תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: קניית אופנוע ראשון

Junior Member

קניית אופנוע ראשון שטח ונסיעה קצרה לעבודה

אז אני מתכנן להוציא רישיון לאופנוע בשנייה שההסגר (בתקווה שבקרוב) יגמר ואני מעוניין ישר לקנות אופנוע. עכשיו יש לי אלף שאלות, ובאינטרנט המידע נורא חצוי, אני שם כמה נבחרות ואעריך כל פיסת מידע שתוכלו לתת לי.
    מחפש אופנוע דו"ש תקציב 50k.

1. האם בתור מתחיל שווה לקנות אופנוע קצת יותר חלש ומשם להתקדם? אני יודע שאני אוהב שטח כי עשיתי הרבה נהיגת ג'יפים, ובמסגרת התקציב אני יכול להרשות לעצמי משהו יותר חזק, מצד שני זה אופנוע ראשון.

2. ראיתי הרבה אופנועים שהם יד 6/7, עכשיו אני הדיוט בכל הקשור למה חשוב באופנוע ואיזה אופנוע הוא במצב טוב, אז החוות דעת על האופנוע מבחינתי תהיה הבעלים בלבד. יש דרך איזשהו סוג של שירות לגבור על זה?

3. איזה רישיון כדאי לי לעשות? כסף וזמן הם לא פקטור, מבחינת נטו יעילות האם רישיון A קריטי? אני מתכוון לסוע עם האופנוע לעבודה ולעשות שטח בסופשים בתור תחביב.

4. איך אני לומד את כל הטכניקה? פשוט לסוע ליפול ולהבין או שיש נחיצות לנסיעה עם רוכב מנוסה?

5. ולסיום המלצה אישית, אני מחפש אופנוע דו"ש שיסע סבבה בעליות של ירושלים לעבודה ויהיה גם אחלה בשטח למתחיל, אני מקווה לעשות יותר מרק שבילים אז אני חושב על משהו יותר חזק מwr125r, מצד שני אני מתחיל ואני לא יודע אם כדאי לי ישר להביא אופנוע חזק שיעשה לי את העבודה או יהיה חזק מדי, כי טכניקה זה קריטי בהתחלה אני מניח.

תודה מראש לכל העונים!!!
    נערך לאחרונה על ידי Itaygiv; 16-03-2020 בשעה 03:53.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    לגבי רשיון:
    תוציא את המקסימלי שאתה יכול אין עם זה שום בעייה.
    לדעתי אין מניעה להתחיל עם DR650 ( בהנחה שהרשיון מאפשר).
    זה כלי פשוט לאחזקה שיתן לך מענה סביר בכביש ובשטח.

הWR125 לא מתאים כלל לבין עירוני

יש מגוון מדריכי רכיבה שיתנו לך את הבסיס לרכיבה נכונה ומאחר וציינת שאתה רוכב איתו לעבודה תן דגש להתמקצעות על הכביש שם לדעתי גורמי הסיכון רבים יותר.
    הדרכה בסיסית באופנוען מאומן (לדוגמה) תיתן לך כלים להתמודד עם הכביש.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא כתבת מה המרחק מהבית לעבודה.
    Dr650 יהיה כבד ומבאס להתחיל בשטח.
    לגבי רכיבת שטח- הדרך הנכונה לעשות זאת היא לרכב עם חבר שרוכב טוב, וללמוד ממנו טיפים. אחרת אתה מסגל טעויות והרגלים שקשה להפטר מהם. גם בטיחותית להפצע בשטח לבד זה לא טוב.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אם אתה באמת מתכוון לרדת לשטח שהוא מעבר לשבילים מהודקים, WR250R או DRZ400 יעשו לך עבודה טובה. לכביש כדאי להעביר אותם מקצה שיפורים כדי לשפר את התפקוד בכביש (מושב נוח יותר, טנק מוגדל, משקף).
    כל מה שגדול וכבד יותר, יקשה עליך מאוד ברגע שאתה יורד משביל קק"ל מהודק.
    אם עיקר הנסיעות צפויות להיות בכביש - אפשר לוותר על חלק מיכולת השטח, ולהרוויח מעט נוחות בכביש.
    במקרה כזה תוכל לשקול DR650 (שיש לו גם יכולת שטח לא מבוטלת, ובעייתו העיקרית היא המשקל) או SWM סופר-דואל X(יש גרסה מוגבלת ל-A1). ה-SWM הוא אופנוע מגניב בטירוף, עם יכולות כביש ושטח נאות ומשקל סביר.

אם תקח עוד צעד לכיוון הכביש, אז שם כבר נמצאים כלים כגון הורסיס 300, או טנרה 660. שניהם מיועדים בעיקר לכביש - הורסיס עקב מידות הגלגלים ומעטה הפלסטיק, וטנרה עקב המשקל שלא יאפשר לרוכב לא מנוסה להפיק ממנו את המירב בשטח.

בתקציב של 50K - כל האופציות האלה פתוחות, ורובן ישאירו לך המון עודף.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אה,
    ובמילא אתה לא יכול לעשות רשיון A. אתה חייב להתחיל מA1.
    בנוסף,
    קיימים קורסי רכיבה בשטח למתחילים (פרו ריידינג של כפיר לוין אפילו מארגנים לך אופנוע להדרכה). מאוד מומלץ.