בשנת 2019 נהרגו על כבישי ישראל 68 רוכבי אופנועים וקטנועים, מתוך 349 בני-אדם שנהרגו על כבישים בסך הכל. שיא שלילי חדש ועצוב. הנתונים המלאים - בכתבה.
http://fullgaz.co.il/2019-%d7%a9%d7%...2%d7%9c%d7%99/
בשנת 2019 נהרגו על כבישי ישראל 68 רוכבי אופנועים וקטנועים, מתוך 349 בני-אדם שנהרגו על כבישים בסך הכל. שיא שלילי חדש ועצוב. הנתונים המלאים - בכתבה.
http://fullgaz.co.il/2019-%d7%a9%d7%...2%d7%9c%d7%99/
נתונים עצובים.
בחודשים האחרונים כל שבוע היה הרוג או שניים.
מה שחבל שאין תחקירים על סיבות התאונה וזה לא נכנס לאף סטטיסטיקה.
סעו בזהירות, בסבלנות ותתמגנו.
מיגון יכול להציל.
די הגיוני.
שוק הדו"ג עלה בשנים האחרונות, כנראה שחלק לא קטן מהעליה מגיע מרוכבים חדשים וחסרי ניסיון.
שילוב של הוראת רכיבה שנשארה בשנות ה-60, הצפיפות בכבישים והזלזול בשאר משתמשי הדרך שמאפיין הן את הרוכבים והן את הנהגים - לא יכל להביא לתוצאה אחרת.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני עם ees. פילוח הנתונים הזה לא אומר יותר מדי.
היה הרבה יותר משמעותי לשמוע את הסיבות לתאונות, כמה עצמיות וכמה במפגש עם רכבים. מהמפגשים, כמה מהם היו תולדה של רשלנות של נהגי המכוניות וכמה מהם נגרמו מחוסר זהירות של הרוכבים ההרוגים.
אפשר להתלות בלימוד הרשלני ויתכן מאוד שחלק ניכר מההרוגים הם רוכבים שרק הוציאו רשיון וקנו לעצמם טימקס אבל ההם שהחליקו בנס הרים וערד - אותם אף רפורמה בלימוד הנהיגה לא היתה מצילה והנתונים האלה לא מאפשרים לנו להבין איפה נמצאות הבעיות.
"....יוצא שרוכבי דו-גלגלי נהרגים יותר מפי 2.5 ביחס לחלקם על הכבישים, אולם נתון זה קבוע פחות או יותר לאורך השנים."
אני חושב (כי אין לי דרך להוכיח) שהאשמה היא לא ברוכבים ולא ברכבים ולא בכבישים. הבעיה שאין הסברה ובעיקר אכיפה שמתמקדת בדברים שיוצרים נורמות התנהגותיות.
- שמירה על הימין
- איתות במעברי נתיב ופניות
- שמירת מרחק
- כניסה לצומת רק אם פנויה
זה לא יעיל לתפוס מישהו שנוסע עם כולם ב 20 קמ"ש מעל למהירות המותרת בכביש פנוי בתנאי דרך טובים. הכל מתחיל ונגמר בנראות, נורמות ואדיבות. אין יום שכולנו לא רואים עשרות אם לא מאות עבירות "קלות" שגורמות לכל השאר להתנהג כמו בגו'נגל.
לפי מה שאני רואה יום יום בדרך הקצרה יחסית לעבודה בתל-אביב (וחזרה), מואד בולטת לרעה רכיבה פרועה ומסוכנת ולא רק של שליחים (כמו שמקובל לחשוב). כלים נגישים מבחינת מחיר עם מספיק כח בשביל לעורר התנהגות כזאת אצל מי ש(לדעתי) לא מבין את הסיכונים.
אותי לא מפתיע הנתון הגבוה של הרוגים על כלים בנפח של מעל 400 סמ״ק
היה נחמד אם היו יותר פרטים, כמו המיקום והשעות שבהן רוב התאונות קורות. יש הבדל גדול בין תאונות סופ"ש בנס הרים לבין תאונות שליחים במרכז ת"א.
למי שצופה ב f9 ביוטיוב הוא קרא סטטיסטיקות של תאונות רוכבי אופנוע בקנדה, הנתונים היו:
- עד חצי שנה מהוצאת הרשיון הסיכוי להיות מעורב תאונה גבוהה יותר.
- אופנועים בעלי abs מעורבים בפחות תאונות (אולי גם כי יש פחות כאלה אבל לא בהכרח)
-אפודים מתנפחים מורידים את מניין ההרוגים
חבל שבארץ לא מבצעים סטטיסטיקות כאלה
(וכמה מהם קטנועים לעומת אופנועים..)
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk