עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 26

אשכול: מהי דרך הקנייה החכמה ביותר?

צפייה משולבת

Member

מהי דרך הקנייה החכמה ביותר?

עם כל אופציות המימון היום, הנושא הזה עלה בזמן האחרון הרבה בשיחות עם חברים.
    כבר עלו פה בעבר, וכן בפורומי רכב ואופנועים בחו"ל, כמה דעות בנוגע לדרך הכי טובה לקניית דו גלגלי. חלק דגלו בקניית הכלי בתשלום אחד לאחר חיסכון, חלק אמרו שגם אם יש להם את מלוא הסכום הם לעולם יפרסו את הקנייה לתשלומים ואחרים ממליצים לקנות את האופנוע, כולל ציוד הרכיבה (ואפילו את סך הביטוחים לX שנים), בהלוואה אחת או בכמה במקביל.
    שלוש ההצעות הללו הופנו גם למי שרצה לקנות חדש מהיבואן וגם למי שחיפש כלי משומש.

השאלה היא מהי השיטה החכמה ביותר מביניהן, ולמה?
    יותר מזה, מהי הגישה החכמה ביותר לטווח הארוך? להחליף חדש/משומש כל כמה שנים או לשמור עד שישבוק חיים?

ברור שכל מקרה לגופו ואין תשובה אחת ברורה.
    אבל סתם ניקח לדוגמה שני אנשים משני קצוות הספקטרום: יוסי ודני.
    שניהם רוצים לקנות כלי חדש ב50,000 ש"ח.
    ליוסי יש בול תקציב שעומד במחיר. לדני כרגע אין כלום (ראיתי כבר אנשים כאלה שנכנסו ככה לתחום).

מה הייתם ממליצים לכל אחד מהם, ולמה? האם אולי הייתם ממליצים להם לקנות כלי משומש? (נתקלתי פעם בדעה שאין לקנות משומש אם אין לך את הסכום המלא של הכלי כחדש מהיבואן)

אני מראש אומר שאני יודע שאין דרך אחת נכונה. לכל אחד מאיתנו יש ניסיון עבר שונה ודעות שונות בנוגע לנושא. ובגלל זה שאלתי מה הכי חכם לדעתכם, כדי לשמוע את היתרונות והחסרונות מזוויות שונות.

הערה: מי שאומר שאופנוע קונים עם הלב וזהו, שיחסוך את התגובה שלו. כל מי שקנה בעבר טוסטוס ב2000 ש"ח כי זה מה שהוא יכל להרשות לעצמו, במבט לאחור קנה אותו עם הלב.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    דווקא התשובה כאן מאוד פשוטה ואין כאן שום מקרה לגופו.
    (כמעט) כל עסקת מימון שהיא כוללת בתוכה החזר ריבית כלשהוא. אתה לוקח הלוואה ומשלם עליה. אז ברור שכלכלית זאת האופציה האחרונה.
    זה בלי להזכיר את זה שאם אין לך כסף לקנות אופנוע... כנראה שאתה לא צריך לקנות אחד כזה. תספק בטוטוס זול עד שתחסוך.
    עוד דבר ששוררת עליו הסכמה די רחבה זה שכלי חדש כולל בתוכות ירידת ערך עצומה בשנתיים - 3 הראשונות ולאחר מכן הירידה מתמתנת ועם זאת עדיין בכלים מודרנים נהנים מאמינות גבוהה למדי (בחלקם כמעט מוחלטת, תלוי בדגם) לעוד כמה שנים טובות.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    דווקא התשובה כאן מאוד פשוטה ואין כאן שום מקרה לגופו..
    מקרה יחיד שיש הגיון כלשהו בהלוואה זה מקרה בו אופנוע משמש לעסק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    מניסיון עם קניית רכב ולקיחת מימון חלקי לקניית האופנוע, לרוב משתלם יותר לקחת הלוואה מהבנק מאשר לקנות במימון מחברת ליסינג/מימון חיצונית, הריבית בד"כ תהיה נמוכה יותר, ותנאי ההחזר גמישים יותר.
    אני אישית לא חושב שיש הכרח לקנות אופנוע (או רכב) עם כל הכסף ביד, יותר חשובה היכולת לתחזק את האופנוע ברמה סבירה ולא בתחזוקת שבר (וכמובן היכולת לעמוד בהחזר החודשי).

אולי לא הכרח אבל בטוח יותר כלכלי.

אולי לא הכרח אבל בטוח יותר כלכלי.
    תשמע, הריביות כרגע די נמוכות, ועל גבול הזניחות לסכומים נמוכים.
    בגדול זה מאוד תלוי בנסיבות. אני אשתמש שניה בדוגמא המקורית, נניח שלבחור א' יש 50 אש''ח לשים על אופנוע, אבל אחריזה אין לו שקל ולא הכנסה שיכולה לייצר לו מספיק משאבים כדי להחזיק את האופנוע במקביל לחיים נורמלים (שכ''ד, אוכל, וכל השאר). לבחור ב' יש אולי עשיריה במזומן לשים על אופנוע. הוא יכול לקנות נבלה בעשר (לא העז של טונדרה) או לקחת הלוואה של 40 אש''ח (או לגרד עוד כמה שקלים ולקחת הלוואה קטנה יותר). מה שכן, לבחור הזה יש הכנסה טובה שיכולה לכסות בקלות את ההחזר של ההלוואה, ולהשאיר לו עוד סכום בצד לכל ההוצאות שלו וחיסכון. כדי שיצליח להגיע לחסוך את כל הסכום הוא יצטרך משהו כמו שנתיים, שיוכלו להיות כל תקופת ההלוואה. צריך לזכור שאחרי ההוצאה על האופנוע צריך לשלם עוד ערמה על ביטוח ומיגון.
    סוג האופנוע פחות רלוונטי כי שני הבחורים יספגו את אותה ירידת ערך.
    עכשיו, מה יותר נכון כלכלית, לשים את כל הסכום במזומן או לקנות עם מימון חלקי?
    כל זה תוך התעלמות בוטה מזה שאופנוע הוא משאבת משאבים (כסף, זמן, חיים) ולא כלכלי בכלל.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    תשמע, הריביות כרגע די נמוכות, ועל גבול הזניחות לסכומים נמוכים.
    בגדול זה מאוד תלוי בנסיבות. אני אשתמש שניה בדוגמא המקורית, נניח שלבחור א' יש 50 אש''ח לשים על אופנוע, אבל אחריזה אין לו שקל ולא הכנסה שיכולה לייצר לו מספיק משאבים כדי להחזיק את האופנוע במקביל לחיים נורמלים (שכ''ד, אוכל, וכל השאר). לבחור ב' יש אולי עשיריה במזומן לשים על אופנוע. הוא יכול לקנות נבלה בעשר (לא העז של טונדרה) או לקחת הלוואה של 40 אש''ח (או לגרד עוד כמה שקלים ולקחת הלוואה קטנה יותר). מה שכן, לבחור הזה יש הכנסה טובה שיכולה לכסות בקלות את ההחזר של ההלוואה, ולהשאיר לו עוד סכום בצד לכל ההוצאות שלו וחיסכון. כדי שיצליח להגיע לחסוך את כל הסכום הוא יצטרך משהו כמו שנתיים, שיוכלו להיות כל תקופת ההלוואה. צריך לזכור שאחרי ההוצאה על האופנוע צריך לשלם עוד ערמה על ביטוח ומיגון.
    סוג האופנוע פחות רלוונטי כי שני הבחורים יספגו את אותה ירידת ערך.
    עכשיו, מה יותר נכון כלכלית, לשים את כל הסכום במזומן או לקנות עם מימון חלקי?
    כל זה תוך התעלמות בוטה מזה שאופנוע הוא משאבת משאבים (כסף, זמן, חיים) ולא כלכלי בכלל.
    בטוח שלא חכם כלכלית לבחור שיש לו רק 10K לקנות אופנוע ב50. אני בכלל בספק אם הוא אמור לקנות משהו. אם כן, יועיל כבודו ויסתפק באיזה אקסאבו זול או דיוק 390 שאפשר לקנות ב15,000. להלוות 40 כשכל מה שיש לו זה 10 זה פשוט על גבול הטמטום לדעתי.

בטוח שלא חכם כלכלית לבחור שיש לו רק 10K לקנות אופנוע ב50. אני בכלל בספק אם הוא אמור לקנות משהו. אם כן, יועיל כבודו ויסתפק באיזה אקסאבו זול או דיוק 390 שאפשר לקנות ב15,000. להלוות 40 כשכל מה שיש לו זה 10 זה פשוט על גבול הטמטום לדעתי.
    באופן עקרוני אני מסכים לחלוטין. אם אין לך את היכולת לקנות ולהחזיק אופנוע (או כל כלי), אל תקנה. מצד שני, אני קניתי את שני הכלים האחרונים שלי עם עזרת מימון. הכלי הראשון היה קטנוע 125 סמ"ק שנקנה מהיבואן במימון מלא. לפני שקניתי אותו התחלתי עבודה חדשה אחרי תקופת יובש ארוכה מידי ונולד הבן השני כך שמחד המזומן הזמין לא היה בכיס ומאידך ההחלטה לחזור לדו''ג היתה די מוחלטת (בהמלצת אשתי) בגלל חיסכון של שעתיים בדרכים (רישון-תל אביב על קטנוע או אוטובוס). יחד עם זאת ידעתי שהכלי ישרת אותי מעבר לתקופת המימון ועלויות האחזקה והחזר המימון היו כאלה שלא מכניסים אותי לבור ומאפשרים לי לראות את הילדים שלי שעתיים יותר ביום.
    הכלי השני נקנה עם מימון של בערך שליש מערך הקניה והיווה את ההבדל בין נבלה על גבול ה 20 שנה לבין אופנוע בן 4 שנים.
    שוב, אני מסכים שמימון באופן גורף וכדרך חיים הוא מתכון לבעיות כלכליות, ועדיין פר מקרה ספציפי, יתכן והוא האופציה הנוחה והקלה יותר להגיע למטרה. אם יש היגיון להגיע לאותה מטרה (קניית אופנוע במקרה הזה), זאת כבר שאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו באופן בוגר ואחראי (או שלא).

Junior Member
    זה משהו שמעסיק אותי רבות בנוגע לרכישת אופנוע, לדעתי בדומה לרכב לא שווה לקנות כלי יד ראשונה רק בגלל ירידת הערך הגדולה שהיא בערך 10 אחוז רק על זה שרשמת את הכלי על שמך. ניתן למצוא אופנועים חדשים שנתונים 2018-2019 במצב חדש עם מעט מאוד ק"מ. דבר שני לא שווה לקחת הלוואה/מימון כי בסוף תחזיר ריבית וזה כבר אומר ששילמת יותר, לדעתי למי שאין שיחסוך, הלוואה זה צרה כי תוסיף לזה עלויות אחזקה וציוד וזה סתם הרבה...

Senior Member
    מימון של 100% זאת לדעתי שגיאה חמורה.
    גם 90%.
    לדעתי, אם אין לך 60%-70% מערך הכלי אז אל תקנה בכלל.
    במקרה שרוב ההון הוא עצמי ורק חלק קטן הוא הלוואה תוכל מצד אחד לעמוד בהחזרים ומצד שני תישאר הכנסה פנויה לתחזוקה.
    בנוסף ערך הכלי תמיד יישאר גבוהה מערך ההלוואה מה שלא קורה במימון באחוזים גבוהים במיוחד.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    הוא יכול לקנות נבלה בעשר (לא העז של טונדרה)
    אקח את זה כמחמאה

Senior Member
    התזרים יותר משמעותי בעיני משאלת רכישת מוזמן ולקיחת הלוואה (רצוי שלא אבל כיום לא נורא בכלל).
    אם יש לך בנק מינוס ואתה מביא 40 אש"ח בחודש תקנה GS בלי בעיה. גם עם התחזוקה וההלוואה כנראה שתסתדר.
    אם יש לך בבנק 100 אש"ח ואתה מביא 4 אש"ח אל תקנה GS ולא NCX קנה קטנוע או אופניים חשמליות.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אם יש לך בנק מינוס ואתה מביא 40 אש"ח בחודש תקנה GS בלי בעיה.
    לא, אם אתה "מביא" 40 אלף ₪ כל חודש ואתה במינוס כדאי שתבדוק מה לא בסדר בהתנהלות הכלכלית שלך ולא תקנה אופנוע ב80-90 אלף.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ואף אחד לא שואל מה הסטטוס של יוסי ודני?
    יש לך 20 אלף שקל או לא- זה לא העניין.
    לקחת הלוואה/מימון של 30 אלף ש"ח ועכשיו אתה נמצא על הגבול עם התשלומים של המטפלת למעון? אתה לא יכול להרשות לעצמך לקנות אוכל שבא לך? כנראה שהעסקה לא בשבילך בשלב זה בחיים.
    לעומת זאת, גם אם אין לך חצי שקל בארנק אבל אתה חייל משוחרר, גר אצל ההורים, עובד וממש בא לך אופנוע ב60 אלף ש"ח? אני הייתי מציע לקחת הלוואה/מימון וללכת על זה. אם זה כל מה שיש לך בראש ואין לך שום התחייבויות אחרות בחיים אז לך על זה. אם התחייבות של הלוואה לאופנוע תבוא על חשבון דברים אחרים (חשובים!) אז אל.

והאמת? אמנם לפני 20 שנה אבל זה בדיוק מה שעשיתי 5 דקות אחרי שאמרתי לצה"ל ביי. מצאתי עבודה של חייל משוחרר, ניגשתי לבנק, התחננתי קצת, והיה לי אופנוע. הייתי המאושר באדם.
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    ואף אחד לא שואל מה הסטטוס של יוסי ודני?
    שאלה נכונה מאוד.

יש לך 20 אלף שקל או לא- זה לא העניין.
    גם כאן הכל טוב.

לעומת זאת, גם אם אין לך חצי שקל בארנק אבל אתה חייל משוחרר, גר אצל ההורים, עובד וממש בא לך אופנוע ב60 אלף ש"ח? אני הייתי מציע לקחת הלוואה/מימון וללכת על זה.
    ואיך זה שונה ממקרה #1? אה, אני מבין - לחיות על חשבון הורים נחשב לרעיון טוב? למה בכלל ללכת לבנק - פשוט כך כסף מאבא.