אתחיל בלאמר תודה לכל מי שעזר והתמודד עם צרורות האשכולות השונים שלי לגבי מגוון דגמים, לבחור מחליף לעז הוותיקה שלי לא קל בכלל, אבל הגענו לשם בשעה טובה!
הסוסה הבאה עונה לשם כריסי, והיא הונדה NC700X שחורה ויפייפיה. בחירת הדגם הגיעה משלל סיבות, אבל בראש ובראשונה הייתה לי מחשבה אחת - אני לא רוצה לוותר על שום דבר שאני מכיר מהעז, רק לשפר.
תגידו מה שתרצו על GS500, זה אופנוע פשרה (!) מעולה. לא מהיר אבל מהיר מספיק, לא חזק אבל חזק מספיק, זול לאחזקה, אמין. עושה הכל מהכל בלי בעיה. לא רציתי ללכת לקיצון כלשהו ולאבד את החבילה המאוזנת שהייתה לי. מה שכן היה חסר לי זו נוחות בהרכבה למרחקים, מרווחי טיפולים גדולים יותר (רוכב לא מעט בשנה) וארגונומיה פחות צפופה לגובה שלי (1.88). אני לא מותרות, מותגים וכלי קצה לא מושכים אותי יותר מדיי, אז חיפשתי את ה-best bang for the buck, וכך הגענו ל-NC.
אספתי אותה היום בתל אביב לאחר שבוע וקצת של ציפיה ודחיה עקב תנאי מזג האוויר. הבעלים נפרד בצער עם נשיקה על "מיכל הדלק", ויצאתי לדרכי. על השעון - 83,350 ק"מ. לא הספקתי לעבור 5 ק"מ ועצרו אותי שוטרים בטענה שלא עצרתי במעבר חציה. עם החוק אני לא מתווכח, קיבלתי מתנת יומולדת נחמדה שאשלם אחר כך. על העז לא עצרו מעולם. מסקנה - אופנוע שחור מושך תשומת לב.
הביתה יצאנו לכיוון אזור השפלה. בעיר היא כמו קליע, המומנט מאוד נגיש וכיפי. אני לא יודע מי בהונדה החליט להחליף בין המקום של המאותתים והצופר, אבל יצא שכמה פעמים בעיר צפרתי לשווא. התרגלנו. לבלמים צריך להתרגל, בהחלט צריכים החלפת נוזל, אולי גם רפידות.
מחוץ לעיר השיוט על 130-135 מרגיש מעולה. מעל 140 בשישי היא לא רוצה לעלות. לא יודע אם זה בגלל הרוחות, השרשרת או משהו אחר, אבל צריך לבדוק את זה. בעלי ה-NC - זה רגיל?
נזכרתי בלוקי, לגמרי מבין את הרצון לעוד כמה סוסים באורווה, אם היו שם עוד 15 זה היה אופנוע מושלם, אבל לי זה מספיק לעת עתה. מיגון הרוח הגבוהה יוחלף למקורי, המערבולת מאוד מורגשת. מחכה לי המשקף המקורי וארגז במוסך של הבעלים הקודמים.
לקחתי את הבייבי-סיס בהרכבה לארוחת שישי. אמרה שמאוד נוח בהשוואה לעז, חסר הארגז לתחושת בטחון מאחור, נאמר לה שיטופל.
בגדול - אני מאוד מבסוט. ABS זה חדש. קירור מים זה חדש. הזרקת דלק זה חדש. מסך דיגיטלי זה חדש. הרבה מאוד "פעם ראשונה" על אותו הכלי. זה לא אופנוע מושלם, אבל הוא המושלם בשבילי למצב ולדרישות שלי, ואנחנו הולכים להינות מאוד ביחד.
תמונות יועלו בהקדם, כרגע בנייד.
83,400 ק"מ על השעון. שנה ראשונה באוכף חדש. הסאגה מתחילה.