סתם כי בא לי...
לא, זה קשקוש. זאת טכנולוגיה יקרה בטירוף שניסו להכניס כבר מלא זמן, וסוף סוף היא נהיתה זולה מספיק כדי לאפשר אותה. דווקא לצבא אין יותר מדי מה לעשות איתה בגלל הרגישות שלה להפרעות וקוצר המרחק. ומה זה "נגד אזרחים"? זה לא מאפשר שום דבר חוץ ממה שיש כבר היום, מעבר לקיבולת העברת המידע.
לך תבין מה זה מחקר אמין שמראה משהו על משהו. אין תדרים "בטוחים", לאף אחד אין מושג אפילו אם ה-220V שנמצא סביב כולך הוא בטוח.
שטויות במיץ. השימוש הוא פועל יוצא של קיבולת הקו - רוחב סרט (bandwidth), פיסיקה בסיסית, פועל יוצא של חוק נייקוויסט, נדמה לי, זכרונות עתיקים. ככל שעולים בתדר הנושא, כך עולה רוחב הסרט האפשרי לשימוש וקיבולת הקו עולה. מה אפשר לעשות עם זה? פעם דימיינו דברים שהיום מצחיקים אנשים - למשל, אחד השימושים שחשבו שיתפוס היה השכרת סרטים ואפשרות להוריד כמה ג'יגות של סרט לטלפון שלך בכמה שניות. מאז סטרימינג ווידאו תפס והיום הרעיון ההוא נשמע מגוחך, אבל אני עדיין זוכר את זה. וככל שיש יותר קיבולת, מוצאים מה לעשות איתה. למשל, אחד הרעיונות זה לעשות סטרימינג של משחקים כבדים, במקום שמעבד כבד יעשה לך את החישובים של המשחק על המחשב, אפשר להעביר את החישובים לשרתים אם יש מספיק רוחב סרט. "ערים חכמות" זה מושג בערך כמו הדוגמה של השכרת הוידאו שנתתי - עד שזה יגיע, זה כנראה יספיק לשנות צורה כ"כ הרבה פעמים שאיך שמתארים את זה היום בכלל לא יהיה רלוונטי...
את זה הכי אהבתי. ראבק, למה צריך לפזר הפגנות באיזה אמצעים מוזרים הזויים מומצאים, אם יש מקרן איפרא סאונד - אחד כזה וכל הפגנה תתפזר מעצמה... טכנולוגיה בת 30 שנה ככה.