לא משנה באיזה מזג אויר, אחרי שהמנוע עובד קצת אם תגע בו הוא ירגיש רותח ואתה עלול לקבל כוויה.
אין שום קשר בין ה"בדיקה" שלך לתקינות חום מנוע.
חזרתי עכשיו מנסיעה בלילה שבחוץ 12 מעלות ונסעתי די חזק האצות חזקות חזרתי הביתה המנוע כל כך חם שאי אפשר לגעת יותר משנייה במנוע זה בסדר? לא רוצה לדעת מה יקרה בקיץ.. הקטנוע אחרי החלפת נוזל קירור בגלל זה הלחץ שלי אולי עשו משהו לא טוב יש דרך לבדוק אם הוא באמת מתחמם ?.. נורית מנוע חם לא נדלקה.. מפחיד אותי הקיץ
לא משנה באיזה מזג אויר, אחרי שהמנוע עובד קצת אם תגע בו הוא ירגיש רותח ואתה עלול לקבל כוויה.
אין שום קשר בין ה"בדיקה" שלך לתקינות חום מנוע.
אם זה מנוע קירור אויר - אין איך לדעת, אלא להניח שזה תקין והכל נלקח בחשבון בזמן תכנון המנוע.
אם זה מנוע קירור מים - לוודא שיש מים במערכת הקירור ולהסתכל על מד חום.
כן,אבל לא כשהמנוע חם.
ואם אין מספיק להוסיף עד שזה יגיע עד הסוף ואז להפעיל את הקטנוע שיצא האוויר או שלא צריך?
1.כשהמנוע קר תפתח את מכסה הרדיאטור.
2.אם יש עד למעלה ויש מיכל עיבוי אז תסגור את הרדיאטור
3. תוודא מפלס בעיבוי וסע לשלום.
4.אם חסר בעיבוי תמלא ותעקוב.
5.אם ברדיאטור חסר תוסיף עד למעלה, תסגור את המכסה, תחזור על פעולות 3 ו 4.
6. תעקוב אחר חום מנוע. לפי שעון חום (אם יש), לא לפי רמת הכוויה ביד כשאתה נוגע בצילינדר.
7. אם אין שעון חום תעקוב ברכיבות הראשונות אחר מפלס מיכל העיבוי ומפלס הרדיאטור.
8. אם מפלס הנוזל ברדיאטור נשאר זהה מספיק להמשיך לעקוב רק אחרי מפלס במיכל עיבוי.
מפלס עיבוי אני כל יום עוקב כמעט לא יורד בחיים.
רדיאטור לא יודע.. אני אבדוק תודה ולא צריך להתניע את הקטנוע בשביל לשחרר בועות אוויר כשאני ממלא את הרדיאטור במידה וחסר כן?
אפשר, אם אתה ממש יודע מה אתה עושה ואם ישנה בעיה.
אם אתה לא סגור על איך עובדת המערכת ו/או אם אין בעיה כרגע אז פעל לפי השלבים.
כרגע, נראה כאילו אתה מחפש בעיות בכח. מלא נוזל במיכלים, סע קצת, תן למנוע להתקרר, תבדוק שוב ופעל בהתאם. גם אם יש קצת אויר במערכת, נסיעה קצרה ומתונה לא תזיק לשום מכלול.
אם לא רוקנת הנוזלים ורק השלמת קצת נוזל קירור אין צורך בניקוז אויר,סע לשלום.