הבוקר הייתי בחיפה להסתכל על NC700X. כל המנוע מכוסה שמן והבחור טען שהשתחרר צינור בשישי והוא לא הספיק לשטוף. כן, ואני אופרה וינפרי. לחצתי לו את היד בטענה שראיתי כל מה שהייתי צריך, ויצאתי לדרך.
עכשיו אני שוקל את הצעדים שלי הלאה ואשמח לעזרה. כרגע כידוע אני רוכב על העז שלי, GS500 חביב שבכל מה שקשור לאמינותו יש לי ראש שקט, לכן אני ממש לא ממהר ללחוץ על ההדק ולקנות נבלה.
הבחירות שלי נעשות בעיקר משיקולים של עלויות אחזקה, אמינות ואם אפשר - קצת לנפש. לא אכנס יותר מדיי לפרטים אבל כרגע אני בשנת חופש מהתואר ובקיץ מתכוון לעבור ללמוד במקום אחר. תמהיל הנסיעות - מנהלתי ב-95 אחוז. 35 ק"מ הלוך, 35 ק"מ חזור. הדגש הוא על מרווח טיפולים גדול (החל משמן מנוע ועד למרווחי שסתומים), קלות יחסית לאחזקה עצמית, צריכת דלק נמוכה (העז עושה 1 ל-20 בממוצע, גם בזה אני רוצה לחסוך). צריך שיהיה נוח ל-1.90 שלי ולא צפוף להחריד בהרכבה (על העז סביר, תלוי במורכבת). יכולת לשים ארגז מבלי שזה יהיה פשע נגד האנושות. ABS והזרקת דלק - עדיפות גבוהה. יכולת השתחלות בפקקים ברמה סבירה עד טובה (העז - כמו קטנוע)
לא מחפש יומרות ספורטיביות, לא צריך הספק תלת ספרתי (כנראה שה-NC כבר אומר מספיק בנוגע לכיוון החשיבה). מנוע שעובד בסל"ד נמוך ככל האפשר. אם זורקים את הלב לבפנים - 4 בשורה לא ממש מדבר אליי, פנסים עגולים ומושבים שטוחים זה הכיוון, בזה כמובן אפשר להתפשר, רק שעם רובוטריקים סיימתי בערך בכיתה ד'.
התקציב - כ-20 אלף שקלים. מעדיף פחות ולא יותר. את העז קניתי בקצת יותר מחצי מזה ולמרות שעברה יישור קו וחלקים הוחלפו, אני חושב של-20 לא הגעתי. לא רוצה לתקן נבלות ישנות, רק להניע ולנסוע. נפח - מעל 500, אחרת הייתי רוכב על העז עד שהמנוע יחזיר את נשמתו למגרש הגרוטאות הגדול בשמיים, משפץ וממשיך לרכב
אז מה יש לנו? ורסיס וחבריו שחולקים את מנוע החתול בשק ירדו מהפרק. ויסטרום - כיוון מעניין, הקילומטראז' קצת מדאיג אותי בתקציב אבל מעבר לזה הם נראים מתאימים סה"כ ועם רקורד אמינות נפלא, מה גם שאני מעדיף לזרוק עוד 10 שקלים לדלק מ-1500 לחלק פה ושם שנשבר.
נייקדים - סביר להניח שעברו חיים לא קלים, לא האידיאל להרכבה, וגם - רכבתי עד כה רק על נייקדים,. רוצה לטעום כיוון אחר.
קרוזר דוגמאת אינטרודר 800 או VN800/900 - מבחינת עלויות אחזקה שוטפת דווקא הופתעתי לטובה, אבל מהירות השיוט נמוכה מהעז ובכל פעם שרכבתי על אחד, בארץ או בחו"ל, נשאר אותו טעם לוואי - מגניב, לא בשבילי. מה גם שזה די משליך את יכולת ההשתחלות מהחלון.
אדוונצ'רים ישנים דוגמאת TDM, וראדרו וכו' - גם אם האופנוע במצב טוב, מיסב פה, בולם שם ואנחנו מתחילים לצבור סכומים לא רעים.
אני מפספס משהו? ויסטרום וזהו? לחכות לעוד NC בתקווה? "עזוב אותך, מובי רוצחעת"?