בטווח מחירים האלה לדעתי לך על MT Thunder v3.
5 כוכבי בטיחות, איכות גימור וחומרים סבבה לגמרי, משקף שמש, וריפודים פריקים.
לא חסר לה כלום.
חברים שלום,
אני רוכב מזה 3 חודשים על דיאלים 125 ב90 אחוז בנסיעה עירונית.
אני מעוניין להרכיב נוסע לעיתים רחוקות בממוצע פעם בשבוע \שבועים ושתיהיה לי תמיד האופציה (יש לי ארגז).
אני לא מעוניין להשקיע יותר מ300 ש"ח המידה תיהיה L או M
כקסדה ראשית רכשתי קסדה מלאה של חברת פאסיד (היבואן של שוברט ) דגם fs807
האופציה שעומדות בפני הן רכישה של קסדה מאותו דגם של הפאסיד (נמכרת במס' חנויות ב250 שח)או קסדת MT HELMET מדגם TARGO ב300 שח .
היתרון שיש לה פיbלוק למרות שאני עם משקפיים ותמיד יהיו אדים בחורף.
הריפוד נראה יותר איכותי ויש לה 3 כוכבי ביטיחות במבחן שארפ.
אופציה נוספת היא LS2 דגם FF352 ;אשמל לקבל מכם חוות דעת או אופציות נוספות לרכישה.
ככל הנראה אני אשתדרג עם הקסדה הזו כראשית עבורי ואעביר את הפאסיד למורכב\ת.
תודה
בטווח מחירים האלה לדעתי לך על MT Thunder v3.
5 כוכבי בטיחות, איכות גימור וחומרים סבבה לגמרי, משקף שמש, וריפודים פריקים.
לא חסר לה כלום.
האם קסדה חדשה עם מילון ללא שימוש כלל שהיתה בארון סגורה 4-5 שנים היא בטיחותית?
*נילון
לחומרים בקסדה כמו לכל דבר יש אורך חיי מדף.
קסדה שישבה בארון 6 שנים בתנאים בלתי ידועים (עדיין לא מדובר על מחסן מיוחד עם אקלים מבוקר) היא כבר לא אותה הקסדה.
צודק, כי זה הרי ידוע שפלסטיק לא מתבלה עם הזמן. בטח ובטח הקלקר שנמצא בתוך הקסדה, שעשוי מחלקיקי יהלום ששום דבר לא משפיע עליו.
אין כמו להמליץ בביטחון רב כזה לאדם על מוצר בטיחותי, ללא ספק מעשה אחראי.
פות''ש, תעשה לעצמך טובה ולמרות ה'תועלת הכספית' של להשתמש בקסדה ישנה, לך לחנות ותקנה קסדה חדשה במחיר מינימלי. אני חושב שבניגוד למגיב הגאון, לא היית רוצה על הגב שלך את הידיעה שנתת למישהו לרכוב עם קסדה שיש לה ספק בטיחותי.
הדבר שמתבלה ראשון הוא הספוג. במיוחד בכיפה שם הוא דק וחשוף. אם הספוג שם לא מתפורר אתה בסדר.
הקלקר שמתחת למעטפת הפלסטיק יכול להתבלות בתנאי איכסון לא מיטבים, לחות או חום יכולים לפגוע בתכונות הקלקר וביכולת שלו לספוג פגיעה. אני מסכים שחמש שנים זה סוג של מספר באוויר וכל קלקר 'רואה' תנאים שונים וקסדה יכולה להתבלות אחרי שנתיים אצל אחד ואצל אחר אחרי עשר שנים. עם זאת, בענייני בטיחות אני אישית מעדיף ללכת על הצד הבטוח ולהחליף תוך חמש שנים. לדוגמא, כשנולד לי הבן השלישי העדפתי להחליף לו את הסלקל (שהיה בן יותר מחמש שנים) אבל את הכיסא בטיחות לא החלפתי. הגיוני, אולי לא. אבל את השיקול עשיתי אחרי מחשבה ובחינת הסיכונים, ולא על פי תשובה שלופה מהשרוול של יוזר עלום בפורום אזוטרי.
שוב, החלק הבאמת חשוב בקסדה, וזה שאחראי לפיזור ושיכוך אנרגיית הפגיעה (בניגוד לספיגת הפגיעה הראשונית) זה הקלקר שנמצא מתחת לפלסטיק הקשיח (או סיבי הפחמן), או בשמו המקצועי eps. אם השכבה הזאת נפגעת מכל זיבה שהיא, הקסדה לא תעשה את עבודתה כראוי, אפילו אם המעטפת הקשיחה נשארת שלמה.
בעיקרון לקלקר כחומר יש אורך חיים כמעט אינסופי, אבל למבנה המוקצף יש לא מעט חסרונות בגזרת החוזק שיכולים להשפיע מאוד על ביצועי הבטיחות של הקסדה.
נכון מאוד, אבל דווקא אחסנה בתנאים סבירים היא לא אויב שלו. כמו שאמרו, אם מדובר בקסדה זולה עם מעטפת פלסטיק פשוטה יש (אולי) מקום לחשש מהכיוון הזה, אבל מעבר לזה, הספוג של הריפוד הוא האינדיקציה הכי טובה.