WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.30.49.jpg
בתום מסע תלאות בין רשויות הממשל הציוני תוך הפגנת שיאי ריסון עצמי החלטתי לעזוב. הרי מתישהו זה יקרה.
הבוקר התבשרתי שארפכשד יגיע בצהרים. ביטלתי פגישה בדקה ה-90 מול לקוח סובלני וההונדה NC750X נלקחה לשוק הבשר. רואים את הארגז שלה מבצבץ משמאל בתמונה.
עכשיו מחכה לי מפלצת עם צמיגים חדשים והסקרנות הורגת אותי. בודק פתיחת מזוודות, לחץ אוויר, דלק. מצב נסיעה מקופנג לגשם.
מניע בניסיון הראשון ומגרגר לי כתום צורם. צריך לתדלק ואחר כך לכביש לבית גוברין. בודקים תפוחים מול תפוחים.
מוותר על אטמים ומוסיקה כדי להקשיב לכל רחש ועד לכביש הראשי אני מבין שמדובר בחיה שונה לחלוטין. ב- 100 קמ"ש מקבל רעשי רוח שנורא מפריעים ומחכה לעצירה להרים את מגן הרוח. המיכל בלי עין הרע שותה 17 ליטר. כפול מההונדה. בעצירה בתחנה מרגיש משמעותית יותר גבוה והצמיגים דנדשים ואני נשבע לעצמי לרכב לאט.
מגיע ליער חרובית המגן במצב גבוה והרוח ממשיכה להציק באוזניים. עדין לא מחובר לכלי למבחן בלמים. בודק את האחורי והקידמי ואחר כך 3 עצירות מאזור 80 קמ"ש הראשונה מתונה והאחרונה להפעלת ABS. נותן כמה מכות גז כדי להבין איך המצערת מגיבה בכל המהלך. מרוצה, מעביר למצב Street וממשיך הלאה.
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.37.01.jpg
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.30.49 (2).jpg
המצערת משדרת תחושה מדוייקת ושונה לחלוטין. עד 5,000 סל"ד שום שד לא יוצא מהבקבוק והכל בסדר. הגיר חלק ומקסים אין מילה אחרת. בקלאץ' לא הרגשתי הבדל. הבולמים (במפרים ובלימות) מעולים. ממשיך בדרכי ורעשי הרוח מציקים מאוד. כל כך מציק שאני מנסה להתכופף, לשבת מאחור ולבדוק אם השארתי פתח בקסדה. חושש שמא קיבלתי לקרדה. אולי בגלל זה הדגם יוצר רק שנתיים?
באזור שריגים מתחילים פיתולים מתונים ואני במוד שיוט. ההיגוי לא מרשים וקצת כבד. הקידמי גדול יותר אבל ציפיתי (בגלל יוטיוב) למשהו קליל ולוקח זמן להיכנס לפניה ובמיוחד לשנות כיוון. בסה"כ דומה להתנהגות של ההונדה. אני משייט בפיתולים בקצב מתון (סיבוב לוזית ב-100) ולוחץ קצת ביציאות לקבל תחושה ואז לוחץ עוד והופה. השד השתחרר ואני משתנק קלות בקסדה. אין מנתק הצתה ב ,5000 סל"ד ואפרכשד בועט. לא משנה באיזה מהירות או סל"ד תמיד נשאר עוד כוח. כיף הקטע הכוחני הזה.
עצרתי לקפה סיגריה וסיכום ביניים. בניגוד ל Z1000 המנוע לא "דורש" ממך להאיץ וחי בשלום עם מהירות חוקית וסל"ד שיוט. כשצריך הוא מספק כוח ויש עוד-במיוחד בתאוצות שבין 80 -150 ואת זה חיפשתי, פחות מהירות סופית.
בדרך חזרה החלטתי לנסות אטמים. וואלאק, הבדל של שמים וארץ. הרעשים נעלמו והמהירות עלתה בהתאם. למרות החששות המנוע חם אבל לא לוהט. המושב סביר והישיבה גבוהה מעל כולם. תנוחת ישיבה עדיין לא התלבשה עלי וניסיתי כמה פוזות. כנראה שיסתדר עם הזמן. משם הארכתי ובסה"כ צברתי כשעתיים (בערך 15 ליטר לק"מ) ונשאר 80% במיכל לפי השעון. זהו בגדול. התכנון ללמוד את הכלי במשך מספר חודשים ואז לעבור לצמיגי שטח.
ארכז בשרשור חוויות, עלויות, פאדיחות ותשבוחות.