איך יודעים?
קניתי מובחר בכבישה קרה עם 0.3% כשר לפסח בהשגחת הרב מן השופרא דשופרא.
עשרים שקלים לליטר בבסטה בשוק התקוה.
"שמן זית תבל"
"מיוצר ע"י שמן הגן טל' 04-6787017"
כתוב על המדבקה.
עכשיו.
אין לו טעם של זית. והוא לא נקרש במקרר.
איך בודקים אם הוא שמן זית?
זה חשוב לי. כי גם אם עבדו עלי וזה רק שמן צמחי כלשהו (סויה קנולה וכ'ו) זה נחשב רעל בשבילי.
תודה לייננים
פה בכלל הוא נכלל ברשימת שמנים מזוייפים,השאלה אם הזיוף הוא רק הכשרות או השמן,בכל מקרה גם אם זה רק הכשרות מזוייפת,לא הייתי נוגע בשמן כזה,זה מוכיח על יצרן לא מסודר ואף שקרן.
https://www.kosharot.co.il/loadedFil...Kashrut918.pdf
תודה רבה!
בניגוד לירושלמי ירא השמיים אני כן מעריך את השקעתך.
ולא שלא חיפשתי. אז תודה על השקעת הזמן.
השאלה עכשיו מה עושים עם שמן כזה ?
שופכים על עץ?
משמנים שרשרת?
קונים חנוכית שמן?
פותחים מכון עיסוי?
לשפוך על הראש של מי שמכר לך.
אפשר להרתיח קודם.
המגרעת בבסיס הכוסית זה כדי שישב טוב בחנוכיה,השרוול עם הצלוחית הקטנה בתחתית יושב בתוך הכוסית וכשהצלוחית הקטנה מגיעה ל"פתח" המגרעת תדחף את השרוול(צינורית)לתוך המגרעת שבתחתית הכוסית, את הפתילה אתה משחיל בשרוול,אם זאת פתילה רכה תשחיל לפני שאתה מניח את הצינורית בכוסית ותשאיר בערך 1 ס"מ שיבלוט מלמעלה ואת היתרה שיצא מלמטה,ואם זאת פתילה קשיחה,פשוט להשחיל אותה אחרי שהנחת את השרוול בכוסית.
אחרי כל זה ממלא בשמן זית,(אפשר כל שמן אבל הכי טוב זה שמן זית)מברך בפעם הראשונה 3 ברכות ובשאר הימים 2 ברכות,ומדליק.
כשאגיע הביתה אנסה להעלות תמונה.
חנוכה שמח.
לא בדיוק.
לפי הלכת בית גמליאל אם שמת שמן מנוע במקום שמן זית אז אתה מברך 3 ברכות בפעם הראשונה ובשאר הימים גם כן 3.
אבל, אם שמת 5W/30 אז מברך 4 פעמים ביום הראשון ופעם אחת בשאר הימים.
לפי הלכת בית זלמון ניתן להשתמש בכל שמן שלא טוגן בו גדי בשומן אביו ובפרט שגובה השמן (בסנטימטרים) לא יעלה על מס' עטיני אימו. במצב זה ניתן לברך פעמיים ביום הראשון ובשאר הימים או פעם אחת או שלוש, רק לא פעמיים.
ישנה הלכה חדשה, לפי בית חרטטא, שלפיה אם השתמשת בשמן תינוקות כדי לעסות את שכנתך- תוכל לבקש ממנה את השאריות שנזלו מגופה ואת השמן הזה לערבב עם שמן קנולה כשר ושמן זית שיש לו הכשר מזויף ביחס של 70/30, להוסיף את שמן התינוקות של השכנה ואזי הינך פטור מלברך עד ראש השנה הקרוב, למעט חגים הנופלים על יום רביעי.
כל זאת, כמובן, בתנאי שהשכנה אינה שכן.