ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
-קרינה.
-הורס את המרכיבים החיוניים במזון. (חימום מהיר הורס הכי מהר לעומת איטי ששומר.)
-חימום בכלי פלסטיק שלא מתאים יגרום ליותר נזק מתועלת לאוכל. (למעשה עדיף בלי פלסטיק בכלל)
הסיבה הראשונה די שגויה. השניה נכונה.
חימום במיקרו לא 'דוחף קרינה' לאוכל. מיקרוגל עובד בתדרים בתחום ה infra red, שמחממים את מולקולות המים ולא גורמות ליינון המולקולה. חימום במיקרו גורם לאוכל להתחמם בכל ניפחו לעומת חימום באש שמחממת את פני השטח.
פלסטיק לא מומלץ לחימום, כי פלסטיק זול מכיל הרבה 'סוגים' של פלסטיק, שחלקם לא מחובר באופן כימי, ומגיב דומה לקרינת המיקרו כמו מים, מה שגורם לשחרור שלו מהמבנה הפלסטי לתוך האוכל.