ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
ועדיין פה בארץ הקודש אתה סגור מאחורי גבולות שגם אם תחצה אותם אז תהיה סגור מאחורי בירוקרטיה שגם אם תחצה אותה תמצא כל מני מס שקר שגם אם תשלם אותו אז יתווסף לו מחיר הובלה וטיסה שגם תשלם אותו יתווסף איזה מס נוסף שגם אם תשלם אותו אז היבואן (בין אם בצדק או לא) לא ירצה להכיר בך.

ואז אתה חושב אם בכלל כדאי לך או פשוט להסתדר עם מה שיש.

בקיצור בניכר יש יותר בחירה פה לא ממש.
בוא אני יספר לך על בחור שאני לא מכיר אישית, משה שחם מכולבוטקס, בחור חכם שבמודע או לא במודע ישם על העסק שלו את מה שאני מדבר עליו.
משה שהיה מאד פעיל ברשת בשנים הראשונות של העסק שלו (משה איפה אתה?)עשה דברים שכביכול הלכו נגד ההגיון, הוא הציע לא פעם לרוכב להזמין מחו"ל, הוא הציע עזרה חינם לרוכבים שלא קנו ממנו את המוצר ועוד דברים שאין בהם רווח מידי, לכאורה דברים שמבזבזים מזמנו ללא תמורה אבל זה חזר אליו בבומרנג במובן הטוב של המילה, הוא הרגיל אנשים לעבור קודם אצלו לפני שבודקים במקום אחר.

אם נקח את עופר אבניר לדוגמא, אדם שמגיע לרכיבת מבחן גם מבלי כוונה לקנות חדש ומקבל יחס מעולה בסבירות גבוה יקנה באביזריון או ישתמש בשירותי המוסך לאחר מכן ככה שאותו אופנוע מבחן יכול להביא כסף בדלת הצדדית אם יודעים למנף את זה נכון.

הבעיה בישראל שבחלק מהמקומות רואים רק מטר קדימה, איש המכירות עובד על עמלות ומעניין אותו המכירה היום ועכשיו, המוסך או היבואן עצמו (המעסיק שלו) לא מעניינים אותו בכלל.