לא יודע על מה אתה רוכב אבל מעולם לא היו לי בעיות נוחות עם ידיות מקוריות.
שלום לכולם,
בעבר היו לי ידיות מקוצרות סיניות, לא עשו בעיות מיוחדות אבל אז נתקלתי בסרטון הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=hrmISjVFwtE&t=403s
=חזרתי לידיות המקוריות.
אני מבין שהידיות הסיניות עשויות לא משהו (אני לא מצפה הרבה למוצר שעולה 30$ לזוג).
כרגע אני מכיר רק 3 אפשרויות: להשאר עם המקוריות הפחות נוחות, מקוצרות סיניות עם כל הסיכון שלוקחים איתם, או ידיות של AVS ודומיהם שעולות מחיר מטורף.
עם מה אתם רוכבים? על מה אתם ממליצים? יש עוד אפשרות שלא ציינתי?
לא יודע על מה אתה רוכב אבל מעולם לא היו לי בעיות נוחות עם ידיות מקוריות.
קודם כל לבחור בסרטון יש אינטרס כי הוא מוכר את היקרות.
בלי קשר, לא ראיתי שום דבר מיוחד בסרטון.. בהתחלה הוא מדבר על זה שאין ביטוח אם יהיה כשל ותעשה תאונה.. כאילו דה.. לשום דבר שאתה קונה באיביי אין שום ביטוח ולא יכסו שום דבר שיקרה לך.
ייתכן בהחלט שלזולות יש יותר חופשים (למרות שיש מצב טוב שהוא פשוט שחרר שם את הבורג קצת לפני הסרטון) אבל זה לא אומר יותר מדי.
אני ועוד כמה מיליונים רוכבים עם ידיות כאלה הרבה שנים והכל טוב.
רוצה להתפנק? קנה יקר. בטיחותית אני לא רואה עניין כאן.
מה בדיוק הטריד אותך? שיש חופש?
לא אומר שאפשר לסמוך על הסינים, אבל הסרטון הזה לא אומר כלום.
הנושא פה הוא אמינות, מכיון שהידיות אחראיות על דברים חשובים כמו שליטה על הברקס והקלאץ', לא הייתי רוצה למשל שהם ייתקעו
https://www.mitsu.co.il/?p=150
ציטוט מסוף הכתבה:
Capture.PNG
מעבר לסיכון שיש מצב שהן יתקעו במצב לחוץ/ לא תוכל ללחוץ עליהן עקב ציר שחא נעשה ברמה גבוהה ואינו חלק מספיק על מנת לזוז בחופשיות, מקרה שקרה לי:
מיד כשקניתי את האופנוע הראשון שלי, שמתי לב שהידיות המקוריות לא היו לי הכי נוחות וחיפשתי אלטרנטיבה.
הזמנתי את הידיות הפשוטות מאיביי כמו כולם, לפי דגם ולא משהו אוניברסלי..
יומיים לאחר שהגיעו נפל לי האופנוע בחניה ונשברה הידית ברקס, החלפתי לידיות החדשות ושמתי לב שיש קצת חופש בין הידית לתושבת מיד נכנס מחפש המלצות ומזמין ידיות של ASV.
בנתיים, רוכב מירושלים לאשדוד, כביש 3 ריק, משייט במהירות ופתאום רואה חפץ עף לכיוון הפנים שלי, מושיט יד קדימה, איכשהו תופס את זה, מעיף מבט ורואה את הידית! ככל הנראה שהחופש והרעידות מהנסיעה גרמו לבורג (המקורי אגב) להשבר. למזלי, הכביש ריק, אין שום צומת או כל מכשול אחר, מצליח לעצור בשול רק עם הברקס הקדמי והבלימת מנוע מאלתר משהו ונוסע על 50 קמש עד אשדוד.
כיף לא היה ואני לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם הייתי צריך את הבלם הקדמי באותו רגע.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לא הבנתי, נשבר לך הבורג המקורי. יש מצב שמהנפילה. איך זה קשור לידיות החלופיות?
חחחחחח משעשע משהו
גם סיכוי סביר ששום דבר לא נשבר, פשוט לא סגר את הבורג כמו שצריך.
בתמונה, מסומן בחיצים, חצי בורג נמצאה עדיין בהברגה + אום מלמטה.
אם זה היה קורה מהנפילה, הייתי שם לב לבורג שבור כשהחלפתי את הידית... השתמשתי בבורג המקורי גם לידית החלופית.
ולא, לא קרה גם מהידוק יתר, ועם כמה שקשה להאמין, זו גם לא הייתה רוח הקודש ששברה את הבורג.
אבל אם יש עוד קונספירציות לגבי האופנוע שלי, שמי כמוכם יודע את טיב מצבו על שלל ברגיו וחלקיו, אשמח לשמוע ולהחכים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מה שרואים בתמונה הוא בורג שנגזר בדיוק בסוף ההברגה. מקרה קלאסי של הידוק לא במומנט הנכון (הידוק יתר). כתבת שלא אז אני אאמין לך. אבל היה הרבה יותר הגיוני שבורג חליפי זול שהגיע עם הידית הוא זה שיישבר, או הידית עצמה. לא בורג איכותי שאמור לעמוד בעוצמת לחיצה חזקה. ובטח שלא מויברציות. לי נשמע יותר הגיוני שבורג שעבר טראומה כשל. (הראשונה היתה בנפילה, השניה בפתיחה שלו והשלישית בהידוק. לרוב בורג שכושל בגלל עומס מתעקם, ולא נגזר בצורה חלקה כזאת שאופיינית למעמס גזירה- יעני הידוק).
אבל,
כמו שכתבת, אני לא מעבדה (כן גזרתי כמה עשרות ברגים בחיי) ולא ראיתי את האופנוע שלך בחיים.
שלא ישתמע שאני מעודד כאן שימוש בחלפים מאיכות זבל, אבל גם במקרה הזה, וגם בכתבה של מיצו אין שום הסבר טכני על למה הידית גרמה לכשל.
(אגב, בסוף הכתבה של מיצו, דווקא יש קישור לעוד כתבות, ושם דווקא יש הסברים טובים למה לא).
רוצה לומר, בואו נסביר ברמה טכנית קצת יותר גבוהה (מהמקובל בפייסבוק למשל), למה הדברים האלה בעייתיים.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 20-02-2020 בשעה 02:03.
אני רוצה לשתף אתכם בחוויה האישית שלי עם ה "זבל הסיני"
רכשתי את האופנוע לפני 7-8 שנים. ובתקופה הזאת אני וה CBR1000XX חרשנו כמעט כל נקודה בארץ . מייד אחרי הרכישה ביצעתי ישור קו סיני....
רוטורי בלם יש לציין שהוזמן בסין במחיר בדיחה לעומת המקורי בארץ.
בולם יותר טוב מהמקורי. מתקרר יותר טוב. אין כמעט שחיקה של הדיסק. מעולה!!! אוכל רפידות זה כן..
יש לי רדיאטור סיני מתפקד נהדר...
ככה גם צינורות קירור המים (הוחלפו בצינורות סילקון סיניים ) ב20% מעלות המקורי בארץ. לא נקרע לא נשבר לא מתעקם לא נוזל... נראה חדש עדיין.
היו לי ידיות סיניות 5-6 שנים . הוחלפו חזרה למקורי אך ורק בגלל שדהו מהשמש לא בגלל שחיקה של החומר.
אז לא כל מה שמגיע מסין מתפרק. הסינים השתפרו פלאים ועושים דברים נהדרים.
כן קניתי משמנת אוטומטית שהתפרקה אחרי 20 רכיבות.
כן קניתי מעמד לטלפון ב 40 ש"ח שהחזיק חודש.
סה"כ אם יש לכם יכולת לקרוא מפרט טכני ולהבין מאיזה חומרים ה"זבל הסיני" עשוי. יכול להיות שהאלטרנטיבה הסינית טובה..
לי יש חנות שאני מאוד אוהב לקנות מהם ואפילו יש לי מדבקה שלהם על הלפטוף...Arashi
Arashi.jpg
נערך לאחרונה על ידי ziki; 20-02-2020 בשעה 11:25.