זה לכמה "כיוונים":
1. כאשר אדם או אופנוע נמצא בנתיב מאחורי האוטובוס תוך שמירת מרחק סביר מבחינת הרוכב נהג האוטובוס לא יראה אותו כלל!!!
הכיסוי של המראות הצד לא מאפשר ראייה של האובייקט מאחור וכמובן מראת האמצע ( זאת בהנחה שאין נוסעים עומדים או פרסום או ללא חלון זה לא משנה) לא מאפשרת ראייה כלל (פתרון זה מצלמה אבל רצוי ומצוי לא הולכים יחד וגם אז המסך קטן ואולי טוב לרוורס ולא מעבר) ועל מנת שהנהג יוכל לראות את האובייקט מאחור על האובייקט להיות במרחק של כ10 מטרים מהפגוש האחורי של האוטובוס.
חישוב קל 10 מטר ועוד לפחות 6 מטר של אוטובוס רגיל מנקודת הישיבה של הנהג (מפרקי 17 ועוד 12 מטר זה 27 מטר) נהתוצאה לפחות 16 מטר ויותר שבגללם הנהג לא יראה את האובייקט מאחור.
2. מראות הצד - מטבע הדברים רואים מה שבצד האוטובוס ואובייקט שנמצא מאחוריי האוטובוס יקלט במראות במרחק של לפחות 14 מטר מהפגוש האחורי של האוטובוס כלומר האובייקט יהיה במרחק של 21 מטר לפחות מהנהג.
פה נכנסת הפזיולוגיה האנושית ולמעשה אופנוע נראה כמו נקודה קטנה במראה ולא יותר וכמובן שככל שהרכב יהיה גבוה יותר או ארוך יותר כך המצב יחריף.
אז מי שעומד מלפני ומצדדי הוא ...........
3. פניות לאוטובוס יש מרחק של מעל מטר בין הסרן לפגוש פירושו של דבר שכאשר אוטובוס מבצע פניה הפגוש יתנהג כמו זנב וינדוד לרוחב הנתיב (לכיוון הנגדי של הפנייה) - המצב יחריף ככל שהפנייה חדה יותר.
הפרונט מצריך לעיתים "ריחוף" מעל מדרכות או נתיבים לצורך פנייה - ברמת הגולן ישנם כבישים בהם הנהג ממש מרחף מעל התהום זה מדהים ומפחיד כאחד.
4. ברכב גבוהה לא תמיד ניתן לראות מה נעשה בחלק הקדמי ליד הפגוש במשאיות טלווזיה ואוטובוסים פתרו את זה באמצעות מראה מעל המצחייה הימניית ועדיין לא תמיד רואים או שמים לב במשאיוות עם מנוע מלפנים המצב רע וקשה לראות כלומר הנהג יכול להסתמך בעיקר על הזכרון.
5. צדדים - למראות כיסוי חלקי וישנן שפע של נקודות מתות אותן הנהג לא רואה - פינות קדמיות של האוטובוס ולאורכו גם לא תמיד רואים ( אזור צד שמאל באזור הציר הקדמי ) וכמובן ככל שהגובה יהיה יותר גבוה כך יהיו יותר פינות כאלו.
6. מפרקי וסמי טריילר - בפניות הנגרר מסתיר את הנעשה בחלק הפנימי של הפנייה ובחלק החיצוני המראה משקפת בציר ישר את מה שנעשה לא מאחורי הזנב אלא מהנקודת חיבור והלאה ולמעשה אם תעמדו ליד הנגרר ( אחרי המפרק של האוטובוס) סיכויי סביר שהנהג לא ידע שאתם שם!!!
תוסיפו לזה את נקודת הציר של הסרן והסרח העודף שיוצא לו לטיול ואתם בדיוק שם ואתם פשוט תיגרפו אחרי הסרח העודף (אנסה בהמשך לשרטט תמונה).
7. רוחב האוטובוס ( לא רשמתי בפתיח) 2 מטר לפחות נהג לא יכול לראות את שתי המראות בו זמנית - אני מקפיד להביט במראה לכיוון הפניה מבט ראשון מבט שני לצד השני ושוב חוזר למראה בכיוון הפניה. פנייה ברכב כבד זה תהליך "איטי" בהשוואה לאופנוע (כמובן איתות וכו').
8. רוח צד או שיפועים בכביש - יגרמו לנגרר לטייל או רוח תגרום לרכב כבד לנסוע כמו "סרטן" בסוג של אלכסון.
נגררים לא אחת מטיילים לרוכב הנתיב ( נכון שהם נגררים אבל יש תנועה מסוימת).
9. השתלבות מהתחנה - לא אחת נהגים צריכים להתמודד עם מוניות ושאר טמבלים שנעמדים בתחנה ומאלצים את הנהג לצאת בזווית חדה ולא זווית כהה התוצאות חסימת נתיבים ביציאה מראות ראות יחיסית מוגבלת וכו'
מיות לציין שאסור לעקוף אוטובוס מצד ימן סמוך לתחנה.
10 בלימות - רכב כבד יש לו מסה גבוהה ומרכז כובד גבוהה ולכן מרחק עצירה של רכב כזה הוא ארוך.
ייתכן שיש עוד.
אז למה זה איכפת לנו.
הרבה מאוד תלוי בנו הרוכבים ויש לנו את היכולת לעזור לנהג לא לפגוע בנו ולמעשה יש לנו הרוכבים גם צד שבו עלינו לקחת אחריות:
1. האופנוע בעל יכולת תאוצה גבוהה ולכן כאשר אנו מגיחים מאחורי האוטובוס ומאיצים לעקיפה סיכוי סביר שהנהג לא ישים לב שאנו בכלל לצידו.
לשם כך עלינו ראשית לשמור מרחב "מחייה" מהאוטובוס, להקפיד על ניראות גבוהה, ליצור קשר עין עם המראה, ( יכול להעיד שהנהג מתכוון לפנות או רואה אותנו), לתת צפירה קטנה להסב שימת לב ( לא כולם יסכימו עם זה) וכמובן אם הנהג מאותת להתייחס בהתאם ( בסדר שכח את האיתות -אז לא עקפתם אבל אתם חיים).
2. מתקשר לסעיף 1, אבל אם נרכב מאחור עדיף להיות באופן שהנהג ידע לזהות שאנו אחריו כלומר מעבר לדופן השמאלית לשמור (ימין אתו סיפור לא ומומלץ לעקוף)
כמובן שלהיות בקשר עין עם שאר כלי הרכב בסביבה ולא לחצות קו לבן במקרה של נתיב אחד לכיוון.
3. פניות - כדי שהאוטובוס לא יאסוף אותנו עם הפגוש האחורי והדגש פה בשטח אורבאני ובצמתים מרומזרים עלינו להרוכבים להמנע מלהיות סמוך לפינה האחורית החיצונית לפנייה. לא אחת אני רואה רוכבים ששמתחלים בין המכוניות לקראת צומת ואם הירוק נפתח הם עשויים למצוא את עצמם לכודים בין הזנב לרכב מימין להם.
כמובן לא להצמד לפנים גם אם יש אדום לא תמיד נהג רכב כבד יראה אתכם ואם נכבה האופנוע מכל סיבה שהיא אתם עשויים למצוא את עצמכם מתחת לרכב.
בכבישים הררים מפותלים וצרים אלו שאנו אוהבים חשוב לשים לב שאוטובוס לא מגיח מולנו זה לא נעים לפגוש את הנהג במצב כזה.
4. כאמור בסעיף הקודם רכב גבוהה לא רואה מה יש לו מתחת לאף.
5. כאמור יש מראות לא בטוח שרואים אותנו הפתרון לשמור מרחק ביטחון וככלל לא לעקוף רכב כבד מבלי שיהיה לנו מרווח ביטחון לסטייה וחמיקה מהרכב תקף גם בפקק וגם בתנועה.
6. אתם רואים רכב מפרקי או עם נגרר בזווית (מזהים לפי הכיתוב מאחור) שימו לב שהוא לא פונה תשמרו מרחק מהצדדים ואל תשתחלו בתנועה זה אחד הדברים הכי מטומטמים שאנו יכולים לעשות מדובר על 18 מטר של סכנה ללא קשר אם יש פקק או יש תנועה ואם יש לכם אוטובוס לצד משאית תמתינו שאחד מהם יתקדם ותעקפו באופן מדורג בשום אופן לא להיכנס בניהם.
7. כאמור ניראות שמירת מרחק ולא להיות אופטימיים מדי הנהג גם אם הביט לא בהכרח ראה אתכם וגם אם שמרתם את הכללים אופנוע במרחק של לפחות 21 מטר יראה כנקודה קטנה.
8. בנסיעה בקצב מהיר לא להצמד לרכב הכבד תנאי הדרך עשויים להפגיש אותו איתכם וזה לא בהכרח יהיה בשליטת הנהג תמיד לעקוף במרחק של מטר פלוס מהרכב הכבד.
9. תתחשבו בנהגי האוטובוס והנוסעים תאפשרו להם להכנס. אם נהג נדחף לכם לא תמיד זה כי הוא שם ז' עליכם ייתכן שפשוט הוא לא ראה אתכם (ואם הוא שם עליכם ז' אז במידה ויש מפגש הוא יישב בבית אתם בבית החולים).
10. אם אתם רוצים להתאבד תבלמו בחוזקה לפני סמי טריילר זה מבטיח שהחיים לא ישובו להיות כמו שהיו.
זה בגדול בטוח שיש מה להווסיף
ככלל אצבע לשמור מרחק ולא להאיץ כי 7 18 מטר זה המון והכל יכול לקרות.
אז ( לא זוכר מי פרסם) שמרו מרחק שנוכל להפגש.
חפרתי אבל אלו התובנות שלי כרוכב וכנהג לשעבר על רכב כבד כמעט מכל הסוגים.
שכחתי עוד פרט אחד.
כשאתם עוברים בנתיב ליד אוטובוס עומד תאטו ותעיפו מבט מבעד לחלון הצידי של הנהג לעבר החלון הקדמי (בדגמים נמוכי ריצפה עירוניים) אתם עשויים לגלות מבעוד מועד אדם שחוצה את הכביש לפני האוטובוס.
![]()
נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 15-11-2019 בשעה 08:17.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
יש את זה בסרט?... או בהקראה?(עדיף נערת קריא/עה
)
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
בנוסף (ואני רואה הרבה מטומטמים שעושים את זה).
לא לצאת לעקיפה במהירות גבוהה מאחורי משאית (בייחוד לא לשול). הסיכוי שתיתקלו ברכב חונה או טור מכוניות עומד לצד המשאית שאתם תיכנסו בו הוא מוחשי.
מאיפה הבאת את זה שאוטובוס הוא 7 מטר אורך?
אוטובוס רגיל הוא מעל 10.
החל ימ....
יש מידי וכו'
רוחב רשמתי 2 מטר עירוני רגיל זה 2.50 אפילו
ולבסוף 55
עירוני רגיל 12 מטר
היום יש תיירותי 60 מקומות וכמובן מפרקי
נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 14-11-2019 בשעה 12:52.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
כל הכבוד, כל מה שכתבת חשוב מאוד.
לדעתי אפשר לסכם ולנעוץ
ספתא ננה היתה אומרת אל תתגושש עם מי שגדול ממך.
לא קראתי את המגילה אז אם לא רשום - כשאתם מגיעים ראשונים לרמזור ובמקרה מאחוריכם יש קבינה אל תהיו סנובים ותנופפו לשלום לנהג
תודה על ההשקעה. אני עדיין רואה בעיר רוכבים שמנסים להשתחל מימין לאוטובוס \ משאית בפניה ימינה.
https://youtu.be/GgJBeC4dWBM
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
מאז שראיתי במו עיני אופנוע על שני רוכביו נבלע מתחת סמי טריילר,אני לא עוקף משאית אם יש רכב בנתיב השמאלי.