אז ככה.
האופנוע ninja 650 2017 אצלי כארבעה חודשים. קניתי אותו עם 20,800 ק"מ.
ב24,000 עשיתי לו טיפול לבד החלפתי לו הכל בגדול.
שמן, פלאגים, רפידות, נוזל ברקס, נוזל קירור, פילטר דלק, פילטר שמן, פילטר אוויר, צמיגים, שימון גירוז מתיחה ואולי עוד כמה שטויות לא זוכר כבר.
האופנוע עכשיו על 31,000 ק"מ עובד פרפקט, מניע בנגיעה כל יום. המצבר מקורי אבל כבר בן 3.
אחרי יום גשמים כבד זה היה המצב:
גם אחרי הרבה ניסיונות לא הניע. (כמובן משבת מנוע off, רגלית למעלה ניוטרל ולוחץ על הקלא'ץ והברקס בשביל לשלול הכל).
יש לציין שאני נוסע כל יום גם בסופות הכי גדולות, ויש מצב שזה קרה לי עוד פעמיים אבל אני לא בטוח כי זה הניע אח"כ מייד וחשבתי שלא לחצתי או משהו בסגנון.
בקיצור, מדדתי מתח, 12.3V עם סוויץ סגור, יורד ל11.8V עם סוויץ פתוח, בהנעה יורד בקושי ל11.6V.
מזה שהמתח לא יורד ומזה ששומעים את הריליי מתקתק אני מסיק שהבעיה כנראה בסטרטר אולי פחמים או משהו.
פרקתי את המצבר לקחתי אותו לטעינה בבית, לא נטען כמעט כלום. בקושי חצי אמפר מה שאומר שהוא היה מלא ולא נראה בכלל שיש קשר לבעיה עם המצבר.
יום אח"כ חזרתי לאופנוע שמתי את המצבר והניע בנגיעה בלי שום בעיה. בדקתי טעינה 14V ב2K סל"ד נראה מצוין.
הלכתי למוסך, מוסכניק אחד טוען שזה 99% מצבר. לשני לא הקשבתי בכלל כי הוא חושב שהמתח לא נפל בהתנעה כי יש טעינה כשהאופנוע כבוי (WTF).
וואי יצא לי חפירה.
בקיצור לא בא לי בכלל להיתקע על הכביש באיזה חור. איך להמשיך מכאן? איך אפשר לבדוק במה התקלה כשהיא לא קוראת באופן קבוע?