נתחיל מהסוף.
הרבה תורות גורויים מעוננים וחוכמות דיברו על הימים שבהם יהיה משהו. את אותו משהו אפשר לכנות שינוי כי זה הדבר העיקרי שמשותף לחלק גדול מהנבואות ציפיות ופנטזיות. עכשיו, ברור שקורה משהו שהולך ומאיץ -רק שלפי עניות דעתי זה החל במאה ה 19 עם המהפיכה שנקראת בטעות התעשייתית כי חלק מהשינוי העצום היה גם רפואי, תרבותי, אומנותי, אמוני ודמוגרפי. זה המשיך לרכבות, האנטיביוטיקה, המכונית הראשונה לכל פועל ועד לניידים שצמודים אלינו. וזה לא נגמר עדיין. לי זה נראה כמו התחלת הסוף יותר מאשר סוף ההתחלה. סוף לעידן שאדם הממוצע היה מנותק ממה שהיה צריך להיות מחובר אליו בכל רגע מחייו. שיגיע, אמן.
הקורונה היא מגיפה מסוכנת ואנחנו רחוקים מחיסון עדר או מהבנת העניין. האם צריך מסיכות לכולם וכל הזמן?-לא. אבל יש מקומות ומדינות שחטפו חזק עם הרבה מתים ויש מגבלה לכמות המסרים המבלבלים או המורכבים שהציבור יכול להכיל. עובדה שהוא לא בדיוק מכיל. לגלוש לרכוב על אופנוע ולשוטט בהרים לא דומים ברמת סיכון של צפיפות בסופרמרקט אבל מאוד קשה למתוח גבול מזוגזג ולכן מכלילים. מבחינתי, לא נורא והגיוני. אחת הסיבות שהקורונה מסוכנת הוא הניידות המודרנית שלפני 200 שנה היתה ברמה של אחוזים בודדים אם בכלל מהתנועה הקיימת.
לגבי רשתות ה 5G אני לא יודע מה החשש או הטענה בדיוק. לי היה חשש גדול יותר מהדורות הקודמים והמחקרים שקבעו שאין קרינה מסוכנת (עדיין לא מאמין). מה גם שהעמותה הציבורית שהפיקה את המחקרים המרגיעים פעלה במימון הקרן החדשה וחברות הסלולר...להבנתי מדובר בהעצמת הקישוריות (רוחב פס, קליטה) שכבר קיימת. אם זה העניין, לא רואה בעיה.
גי'ימסון אחד ביום, רכיבה לאור ירח מלא והכל יהיה בסדר![]()