ציטוט נכתב במקור על ידי ofir צפיה בהודעה
התחדשתי בדוקאטי מולטיסטראדה לא חדש. 2013.

ביצעתי חיפוש המכיל דוקאטי באנגלית ועברית, לא עלה כלום...

אם יש פה מישהו שרוכב על דוקאטי,
אשמח להמלצה על מוסכים מומלצים - בדגש לאיזור הצפון אם יש,

שמן מנוע מומלץ?
בדקתי מספרים בספר הרכב שהורדתי, קצת יותר מעניין איזה מותג מועדף.

כיווני מחשב?

סתם דברים שכדאי להכיר מנסיון אישי?
אני רוכב על דוקאטי. מולטי 1100 (מקורר אוויר, 2 שסתומים לצילינדר) שנת 2008. כרגע 128 אלף ק"מ. אצלי 4.5 שנים, נקנה ב-2015 עם 41 אלף ק"מ על השעון.
לצערי, לא אוכל להמליץ לך על מוסכים, כי אני מטפל בבית. הכי קרוב להמלצה זה מוסך "דינמיקה" בחולון - יצא לי בזמנו להתייעץ עם סלבה ואף להשיג אצלו שימים שהיו חסרים לי כדי לסיים כיוון שסתומים, והרושם שלי היה שיש לי עסק עם אדם מקצועי ונעים, שמכיר את הכלים האלה היטב.

שמן מנוע מומלץ - לא יודע לגבי המנוע שלך (מקורר נוזל). למנוע שלי - כל 10W50 סיננטי הולך, אני אישית משתמש בקסטרול פאוור 1.
צריכת הדלק שלך מזעזעת מבחינתי (אני יודע שזה תלוי מאוד ביד ימין, אני רוכב רגוע ודי חלק). אצלי הצריכה לרוב בטווח של 1/19-1/21 (60% בינעירוני על 120-150, 40% שוליים או עומסי תנועה).

דברים שכדאי להכיר...
טבעות נעילה (COLLETS) של EMS מקטינות את הצורך בכיוון שסתומים, וניתנות לשימוש חוזר - בניגוד לחוטי המתכת המקוריים (הנדסה מזעזעת של דוקאטי). העלות כ-100 דולר לסט.
רצועות תזמון של EXACTFIT עולות פחות מהמקור ומרגישות איכותיות מאוד. אני מרגיש שההחלפה שלהן כל 24K זה בזבוז והן היו יכולות להחזיק כפול מזה ללא בעיה ((ועדיין, לא לוקח סיכונים ומחליף +/- לפי הספר). העלות כ-100 דולר לסט.
למרות שהספר לא מציין זאת, מדי פעם רצוי להחליף את המובילים של הטיימינג. כל החלפה שניה, שלישית גג. יש שם בפנים מיסב שמתבלה, ויכול לגרום לתקיעה של המוביל אם הוא כושל - מה שיוביל בתורו לעומס מוגבר על הרצועה ויכול אף לגרום לקריעתה. העלות כ-200 יורו לפני משלוח ומיסים.
הגג"ש האחורי יקר להחריד, משום שהוא בעל צורה מורכבת ומכיל בתוכו את הדאמפרים של הגלגל האחורי (סט שרשרת/גג"ש עולה בארץ כ-1600 ש"ח לפני עבודה). יש קיטים שמאפשרים לעשות הסבה לגג"ש שטוח, ובכך להוזיל עלויות גג"שים בטווח הארוך. לחילופין, אפשר להזמין גג"ש בחו"ל (אחורי עולה החל מ-100 יורו).
הדאמפרים עצמם מתבלים וגורמים לחבטות בפתיחה\סגירה של הגז. (אצלי הם בלויים לגמרי כרגע, ויוחלפו יחד עם השרשרת כשהיא תמות). אני עוד הוצאתי מהם כמעט כפול מהממוצע. המקוריים יקרים מאוד (כ-200 יורו לסט), ניתן לרכוש חליפיים שעשויים מחומר פלסטי כלשהו במקום גוף מתכת במילוי גומי במקור בעלות של כ-100 דולר. אני רכשתי כאלה, אך עוד לא התקנתי.
הדאשבורד בדגם שלי (זהה ל-999/749) רגיש לחדירת מים (שטיפה עם צינור עלתה לי בכתם שחור בפינה ו-2 נוריות ביקורת שרופות, אור גבוה ואיתות). מאמין שהבעיה לא קיימת בדגם שלך.
אולי אזכר בעוד מהו, אכתוב כאן.