WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.30.49.jpg
בתום מסע תלאות בין רשויות הממשל הציוני תוך הפגנת שיאי ריסון עצמי החלטתי לעזוב. הרי מתישהו זה יקרה.
הבוקר התבשרתי שארפכשד יגיע בצהרים. ביטלתי פגישה בדקה ה-90 מול לקוח סובלני וההונדה NC750X נלקחה לשוק הבשר. רואים את הארגז שלה מבצבץ משמאל בתמונה.
עכשיו מחכה לי מפלצת עם צמיגים חדשים והסקרנות הורגת אותי. בודק פתיחת מזוודות, לחץ אוויר, דלק. מצב נסיעה מקופנג לגשם.
מניע בניסיון הראשון ומגרגר לי כתום צורם. צריך לתדלק ואחר כך לכביש לבית גוברין. בודקים תפוחים מול תפוחים.
מוותר על אטמים ומוסיקה כדי להקשיב לכל רחש ועד לכביש הראשי אני מבין שמדובר בחיה שונה לחלוטין. ב- 100 קמ"ש מקבל רעשי רוח שנורא מפריעים ומחכה לעצירה להרים את מגן הרוח. המיכל בלי עין הרע שותה 17 ליטר. כפול מההונדה. בעצירה בתחנה מרגיש משמעותית יותר גבוה והצמיגים דנדשים ואני נשבע לעצמי לרכב לאט.
מגיע ליער חרובית המגן במצב גבוה והרוח ממשיכה להציק באוזניים. עדין לא מחובר לכלי למבחן בלמים. בודק את האחורי והקידמי ואחר כך 3 עצירות מאזור 80 קמ"ש הראשונה מתונה והאחרונה להפעלת ABS. נותן כמה מכות גז כדי להבין איך המצערת מגיבה בכל המהלך. מרוצה, מעביר למצב Street וממשיך הלאה.
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.37.01.jpg
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.30.49 (2).jpg
המצערת משדרת תחושה מדוייקת ושונה לחלוטין. עד 5,000 סל"ד שום שד לא יוצא מהבקבוק והכל בסדר. הגיר חלק ומקסים אין מילה אחרת. בקלאץ' לא הרגשתי הבדל. הבולמים (במפרים ובלימות) מעולים. ממשיך בדרכי ורעשי הרוח מציקים מאוד. כל כך מציק שאני מנסה להתכופף, לשבת מאחור ולבדוק אם השארתי פתח בקסדה. חושש שמא קיבלתי לקרדה. אולי בגלל זה הדגם יוצר רק שנתיים?
באזור שריגים מתחילים פיתולים מתונים ואני במוד שיוט. ההיגוי לא מרשים וקצת כבד. הקידמי גדול יותר אבל ציפיתי (בגלל יוטיוב) למשהו קליל ולוקח זמן להיכנס לפניה ובמיוחד לשנות כיוון. בסה"כ דומה להתנהגות של ההונדה. אני משייט בפיתולים בקצב מתון (סיבוב לוזית ב-100) ולוחץ קצת ביציאות לקבל תחושה ואז לוחץ עוד והופה. השד השתחרר ואני משתנק קלות בקסדה. אין מנתק הצתה ב ,5000 סל"ד ואפרכשד בועט. לא משנה באיזה מהירות או סל"ד תמיד נשאר עוד כוח. כיף הקטע הכוחני הזה.
עצרתי לקפה סיגריה וסיכום ביניים. בניגוד ל Z1000 המנוע לא "דורש" ממך להאיץ וחי בשלום עם מהירות חוקית וסל"ד שיוט. כשצריך הוא מספק כוח ויש עוד-במיוחד בתאוצות שבין 80 -150 ואת זה חיפשתי, פחות מהירות סופית.
בדרך חזרה החלטתי לנסות אטמים. וואלאק, הבדל של שמים וארץ. הרעשים נעלמו והמהירות עלתה בהתאם. למרות החששות המנוע חם אבל לא לוהט. המושב סביר והישיבה גבוהה מעל כולם. תנוחת ישיבה עדיין לא התלבשה עלי וניסיתי כמה פוזות. כנראה שיסתדר עם הזמן. משם הארכתי ובסה"כ צברתי כשעתיים (בערך 15 ליטר לק"מ) ונשאר 80% במיכל לפי השעון. זהו בגדול. התכנון ללמוד את הכלי במשך מספר חודשים ואז לעבור לצמיגי שטח.
ארכז בשרשור חוויות, עלויות, פאדיחות ותשבוחות.
נערך לאחרונה על ידי קידוזו; 17-12-2019 בשעה 20:54.
תהנה
פשוט בהמה נאה
(קישקשת בפוסט אחר משהו על ע . עזוב אותך משטויות. אל תתן לזה חיים)
תודה.
לטעמי בלי המזוודות הכלי מכוער. עם המזוודות הוא סבבה. קשה לי עם כל הכתום הזה![]()
מברוק, תעשה סיבוב בלי המזוודות כולל ארגז אחורי, מחכה לך הפתעה.
תתחדש! הכלי נראה פגז (מסכים לגבי כל הכתום הזה)
רכיבות בטוחות וטובות!
תנסה גם שבילים ואם תתחבר,המזוודות יישארו חדשות בבית.
תתחדש מדהם ויפה.
אני מאמין שתמצא משקף חליפי ברשת שיאטום לך את רעשי הרוח.
אז שבת קפה עם הל ועץ ריח עליי.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תתחדש, בלי מזוודות הכלי מתנהג אחרת וניתן להגיע איתו למהירויות פליליות ללא שום נדנודים בפרונט, גם אצלי רעשי הרוח היו בלתי נסבלים ברמה כזאת שהיתי חוזר הביתה עם כאבי ראש וצלצולים באוזניים, קנייה של ספויילר תוספת למשקף תפתור לך את הבעיה, פתרון נוסף שאני אישית העדפתי אותו (יש לי גם את הספויילר) הוא החלפת המשקף למשקף נמוך כמו של דגם ה R (לא חייבים להשקיע, אני קניתי מאיביי משהו סיני שעלה כמה עשרות שקלים ועושה את העבודה מצויין), אני רוכב עם משקף נמוך וחווית הרכיבה השתנתה פלאים ללא כל מערבולות הרוח בקסדה.
רכיבות טובות, בטוח שתהנה ממנו.
מצ"ב תמונה של המשקף המדובר
תתחדש על הארפכשד, זה תת-דגם חדש של האוסטרים?
![]()
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
ניסיתי היום בדרכים בין עירוניות את מגן הרוח של גירסת הראלי.
הרבה פחות מערבולות רוח בראש אבל יותר רוח בחזה.
בנוסף יש "מנהרת רוח" בין קצה המיכל לבולמים הקדמיים. אני חושב שכוונת המשורר היתה ליצור מסך אוויר. ב NC עם המגן של GIVI היו לי מערבולות חזקות כשהייתי מאחורי רכבים אבל בכביש פתוח שום דבר עד 170. לא תמיד הקפדתי על אטמים וגם אם כן זה היה בגלל האגזוז. בפועל מיגון הרוח של האוסטרים הוא קקמייקה.
W (2).jpg
עכשיו הורדתי את המזוודות צד. אחרי שארפכשד נגח בקיר ושבר אבן כורכר בלי למצמץ. ואין להם ידית אפילו...חה.
תודות.
מבטיח לנסות.
שבת הזאת לא אבל בהמשך...
אם יש לך קישור לספוילר זה יעזור.
עכשיו אני עם מגן הרוח של ה R -אמנם משפר אבל לא מבטל.
אני רוצה להסביר.
אין לי זרמי אוויר או מערבולות שמזיזות את הראש מצד לצד. יש רעשי רוח חזקים. בדקתי עם היד, הרוב מגיע מעל המגן וקצת בצד.
התלבש עליו השם ואני לא מתווכח. קצת חייזרי, מיתי וכוחני.
שבת הזאת לא אבל בהמשך...
סבבה תקבל עץ משומש והל בלי קפה.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
חלמתי על רוכב 1290 אדוונצ'ר (גרסת כביש - לא R) שרוכב ליידי על 250 עם קסדת אדוונצ'ר (כזאת עם מצחיה). כשעצרנו (בחלום) שאלתי אותו איך הוא מצליח לרכוב בכזאת נינוחות עם קסדה כזאת במהירות שכזאת והתשובה היתה שהמיגון רוח מושלם. מהימים שהשתמשתי בקסדת שטח על דו''ש בלי מיגון רוח, אני זוכר ששרירי הצוואר היו עובדים שעות נוספות מעל 120. תחשוב כמה המשקף צריך להיות מושלם כדי לאפשר את הסיטואציה.
זה לא הייתי אני.
ממה שקראתי פה ושם לדגמי האדוונצ'ר של המתחרים אין בעיות עם המגן רוח. זו גם אחת הסיבות שלא הלכתי על הKTM 790. הגעתי ל-200 אבל אני בסה"כ רוצה לשייט ב -140 בנינוחות. מעבר להנאה זה גם עניין של בטיחות וכלכלת אנרגיה ברכיבות ארוכות. אני יכול לפתח שרירי צוואר עם נייקד אבל לא מתאים. הייתי בחנות לאביזרי אופנועים והציעו מגן שנראה כמו המגן רוח של הווספות של השליחים הבאמת זקנים. מקווה שהספוילר יסדר את זה. יכול להיות שה GIVI היה כל כך מעולה שיצר ציפיות לא ריאליות?