ציטוט נכתב במקור על ידי acr צפיה בהודעה
אוקיי אז עדכון קטן,
אחרי שהktm יצא הבנתי שהוא חורג מהתקציב שלי לצערי. אני גם מעדיף לא יד שנייה, לכן אלך על הורסיס, יש לי נסיעת מבחן שבוע הבא נראה איך ילך.

שאלה שעלתה לי היא כמה כסף אני צריך להוציא לתוספות הכרחיות ואיזה? (מגן מנוע וכל הדברים שהבנתי שצריך) גם בתחום המיגון של הרוכב חוץ מקסדה וחליפה, איזה ציוד כדאי לקנות וכמה לדעתכם כל התוספות יעלו לי.

דבר אחרון זה כמה האופנוע הזה מבוקש? אם ארצה למכור אותו תוך שלוש ארבע שנים הערך שלו ישמר פחות או יותר או שזו תהיה ירידה דרסטית?

בנוסף אם למישהו יש אותו ויכול לפרט קצת על תקלות, נקודות חולשה והוויה כללית אני אשמח

תודה רבה!
מה אתה מגדיר כ"ירידת ערך דרסטית"?
אופנוע זאת לא דירה להשקעה, הערך שלו לעולם לא "ישמר פחות או יותר". הוא מאבד ערך מהרגע שהצמיג נגע בכביש, וכמשומש - הוא יהיה מבוקש רק אם המחיר מפתה.
כשאופנוע חדש עולה 31 - כמה צריך לעלות אופנוע בן 3-4, כדי שההצעה תהיה מפתה? הרי בעולם שכולו מימון, כל אחד יכול לבוא עם כמה שקלים לסוכנות ולפרוס את שאר המחיר בתשלומים.
לכן התגובה הקודמת בנושא (שבה הציעו לך להסתכל בלוחות) לדעתי אופטימית מדי. הלוחות מלאים באנשים שמבקשים סכומים לא הגיוניים על אופנועים ישנים, והם לא משקפים את מחירי העסקאות בפועל. זה שישראל ישראלי רוצה 27K על אופנוע 2017 כי יש לו ק"מ נמוך, כשחדש עם אחריות עולה 31 - זאת אך ורק בעיה של ישראל ישראלי.

אתה מתכוון לרכב על האופנוע באופן יומיומי - סביר שתעשה לפחות 12K בשנה, אולי יותר.
משמע - עוד 4 שנים, הורסיס שתקנה היום יהיה עם כ-50K קילומטרים.
כמה אתה היית מוכן עכשיו לשלם על אופנוע כזה בהנחה והוא שמור (שוב, כשחדש עולה 31)?
אני מניח ש-15 גג, וכנראה שיותר לכיוון ה-12. אחרת - יותר חכם ומשתלם לך לקחת הלוואה לשנתיים כדי לממן את הפער ולרכוש כלי עם 0 קילומטרים.
אז זאת בערך ירידת הערך הצפויה (בהנחה והאופנוע יטופל כראוי ולא יעבור תאונות). בסביבות ה-20 אלף שקל ל-4 שנים, ממוצע של 5K לשנה. בינינו, זאת ירידת ערך די קטנה לאופנוע חדש.