היי שלום לכולם,
אני רוכב מתחיל וכרגע רוכב על cbr300r אזור השמונה חודשים, מעניין אותי אנדורו אבל המליצו לי קודם להתחיל מדו''ש להבין פחות או יותר את הכיוון ואם בכלל התחבר לזה.
אז שאלה שלי היא כיצד אני בוחר את אופנוע מבחינת תקינות? דו''שים כנראה נופלים ומחליקים אז בעצם מה אני כן צריך לשים לב עליו? אם לדוגמה ביד 2 יש 10 כלים איך כדי לסנן? הכלי שאני חושב עליו הוא wr250r שכבר לא מייצרים אותו, האם זה עלול ליצור בעיה בעתיד כאשר ואם יקרה שאצתרך לתקן אותו?
אם יש עלי לדעת עוד דברים בתחום אשמח לשמוע.
תודה מראש.
ה-WR250R הוא דו"ש מעולה, ולא תהיה בעיה להשיג עבורו חלקים עוד הרבה שנים.
מה לבדוק? הכל, ובשבע עיניים. כדאי למצוא אופנוע שלא עבר שימוש "קרבי" במיוחד - שריטות פה ושם זה לגיטימי, אבל מכסים מודבקים באפוקסי/מרותכים, פגיעות בצינורות השלדה התחתונים, פלסטיקה מרוסקת, מובילי שרשרת מעוקמים או חסרים יעידו על שימוש בתוואי קשה, ואני הייתי נמנע מלרכוש דו"ש שעבד שם.
בשטח הבלאים מצטברים מהר - אם האופנוע נסע הרבה בשטח, יש לוודא שהשמן הוחלף לעיתים תכופות ולא "לפי הספר" (שנכתב לשימוש כביש). כנ"ל פילטר אוויר.
כדאי לבדוק בלאים במיסבי ההיגוי, הגלגלים והלינק.
לוודא שהבולמים תקינים ואינם נוזלים.
לוודא שפילטר האוויר במצב טוב, ושאין חול בתוך הבית שלו אחרי הפילטר. להבין מהבעלים באיזה תדירות הוא ניקה/החליף פילטר.
לראות את מצב הגלגלים, לנסות לסובב ולראות שהם לא "זורקים". לראות האם יש שפיצים שבורים.
לוודא שברדיאטור יש נוזל קירור יעודי ולא מי ברז, ושהרדיאטורים עצמם לא מעוכים.
אם הרוב המכריע של הסעיפים האלה מקבלים "צ'ק", אז כנראה שהאופנוע במצב סביר+.
עוד משהו קטן:
לראות האם יש על האופנוע תוספות יעודיות לשטח - עלות כוללת של מגיני גחון, רדיאטורים, ידיים, כידון מחוזק וכו' יכולה להגיע לאלפי שקלים, ולפעמים עדיף לרכוש אופנוע שמאובזר בכל טוב, אך דורש יישור קו מסויים - מאשר אופנוע "סטוק" שאמנם לא ראה שטח, אבל דורש השקעה מסיבית לפני שתוכל לצאת לטייל.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 17-02-2020 בשעה 22:46.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual