עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: החלקתי בעבודה

צפייה משולבת

Junior Member

החלקתי בעבודה

לפני שלוש ימים החלקתי עם הקטנוע של העבודה והרבה המליצו לי לטבוע את הביטוח, הלכתי אתמול לעורך דין והוא אמר לי שבעיקרון התביעה עצמה תתחיל בעוד שמונה חודשים רק ושבזמן הזה לנסות להביא לו כמה שיותר מסמכים מרופא על כאבים ודברים כאלה (אפילו סתם).

זה הגיוני שזה לוקח ככה זמן? אני פשוט לא כל כך מבין בזה.. ואין לי מושג אם זה נורמלי או לא

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תהליכים כאלה לוקחים בדרך כלל בין שנה לשנתיים לפעמים אפילו יותר.

Senior Member
    החלקתי בדרך לעבודה לפני כ-3 שנים.
    רק לאחר כשנה ממועד התאונה הוגשה תביעה.
    בזמן הזה אספתי מסמכים רפואיים, תיעודים, בדיקות וסריקות וכל מה שצריך.
    קיבלתי את הכסף מחברת הביטוח וביטוח לאומי כשנתיים לאחר התאונה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    החלקתי בדרך לעבודה לפני כ-3 שנים.
    רק לאחר כשנה ממועד התאונה הוגשה תביעה.
    בזמן הזה אספתי מסמכים רפואיים, תיעודים, בדיקות וסריקות וכל מה שצריך.
    קיבלתי את הכסף מחברת הביטוח וביטוח לאומי כשנתיים לאחר התאונה.
    אז זה שהוא אמר 8 חודשים זה סבבה יחסית נכון?
    הוא גם אמר לי לאסוף מסמכים רפואיים ובדיקות והכל.

וזה שווה לתבוע את הביטוח נכון? אין סיכוי שאני אפסיד בזה?

ככל שיש ביטוח בתוקף וישנם נזקים אין סיבה שלא להגיש תביעה.
    פיצוי ישולם אך השאלה היא מה יהיה שיעורו.
    בכל מקרה פעמים רבות קשה מראש לאמוד את גובה הפיצוי הצפוי ולכן בתיקי נזקי גוף פותחים את התיק בהודעה ראשונית ולאחר מכן מתקדמים בהתאם להתפתחויות.
    למרות שלוקח לעיתים זמן רב עד שהתיק מתגבש מבחינת הנזקים, מומלץ ביותר לפנות לייעוץ של עורך דין כבר מתחילת ההליכים כדי לקבל הכוונה וליווי מקצועי.
    בנייה נכונה ומקצועית של התיק יכולה במקרים להשפיע באופן קריטי על גורל התיק. הן מבחינת קבלת התביעה והן מבחינת גובה הפיצוי.
    חשוב לדעת כי ישנם עורכי דין רבים שאינם גובים דמי פתיחת תיק או דמי ייעוץ ראשוני (כמוני בתיקי תאונות דרכים).

אם מישהו מעוניין לקבל פרטים נוספים בעניין זה, אשמח לעמוד לרשותו.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אין מה להפסיד חוץ מהתשלום הקטן (בדר"כ איזור ה500 שקל על פתיחת תיק אצל העו"ד). העו"ד מקבל אחוזים מהתביעה ככה שאם תפסיד לא קרה כלום.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    אין מה להפסיד חוץ מהתשלום הקטן (בדר"כ איזור ה500 שקל על פתיחת תיק אצל העו"ד). העו"ד מקבל אחוזים מהתביעה ככה שאם תפסיד לא קרה כלום.
    הוא אמר לי אני צריך לשלם 600 שקל על הביטוח לאומי או משהו כזה והוא פשוט לוקח אחוזים מהתביעה, אז בעיקרון אם אני מפסיד אני מפסיד רק את ה600 האלה וזהו?
    אבל אין ממש סיכוי להפסיד לא?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yarin115 צפיה בהודעה
    הוא אמר לי אני צריך לשלם 600 שקל על הביטוח לאומי או משהו כזה והוא פשוט לוקח אחוזים מהתביעה, אז בעיקרון אם אני מפסיד אני מפסיד רק את ה600 האלה וזהו?
    אבל אין ממש סיכוי להפסיד לא?

אני לא ייכנס לסיכויים כי אין לי מושג מה קרה ומה הפציעות שלך.
    סכום הכסף שתקבל תלוי מאוד בהיקף הפציעות, נכות אם תיקבע, ניתוחים אם תצטרך.
    כמובן שייתכן ולא תקבל כלום.
    בגדול, אתה לא תפסיד כלום כי בתיקים של תאונות דרכים התשלום לעורך דין הוא קבוע על פי חוק הפלת"ד (פיצויי לנפגעי תאונות דרכים).
    זה נע בין 10%-15% מסכום הפיצוי שתקבל (האחוז נקבע באיזה שלב נסגר התיק:לפני משפט,פשרה,פסק דין).
    הזמן שנאמר לך מבחינת הטיפול הוא בסדר.

Junior Member
    בגדול, אתה לא תפסיד כלום כי בתיקים של תאונות דרכים התשלום לעורך דין הוא קבוע על פי חוק הפלת"ד (פיצויי לנפגעי תאונות דרכים).
    זה נע בין 10%-15% מסכום הפיצוי שתקבל (האחוז נקבע באיזה שלב נסגר התיק:לפני משפט,פשרה,פסק דין).
    סבבה אחי תודה רבה!

Junior Member
    עוד שאלה קטנה, זה שאני חוזר לעבוד עכשיו זה משפיע על התיק?

Senior Member

זאת שאלה לעורך דין.
    אני אתן את לדוגמה המקרה שלי:
    תאונה קלה עם הולך רגל, חזרתי לעבודה אחרי 5 ימים.
    בבדיקת MRI שנערכה כמה חודשים לאחר מכן התגלה קרע באחת הרצועות ביד.
    הפיצוי לאחר פשרה היה 6 ספרות (סכום שהתקבל מחברת הביטוח+ביטוח לאומי).
    לכן העורך דין המליץ לך לאסוף מסמכים ובדיקות.
    בהצלחה.

Senior Member

שאלה קטנה עם משמעות גדולה.
    אם מדובר בפציעה שמאפשרת לך לחזור ולרכב אחרי 3 ימים מדובר כביכול בסוג של הוכחה מצד ההגנה (הביטוח) על הנזק המועט שנגרם מהחבלות והפציעות.
    אני לא מייעץ לשבת בבית ולבנות על מליונים שתקבל אבל גם אל תחזור לעבודה אם אתה "מסוגל לרכב" אבל זה דורש ממך הקרבה הירואית וכאב שמשפיע על התפקוד.
    כדאי שתתייעץ עם העו"ד לגבי הנקודה.

רוב עורכי הדין לא גובים תשלום עבור פתיחת התיק, ושכר הטרחה משולם לרוב באחוזים מסכום הפיצוי.
    ככל שנפצעת בתאונת דרכים מומלץ ביותר לפנות לעורך דין כדי לנסות ולקבל פיצוי.
    עו"ד גיא גרינולד - 0524459510

תשלום לעו"ד בגין תביעה לפי חוק הפלת"ד נע בין 8%-13% והוא נקבע לפי התקדמות התיק:
    8% אם נסגרה פשרה בין הצדדים לפני הגשת תביעה;
    11% אם נסגרה פשרה בין הצדדים לאחר הגשת תביעה;
    13% אם ניתן פסק דין;

בתביעות פלת"ד הסיכוי להפסיד שואף ל0 במידה ואכן קרתה תאונת דרכים ואתה לא מבוטח בביטוח המוזל שלא מזכה אותך עד 25 אלף בגין כאב וסבל.
    לגבי שאלתך האם זה יכול להזיק לך אם אתה חוזר לעבודה, כן זה יזיק לך במיוחד בתביעה נגד ביטוח לאומי.
    תביעתך מתנהלת כרגע במישור אחד בלבד והוא נגד ביטוח לאומי שאתה מגיש נגדם תביעה בגין תאונת עבודה, ככל שתמשיך לשבת בבית ולקבל ימי מחלה אתה תקבל כסף על כך מביטוח לאומי בסוף, כמו כן במידה והנזק שנגרם לך אכן ניכר אתה תזומן לוועדה רפואית שתדון האם הפציעה שלך גוררת בחובתה קביעת אחוזי נכות כלפיך ופיצוי חד פעמי או קבוע כל חודש.
    לאחר קביעתה של הוועדה הרפואית אתה עובר למישור השני והוא התביעה מול חברת הביטוח שהעו"ד שלך מגיש את כל המסמכים הרפואיים (ואת קביעת הוועדה הרפואית בביטוח לאומי) שעברת ומנסים להגיע לעמק השווה לפני הגשת תביעה.

תיקי פלת"ד יכולים לנוע בין פיצוי מינימלי ביותר של 5 אלף ש"ח עד מליונים - כמובן לפי חומרת הפגיעה(לא עלינו).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    תשלום לעו"ד בגין תביעה לפי חוק הפלת"ד נע בין 8%-13% והוא נקבע לפי התקדמות התיק:
    8% אם נסגרה פשרה בין הצדדים לפני הגשת תביעה;
    11% אם נסגרה פשרה בין הצדדים לאחר הגשת תביעה;
    13% אם ניתן פסק דין;

בתביעות פלת"ד הסיכוי להפסיד שואף ל0 במידה ואכן קרתה תאונת דרכים ואתה לא מבוטח בביטוח המוזל שלא מזכה אותך עד 25 אלף בגין כאב וסבל.
    לגבי שאלתך האם זה יכול להזיק לך אם אתה חוזר לעבודה, כן זה יזיק לך במיוחד בתביעה נגד ביטוח לאומי.
    תביעתך מתנהלת כרגע במישור אחד בלבד והוא נגד ביטוח לאומי שאתה מגיש נגדם תביעה בגין תאונת עבודה, ככל שתמשיך לשבת בבית ולקבל ימי מחלה אתה תקבל כסף על כך מביטוח לאומי בסוף, כמו כן במידה והנזק שנגרם לך אכן ניכר אתה תזומן לוועדה רפואית שתדון האם הפציעה שלך גוררת בחובתה קביעת אחוזי נכות כלפיך ופיצוי חד פעמי או קבוע כל חודש.
    לאחר קביעתה של הוועדה הרפואית אתה עובר למישור השני והוא התביעה מול חברת הביטוח שהעו"ד שלך מגיש את כל המסמכים הרפואיים (ואת קביעת הוועדה הרפואית בביטוח לאומי) שעברת ומנסים להגיע לעמק השווה לפני הגשת תביעה.

תיקי פלת"ד יכולים לנוע בין פיצוי מינימלי ביותר של 5 אלף ש"ח עד מליונים - כמובן לפי חומרת הפגיעה(לא עלינו).
    דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורטת!

בעיקרון לפי מה שהבנתי אם אני לא עובד ויש לי ימי מחלה, הביטוח לאומי משלם לי 75 אחוזים מהממוצע של 3 תלושי משכורת האחרונים כל חודש שאני לא עובד.

אם אני עכשיו חוזר לעבודה בתחילת שבוע הבא, זה יכול להשפיע על הפסקה של המינימום חמש אלף בסוף התהליך? כאילו זה יכול להיות גורם לכך שאני אקבל פחות כסף?

בעיקרון לא קרה לי משהו ממש רציני מהתאונת עבודה, יש לי כאבים חזקים טיפה בקרסול ימין וכאבים טיפה בברך שמאל ומכות בידיים כזה, העורך דין אמר לי להוסיף עוד קצת נפח לנזק שנגרם לי אבל בעיקרון זה מה שקרה, כל פי צילומים אין לי קו שבר.