טיולי כביש או שטח?
חברים,
מבקש עזרה, תעשו לי קצת סדר בראש.
אני בן 46, 1.85/90. בעל רישיון A, בלי הרבה ותק.
רוצה לקנות אופנוע, לטיולים בסופי שבוע.
לא ספורט, לא מוטוקרוס, ולא כלי סיני
תקציב - 30, לפני ביטוחים, ומיגון.
מה כל אחד מכם, היה בחור?
תודה רבה!!!
כביש, אולי טיפה שטח קל. להיכנס עם משפחה ליער/חורשה. לא יותר מזה.
את הויסטרום 650 במצב הטוב ביותר שאני מוצא בתקציב
רק ביבי.
אה והונדה NC750X
הייתי במצב קצת דומה לשלך.
קניתי בסוף הונדה NC750X. מאוד ידידותי, סלחני וכיפי.
כן, למרות המוניטין השמרני אפשר בדרכים מפותלות ללחוץ ולקבל די הרבה. זה לא כלי שמתאהבים בו אבל הוא עושה הכל בלי למצמץ- כולל רכיבה בזוג, נסיעות ארוכות, עיר, פקקים וגם שבילים (עם צמיגי כביש). שיוט ב 130 בלי בעיה. תא המטען מקדימה זה דבר שממעיטים בערכו- מאוד שימושי. יש באזור ה -30 כלים טובים.
אצלי היה שנה וחצי, 18,000 ק"מ בלי תקלות. אמינות זה טוב.
אצלי קצת פחות משנה ו10000 קילומטר.
כרגע ללא תקלות.
ככלי ראשון או לחזרה לתחום הוא מצויין.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
רק V-strom 650
היי
הייתי במצב דומה לפני 5 שנים, עשיתי נסיעות מבחן על הכלים שהחברים הציעו כאן, ועוד כמה..
ההונדה NCX הרגיש נפלא, מאוזן מאוד יציב ונוסך ביטחון, אבל צפוף (אני גם 185 )
הסוזוקי הרגיש נהדר וגם התאים לי למידות, בנוסף לזכותו יכולת שטח (קל) טובה יותר מה NC
לבסוף בחרתי את הטנרה 700 שהתאים גם לגודל הפיסי וגם ליכולת שטח (שטח קל), החיסרון שלו זה הפשטות שבעיניי חלק יהווה יתרון.
בהצלחה...
טנרה יותר שטח, פחות כביש.
אני מחפש הפוך.
חסר משמעות עבורך, בשלב הלימוד אתה כפי הנראה לא תנצל את היכולות של הכלי. לא בכביש ולא בשטח.
ההחלטה בין הכלים שהוצעו לך כאן וכולם טובים, נמצאת באופי שלך כרוכב. אם תבחר להתחיל בזהירות צילינדר אחד עדיף על שתיים.
אם אתה קצת יותר בטוח, אחד משעמם די מהר,
גודל החישוקים- הויסטרום והטנרה בעלי חישוקים גדולים, בעיקר מלפנים ולכן אופי נהיגה שונה מההונדה.
הם יביאו אותך למגבלות שלך כרוכב קצת לפני ההונדה, ובכל יאפשרו לך לגלות היכן אתה כרוכב.
אופי- ההונדה מהונדס כאילו סטרילי מטעויות אבל גם משמחת חיים.
הויסטרום עם חישוק קדמי גדול יותר, מרכז כובד גבוה יותר, מרגיש הרבה יותר שמח, גם אם על חשבון תחושת הביטחון. הוא גם הכבד ביותר.
הטנרה, פראי יחסית לאחרים אפילו שהוא בנחיתות של כוח סוס ומומנט. מה שכן הוא יותר מרגש, לטעמי.
הוא מבברץ, רועש, מוגבלות הכביש תלויות הצמיגים, צמיגים של 80:20 או אפילו פחות מאפשרים אחיזה נהדרת , בכביש.
לסיכום, הונדה נהדר למתחילים, משעמם מהר, מרגיש כמו חשמלי
טנרה חלש בהכל אבל אופי מפה עד טבריה
ויסטרום מקום מצויין, לא טוב, באמצע.
הצלחות..
מעניין. ומה עם versus?