נכתב במקור על ידי
JohnnyDough
בשלב הזה כבר ברור מי נמצא בסכנה מהנגיף ומי לא.
לגבי קצב ההתפשטות האקספוננציאלי והקריסה של המערכת הרפואית, המערכת הרפואית לא קרסה, לא צפויה לקרוס ולא תקרוס כל זמן שאין צפי להרס פיזי של בתי חולים והרג המוני של רופאים.
גם באיטליה המערכת הרפואית לא קרסה, היא רק הגיעה לרוויה (כמו כל מערכת אקספוננציאלית מחוץ למתמטיקה הטהורה) ומערכת שכזו "בסך הכל" מתעדפת חולים. תעדוף חולים הוא לא באג, הוא חלק מההבנה שבמקרים חריגים אתה מטפל באנשים שסיכויי ההחלמה שלהם גבוהים על חשבון אנשים שסיכויי ההחלמה שלהם נמוכים (ע"ע מלחמה, פיגועים וכיו"ב) תוך הכרה שאי אפשר לתחזק בשגרה מערכת מנופחת בצורה קיצונית שמתאימה רק למקרים פתולוגיים. צריך גם להזהר מאוד עם מהלכים פתולוגיים קיצוניים ומטורפים כמו סגירה כללית של העולם.
כמו שרשמתי מקודם, כרגע אין לי בעיה עם הרוב המוחלט של המהלכים שננקטים בארץ והמטרה שלהם היא קניית זמן להתארגנות של המערכת הרפואית.
אם המשטרה תתחיל בשבוע הבא לחלק דוחות לאנשים שמסתובבים ברחוב אז תתחיל להיות לי בעיה כי מדובר בהפרה גסה מאוד של זכויות אדם בסיסיות (ובתור בן אדם שמתנגד מאוד להתערבות היתר של בג"צ, כאן זו דווקא דוגמא מצוינת למקום שבו בג"צ חייב להתערב ולהשית מגבלות חדות ונחרצות על הרשות המבצעת).
אם בטווח של חודש/חודשיים אנחנו לא נראה חזרה כמעט מלאה לשגרה, אפילו במחיר של "אלפי מתים", אזי מבחינתי השור הוא שור מועד, אני אעבור למוד רפובליקני ואתמוך ב"תיקון שני" מקומי על מנת להרתיע שלטון עתידי מנקיטה באמצעים דיקטטוריים.