אני לא תופס מאליקו אלג'ים בחור שיעשה "ספינים" שכאלה.
מה שכן, דווקא שינוי כזה דורש (מבחינתי לפחות) יציאה המונית לרחובות עד כדי שיתוק של המדינה.
אסביר:
הרכיבה שלי לעבודה הינה כ-45 ק"מ לכיוון, מתוכם כ-30 ק"מ של פקק עומד או זוחל.
אין באפשרותי לשנות את שעות הרכיבה, משום שתנאי המשרה הן שעליי להתייצב בשעה 8 בבוקר במרכז ת"א, ואני מסיים את יום העבודה באיזור 5-6 בערב.
יש לי בבית ילד בן 10 חודשים. האופנוע - זה מה שמאפשר לי להגיע לעבודה, לחזור ממנה בשעה הגיונית ולבלות עם הילד.
מן הסתם, אני רוכב בצורה זהירה (הכל יחסי, כמובן) וזוכר שעליי לחזור שלם, כי מחכים לי בבית.
במידה ולא אוכל להשתמש בשוליים, הנסיעה שלי תהפוך לסיוט. מעבר לתוספת הזמן (עבורי ועבור נהגים אחרים, שאפריע להם בתנועה בין הנתיבים) - הסיכויים שלי לחזור שלם לביתי יפחתו משמעותית.
אז כן, זה משהו להילחם עליו. לא רק על ה"נוחות" של השול, אלא על היכולת שלי להמשיך להגיע לעבודה על גבי האופנוע (שאין לו שום חלופה סבירה) ולחזור לביתי בשלום.
עברה לי מחשבה בראש...
בוא נגיד שיש לך מדשאה רחבת ידיים בפארק. אתה לא רוצה שידרכו על הדשא, ושם שלט שאוסר זאת.
אלא מה? המדשאה היא בדיוק בין הקופות שבכניסה לפארק לאטרקציה הראשית שבו.
מה יעשו אנשים?
חלק גדול מהם, ירצה לחתוך דרך המדשאה.
אתה יכול לשים שומר.
את יכול לשים מצלמות.
אתה יכול להנפיק קנסות.
אתה יכול לשפוט את האנשים האלה, ולשים אותם בכלא.
יש הרבה דברים שאפשר לעשות, כדי לנסות למנוע את ההתנהגות ההגיונית והכביד על אנשים באיומים של ענישה כזאת או אחרת.
או ש...
אפשר לתת במה להיגיון הבריא. אם ה"אדם הנורמטיבי"- שזה הרוב המכריע של המבקרים - שואף לעבור דווקא מהמדשאה - אז זה אומר שזאת דרך הגיונית.
אז תשקיע קצת, ותבנה שביל הליכה במרכז במדשאה. זה יהיה הרבה יותר זול מהמצלמות, מהשומרים, מהשוטרים, מהשופטים ומהסוהרים.
זה יגדיל את האמון של אותו "אזרח נורמטיבי" במערכת.
זה ימנע מלחמות מיותרות בין הממסד לאזרח.
עם המשל הזה, הייתי רוצה לגשת למקבלי ההחלטות במתנ"א.
ולבקש מהם לאפשר את המשך הרכיבה על השול, מה גם שלרוב רוכב אופנוע שיאבד שליטה בשוליים - יפגע רק בעצמו, ולא בעצמו וביושבי הרכב (כמו שקורה בתאונות בתוך התנועה).
ובנוסף, הייתי מעלה רעיון... אולי במקום להילחם בתחנות רוח, ולמנוע מאופנועים מלעלות על ה"זברות" - לצייר על כל זברה וזברה "נתיב מעבר" ברוחב של אופנוע, שיאפשר לרוכבים מעבר בטיחותי משול לשול, בלי הסיכון הכרוך בהשתלבות בתנועה וירידה חוזרת לשול?
זה ממש יכול להיות אותו שביל בפארק... שיעשה טוב לכולם.

ציטוט ההודעה בתגובה