כלי חדש וכלי כמעט חדש ימכרו בעוד 5-7 שנים באותו הסכום רק שעל החדש אתה תשלם היום יותר.
כשאתה קונה כלי חדש אתה יודע את ההיסטוריה שלו בודאות ויש לך שקט יחסי לשנתיים. האם זה שווה לך את ההפרש? רק אתה יכול לקבוע...
שלומות.
יש לי התלבטות ומעניין אותי לשמוע דעות חוץ מאשר הדעות בראש שלי.
אני מתעניין ברכישת כלי חדש, עכשיו פחות רלוונטי איזה כלי מה שרלוונטי זה האם יד שנייה או חדש מהחברה (אני מתכוון לרכוש כלי שקיים בשוק היד שנייה ולא משהו אקזוטי).
מצד אחד יש בשוק המשומשים כלים "כמו חדשים"-יד 1, ק"מ נמוך בדרך כלל עדיין באחריות חברה.
נראה כמו אחלה עסקאות:
1. לא סופגים את ירידת הערך הגדולה.
2. מחיר רכישה נמוך מכלי חדש (וזה לפני מו"מ).
חסרונות:
1.לא באמת ניתן לדעת למה מישהו מוכר כלי כל כך מהר.
2.לא מדובר בכלי חדש באמת.
מצד שני, רכישת כלי חדש מהחברה.
היתרונות:
1.כלי חדש, 0 ק"מ באחריות מלאה.
חסרונות:
1מחיר רכישה גבוה.
2.ירידת ערך משמעותית ברגע העלייה על הכביש.
עכשיו המטרה שלי היא להחזיק את הכלי ל5-7 שנים לפחות, אז לפחות אצלי בראש זה אומר שאין משמעות לירידת הערך של כלי חדש.
אני טועה? צודק? משהו באמצע?
כלי חדש וכלי כמעט חדש ימכרו בעוד 5-7 שנים באותו הסכום רק שעל החדש אתה תשלם היום יותר.
כשאתה קונה כלי חדש אתה יודע את ההיסטוריה שלו בודאות ויש לך שקט יחסי לשנתיים. האם זה שווה לך את ההפרש? רק אתה יכול לקבוע...
הסיבה העיקרית לקנות חדש היא לחסוך את הכאב ראש של ללכת לראות כלים ולבדוק.
אם יש לך זמן וסבלנות- קנה כמעט חדש.
נכון, יש כאלו שנכנסו בסמיטריילר איך שיצאו מהסוכנות, תיקנו ומוכרים.. אבל הרוב פשוט מבינים שלא מתאים/מסתדר להם ולכן מוכרים (ונתקלתי גם במקרה הזוי של מישהו שקנה לקראת סוף שנה כדי לקזז הוצאות/הכנסות של העסק ומכר אחרי חודשיים ו500 ק"מ).
כעסקה כלכלית תמיד עדיף לקנות כלי שספג את ירידת הערך האמתית, אם מדובר על כלי עם כמה אלפי ק"מ מדובר בעצם בכלי חדש.
ככל שכמות הק"מ עולה אתה מתחיל להתקדם לקראת הטיפולים הכבדים יותר, במיוחד בכלים הגדולים.
צמיגים (שנוטים לשכוח בעת הקניה) מחזיקים בסביבות 18K עד 20K בממוצע ועלות החלפה של צמיגים טובים גבוהה.
טיפולים "גדולים" במוסך מורשה לשמירת אחריות אם אתה לא יודע להתקמבן יכולים להגיע בקלות לכמה אלפים.
באזור ה- 30-50 אלף ק"מ מתחילים כבר להיכנס לטיפולים של כיוון שסתומים החלפות גלגל"ש ושרשרת.
פעם בשלוש ארבע שנים היצרן מחליף דגם או מעדכן אותו מה שבפועל מפיל את המחיר של הכלי יותר מנפילת ערך שנתית ממוצעת.
כתבתי לא פעם שאופנוע היא לא רכישה כלכלית ובטח שלא קניה חכמה, קניית אופנוע היא קניה רגשית שמתחברת ללב לתשוקה
ליכולת ההדחקה והיא נעשית מאהבה ולא מחישוב כלכלי.
בעת קניה מומלץ למצוא כלי טוב בריא ומטופל ומשם לרוץ ולשמור עליו כראות עינך בלי חישובים נוספים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תודה רבה לכם.
בחיים לא הצלחתי להבין למה אנשים חושבים שלמכור רגע לפני הטיפול זה עדיף יותר.
הרי בכל מקרה אני אוריד לך את עלות הטיפול מהמחיר אז מה זה משנה?
כמו כאלו שלא עשו טסט אבל מוכנים להוריד את העלות של הטסט מהמחיר, או כאלו שיודעים בדיוק איזה בעיה יש להם בכלי, ויודעים כמה יעלו החלקים אבל לא עושים את התיקון.
מחשיד קצת.
הכוונה שלי הייתה שלקניית אופנוע עם ק"מ יש להביא בחשבון את ההוצאות המתקרבות, זאת אומרת קנית אופנוע יד 1 עם ק" "מ ויש לזה מחיר. לכן החישוב הוא לא מדוייק ולא כלכלי, צריך לקחת בחשבון הוצאות נוספות ככל שמתרבים הק" מ. מה שמשך אותי לכלי חדש מחברה זה שכל החלקים ביחד חדשים ומקוריים וזאת התחושה לרכוב על כלי חדש
.. זה לא נכון לעשות כלכלית.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לדעתי גם אם הכיס עמוק תמיד עדיפה האופציה לקנות אופנוע יד 2 במצב כמעט חדש שספג את ירידת הערך הראשונה מאובזר ועדיין באחריות. יש הרבה אופנועים כמעט חדשים ורעננים למכירה וחוץ מזה לא קרה כלום אם נסעו בהם וטיפלו כמו שצריך. ייתכן שתוכל להוציא את הכסף על דגם שלא היה בתכנית כחדש בגלל ירידת הערך. אחד הדגמים המדוברים של 2019 נמכר כעת בעד 10,000 ש"ח פחות ממחירו כחדש כאשר חלק מהכלים עברו מספר ק"מ מאוד נמוך, ולא חסרות דוגמאות גם בדגמים אחרים.