בוא
תדחפו את התקע ושקע והביבי של חברת אשך מל שלכם לאן שבא לכם
אנשים לא טיפשים
המקסימום טעות שאנשים יכולים לעשות זה לקנות אופנוע בצבע קקי של ילדה עם קוקייות כמו דרזדנר
לא מעבר
אופס ברח לי גרעפץ סליחה
תחום האופנועים החשמליים אמנם מתקדם עקב בצד אגודל, אבל משהו עדיין חסר; מיכאל סמטנוב מנתח את המצב, בעיקר אל מול ענף הרכב וההמלחה האדירה של טסלה; טור דעה.
http://fullgaz.co.il/%d7%93%d7%a2%d7...-%d7%97%d7%a9/
בוא
תדחפו את התקע ושקע והביבי של חברת אשך מל שלכם לאן שבא לכם
אנשים לא טיפשים
המקסימום טעות שאנשים יכולים לעשות זה לקנות אופנוע בצבע קקי של ילדה עם קוקייות כמו דרזדנר
לא מעבר
אופס ברח לי גרעפץ סליחה
קטנוע חשמלי לנסיעות בעיר - כן. אדוונצ'ר לפי נוסחה "שעתיים רכיבה - 10 שעות טעינה" - אין מצב. טסלה זה לא דוגמא לשום דבר - זה לא רכב. זה גאדג'ט שבמקרה נוסע, וגאדגט די יקר. אפשר להחליף איתה במוו, אבל לא מאזדה 3.
בעיה היא לא פיקטיבית, אבל היא לא קשורה לזיהום או אקלים. במקרה של הארלי הבעיה היא שעידן של קרוזר ווי-טווין של ליטר וחצי במחיר פרמיום נגמר. נכון, תמיד יהיו אנשים שיקנו רכב/אופנוע הכי מוזר/ישן/מיוחד, אבל אי אפשר לבנות עסק על זה. ראה את נורטון פושט רגל וטריומף מעביר מפעלים למזרח.
אצל סינים סיבה יש סיבה יותר הגיונית - קטנוע חשמלי הרבה יותר זול, גם ביצור. פחות תחזוקה, פחות בעיות אחריות - יותר רווח.
יצרנים אירופאים עושים תנועה "אני גם", לפחות בתערוכות. כי למה לא? מה עוד יש להראות?
יש בכתבה פואנטה מעניינת. טסלה חתכו בתקציבי השיווק (פרסום) ועלות המכירות (דילרים) ומדובר בנתח משמעותי מאוד.
בנוסף, המוניטין צמח מהשטח. זה הצליח לגופרו במלחמה עם יצרניות המצלמות הוותיקות עם מוצר דפוק בגרסאות הראשונות.
מצד שני הנימוק של טאסק קצת צולע בעיני. אופנוע כביש חזק הוא כלי מסוכן אבל לא נראה לי שיקול רלוונטי ליצרן מכוניות קיצון.
מעריך שיש במנוע החשמלי אלמנט שלא ניתן לצמצום בגודל ובמשקל.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
בדרך כלל כשאתה קונה כלי עם המון חסרונות, אתה משלם פחות.
במקרה של כלים חשמליים, כרגע זה הפוך.
אם אופנוע זירו היה עולה חצי מאופנוע עם מנוע קלאסי, היינו מסתכלים על העניין אחרת.
נכון להיום זה הצהרות פוליטיות בלבד. קל לתת כאלה כשאתה לא זה שהולך לישם אותם.
אתה לא יודע מה אני מדמיין - הגרעין הזה אכן גדול, אבל הוא מצטמצם. הארלי זה לא מוסך משפחתי - הם נסחרים בבורסה וכאשר, TAM (total addressable market) מצטמצם - חברה בבעיה.
אתה הוזה. הארלי זה לא "עסק" - זה חברה ענקית. דבר אחרון שבעלי מניות רוצות זה צימצום פעילות ומעבר לשוק נישה. הם ינסו כל דבר לפני זה - חשמליים, קטנועים, אופניים, חולצות ובושם (כן, גם זה ניסו!).
הבאתי אותם כדוגמא לגורלם של "מיוחדים וקטנים". אף מנכ"ל שפוי לא רוצה את זה.
לא מנועי מימן אלה מצברי מימן, המנוע נשאר חשמלי.
כרגע הרבה יצרנים עובדים על זה, במציאות נכון להיום יש רק רכב אחד באולמות התצוגה עם תא דלק (מימן) והוא טויוטה, עוד שנתיים במוו מצטרפת אבל יונדאי ועוד כבר ימכרו לפני זה.
מכוון שהיצרנים עצמם חוץ מטסלה חושבים שאי אפשר להמשיך ולפתח מצברי ליטיום אנחנו נראה הרבה רכבים המשתמשים במימן
יש סגמנטים בתוך שוק הרכב והאופונעים שלא מיועדים לקהל הרחב. עושר רהבתני, שטח קשוח, ספורטיבי קלאסי, ספורטיבי אקסטרימי וכו'... הטסלה יקרה, מתוחכמת וחזקה. למעשה היא יצרה סגמנט כמו חברת ג'יפ (בישראל) אבל היא מעולם לא יועדה להפוך לטויטא קורולה או לפיקאפ של פורד אלא יותר בקטגוריה של פורשה ורכבי יוקרה. באנלוגיה לעולם האופנועים, לא רואה סיבה שאופנוע של טסלה (בהנחה שהוא נותן יותר מרוב הכלים ועולה כמו...GS 1200 או שווה ערך) יצליח פחות מהמכונית. לא מעט אנשים קונים שואב אבק ב 8,000 ש"ח. לכן אני פחות נאחז בהצהרות העקרוניות של מאסק.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אנשים קונים את ה-1250 של BMW כי הם מאמנים שהוא "משהו אחר" והם מקבלים יוקרה/אמינות/שקר אחר הם מוכנים לשלם הרבה כסף
על המון דברים שרובם לא צריכים בכדי לממש צורך אחר, סוג של דיסאוננס.
אני לא רואה מישהו מוציא אותו סכום על כלי שלא "משדר" על אותו גל ונחות ממנו בכל התחומים. אבל אם היה כלי חשמלי שתפוקת הסוללה
שלו שווה ל- 50000 ק"מ (אני מגזים בכוונה) היית רואה תור בכניסה לסוכנות המוכרת ומאות G/S נטושים ברחובות.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
קודם כל - ההנחה שלך שגויה. אופנוע חשמלי נותן הרבה פחות. דבר שני: כל הציפצופים אלקטרוניים של טסלה - אין להם שימוש באופנוע.
NAOR למעלה צודק בעיקרון - זה פתרון שמחפש בעיה. לאופנוע רגיל יש טווח של 300 קמ עם תאוצה מתורפת, מהירות סןפית 200+ וזמן "טעינה" 1-2 _דקות_. והוא לא יקר כל כך. איזה פרמטר תשפר "חשמליות"?
הגזמת פי 4, אבל כן יש אנשים שקונים שרשרת/טבעת ב-50K. זה נכון, יש אנשים עם כסף מיותר. אבל הם לא קונים מספיק אופנועים.