עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: כבישים בין עירוניים והרחבתם במקביל על חשבון השול

צפייה משולבת

Member

Lightbulb כבישים בין עירוניים והרחבתם במקביל על חשבון השול

מה קורה אנשים,

יצא לי להסתכל על התוכנית הרב שנתית של נתיבי ישראל לשנים הבאות שפורסמה ב2019 (אומנם שנה באיחור). הרבה מהתוכנית מתארת את הבניה של הנת"צים לצורך הדוגמא בכבישים בין עירוניים. אני חושב שכמעט כול אחד מאיתנו נתקל בזה בתקופה האחרונה וזה הולך להיות מורגש יותר מתמיד ככול שהזמן עובר.

אני באופן אישי אף פעם לא נסעתי באי תנועה השמאלי ולא נותן לזה הצדקה בזמן שיש את שול ימין. עם זאת המציאות היום הופכת לבלתי אפשרית בכבישים בארץ.
    דמיינו לכם שעת בוקר, אלפי מכוניות כהרגלם עומדים בפקק בכביש שאורכו קילומטרים ושול ימין לא קיים כי מרחיבים את הכביש במקרה הספיציפי הזה לנת"צ. להשתחל בין מכוניות לאורך קילומטרים זה יותר מלא ריאלי. זה המצב בכביש 4 כול יום ממחלף דרורים בערך עד צומת רעננה. זה לא הולך להסתיים לפני סוף 2022, לפחות ממה שקראתי.

למזלי אני לא עושה את הדרך ההזויה הזאת כול יום אבל ליבי עם הרוכבים שכן.

ראיתי את התוכנית של נתיבי ישראל ואת הפרויקטים המתוכננים לשנים הבאות, והדבר מעמיד כול רוכב במדינה הזאת במציאות הזויה עוד יותר ממה שכבר קיימת גם ככה, גם אותי, לצערי.

הרחבה של כבישים זה דבר מבורך, ובטח שמדובר ב"נתיב אקספרס" בשבילנו (גם אם לא מעוגן בחוק ואצל המשטרה כרגע... אבל נגיע לזה), אבל עד שהדבר קורה, זה פשוט מטרד.

מעבר לזה שרכיבה בתנאים כאלה זה מעמסה נפשית, כול המשחק המיותר עם הקלאץ פשוט מזיין אותו. זה לא להשתחל בין מכוניות כמה עשרות מטרים בצומת לפני רמזור, זה קילומטרים על גבי קילומטרים.

במצב כזה, אני לא רואה סיבה למה שלא יהיה אפשר להיות על האי תנועה השמאלי.

אשמח לשמעו את דעתכם, אני רואה שהנושא לא עולה בכלל, אבל כאחד שהכביש ה"ראשי" שלו כעת נסלל בנת"צ (8 חודשים לקילומטר וחצי של כביש), במצב של פקק, זה סיוט, ואם מישהו חולק עליי, מוזמן לרכב ככה ויגיד לי איך הוא מרגיש.

Member
    דווקא הדוגמא שנתת, כביש 4 דרורים-רעננה, לא כזאת נוראית בפועל.
    נהגים חולמים וככה הפקק מלא אויר, המון רווחים בין המכוניות, והמון הזדמונויות לעקוף בלי לחץ.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1cohen צפיה בהודעה
    נהגים חולמים וככה הפקק מלא אויר, המון רווחים בין המכוניות, והמון הזדמונויות לעקוף בלי לחץ.
    אם אתה עושה את הדרך הזאתי כול בוקר, מצדיע לך, באמת.

אבל אני עדיין לא חושב שלהשתחל בין מכוניות לאורך עשרות קילומטרים של פקק זה נכון וריאלי שבצד שמאל יש לך שול לכול דבר (ורק בגלל שהוא לא מסומן בצהוב אז אנשים הופכים את זה ללא בסדר) שיכול לחסוך את כול המעמסת נפש הזאת, מצטער...

דווקא הדוגמה שנתת, כביש 4 דרורים-רעננה, לא כזאת נוראית בפועל.
    גם אני כרגע לאור רילוקיישן לאזור השרון הצפוני עושה מידי פעם את הדרך הזאת, היא לא הכי סימפתית ומאופיינת בהרבה בלימות של נהגים שעסוקים בכמה דברים במקביל שלא קשורים לנהיגה.
    אם היו שוליים היה קל יותר, אולם הרכיבה בכביש לא ברמה מסוכנת כפי שציין 1כהן יש הרבה מרווחים עקב שאננות וחלמונית של הנהגים.
    יש לציין שהכביש לא מאופיין בהרבה זברות ולכן הסיכון להיתפס על עבירה נמוך יותר, למרות שמידי שלושה שבועות אני רואה שהמשטרה מעמידים את המצלמות על העמודים הכתומים.

Senior Member
    ההצעה שלך אולי הגיונית אבל כזו שצריכה תקינה מיוחדת ו\או חקיקה ו\או הסבר ו\או שילוט וכל מקבלי ההחלטות (משטרה, ביטוח, משרד תחבורה) לא ששים להתעסק עם הנושא.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    ההצעה שלך אולי הגיונית אבל כזו שצריכה תקינה מיוחדת ו\או חקיקה ו\או הסבר ו\או שילוט וכל מקבלי ההחלטות (משטרה, ביטוח, משרד תחבורה) לא ששים להתעסק עם הנושא.
    זה בסך הכול עניין של רצון, אם יש תמיכה מהקהילה אני בטוח שחברי מועדון האופנועים הישראלי או כול קבוצה אחרת בסגנון שיש להם ערוץ עם המשטרה יכולים להרים את הכפפה בנושא, אני לא מדבר על שימוש גורף באי תנועה (שול) השמאלי, אלא רק במצבים שאין שוליים בכביש, כדוגמא, עבודת הרחבה. עד כמה שידוע לי גם ההיתר לרכיבה בשול הוא עניין של המשטרה נטו, שכן אין שום התעסקות בזה של משרד התחבורה. לגבי ביטוחים - זה כבר נושא אחר, אבל אני לא רואה את זה שונה מנסיעה בשול ה"מקורי" והרגיל (הימני)...

נהגים לא חולמים. הם בסלולארי

נהגים לא חולמים. הם בסלולארי...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    גם המשטרה נזהרה מאוד להבהיר שהיא לא מתירה נסיעה על השול (כי אסור לה, ולא חסרים גופי יפי נפש שיכנסו באמאמא שלהם אם הם יצאו בהצהרה כזאת).
    אם תמצאו את הריאיון של מפקדת יחידת האופנועים מהתקופה האחרונה, תראו שהוא ממש מתאמץ לא להגיד במילים מפורשות שמותר לנסוע על השול, אלא מסבן את המראיין בניסוחים כמו "תהיה אכיפה נגד משתוללים" ולכו.... זה לאשהוא לא רוצה, הוא לא יכול, וכנראה גם קיבל תדריך מפורט+אזהרות ממחלקת יח"צ/יועמ"ש.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    גם המשטרה נזהרה מאוד להבהיר שהיא לא מתירה נסיעה על השול (כי אסור לה, ולא חסרים גופי יפי נפש שיכנסו באמאמא שלהם אם הם יצאו בהצהרה כזאת).
    אם תמצאו את הריאיון של מפקדת יחידת האופנועים מהתקופה האחרונה, תראו שהוא ממש מתאמץ לא להגיד במילים מפורשות שמותר לנסוע על השול, אלא מסבן את המראיין בניסוחים כמו "תהיה אכיפה נגד משתוללים" ולכו.... זה לאשהוא לא רוצה, הוא לא יכול, וכנראה גם קיבל תדריך מפורט+אזהרות ממחלקת יח"צ/יועמ"ש.
    נו בסדר, אבל בפועל מתירים את זה, שוטרים עושים את זה בעצמם ולא קיים בן אדם שנוסע בכבישי ישראל בקביעות ולא מודע לעובדה הזאת. כמו שהתירו את הנסיעה בשול ימין אפשר גם לעשות את זה ב"אי תנועה שמאל". את הבירוקרטיה תשאיר לבירוקרטים. אני רוצה לראות שיש תמיכה לדבר הזה והנושא אולי יגיע לאותם אנשים שיכולים לשבת על זה עם המשטרה (ויש כאלה).

אתה חבר במועדון האופנועים?
    לדעתי שם ההתחלה. הסכום הפעוט שווה כל שקל, גם למי שלא משתתף בפעילויות שלהם (אני).

Member
    לדעתי שם ההתחלה. הסכום הפעוט שווה כל שקל, גם למי שלא משתתף בפעילויות שלהם (אני).
    נופ. אני לא חושב שגם אם אציע להם את זה כרגע, הם יטרחו בכלל לדבר עם המשטרה כול עוד אין תמיכה מאנשים. אז אני חושב שהשרשור הזה יכול להיות התחלה.

Senior Member
    מה הם עושים?

יש להם צוות רשויות שתפקידו- לדבר עם הרשויות.
    די בזכותם אתה יכול לנסוע על השול.
    לא לשלם 11 אלף!!! ש"ח על ביטוח החובה.
    הם אלו שהכניסו לתודעה את החצאיות למעקות ופעלו ליישומם, ועוד ועוד.
    פעילויות? טיולי כביש ו/או שטח, מבצעי התנדבויות אופנוענים למען הקהילה וכל מיני.

יזמו עבודה עם ראשי רשויות מקומיות לגבי צבע לא מחליק.
    כל פעם אני נזכר בעוד משהו. כנס לאתר שלהם.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    עזוב איילזו.. 10ש"ח בחודש בשביל כוווול זה?!?!?!... בזבוז של כוס קפה מארומה
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast