תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: שאלות על הוצאת רישיון נהיגה על אופנוע שלא נמצאה להן תשובה

צפייה משולבת

Junior Member

שאלות על הוצאת רישיון נהיגה על אופנוע שלא נמצאה להן תשובה

אהלן!
    אני חוגג יום הולדת 24 ממש עוד מעט, והתכנון שלי היה להגשים חלום ילדות וללמוד לרכב על אופנוע. למרות שהתזמון חרא והכל סגור חשבתי לשאול על הפרטים הכלליים בכל מקרה, שלפחות אדע לקראת מה להיערך ביום שאחרי הקורונה.
    תכלס זה הולך להיות אותן שאלות רגילות, אבל לצערי לא מצאתי אליהן תשובה באינטרנט שהיא לא פרסומת או עדכנית להיום.
    מהבירור שעשיתי הבנתי שלהוציא רישיון a2 זה בעיקר בזבוז של כסף ושעדיף לרוץ ישר לa1. עכשיו אני נהג כבר למעלה מחמש שנים ויש לי רכב פרטי משלי שאני מתנייד איתו המון, ככה שאני לא בונה על לקנות אופנוע בזמן הקרוב (עקרונית לאבא שלי יש אבל אני לא גר עם ההורים). אם יהיה לי רישיון יש סיכוי לא רע שאני אנסה לעשות טיול אופנועים כזה לאורך אפריקה (שוב, עניין של הגשמת חלום).
    חשבתי אולי לעשות רשיון "אפור" לאופנוע שטח, אבל אני לא בטוח אם רשיון רגיל כולל רשיון שטח או שצריך אחד נוסף בכל מקרה.
    אז עכשיו כשחפרתי מספיק, הנה השאלות:
    1. מה דעתכם על סוג הרשיון? אם זה "סתם לכיף" אולי לא שווה להשקיע במיוחד.
    2. מה העלות הממוצעת של הוצאת רשיון a1? במקומות היחדים שמצאתי תשובה היא הייתה מ2015 אז אני מניח שהמון השתנה.
    3. מה משך הזמן שלוקח פחות או יותר להוציא רשיון a1? זה לא שאני ממהר לשום מקום אבל אני אשמח לדעת למה לצפות...
    4. יש מקומות שיותר "מומלץ" לעשות בהם רישיון מאחרים? נניח אני למדתי נהיגה בלוד ותמיד אמרו שזה מקום נורא כי סופר קשה להצליח בו (מה שנכון), אז רציתי לדעת אם יש כאלה גם לאופנוע (וספציפית ירושלים)
    5. יש כאן אנשים ששומרים את האופנוע כתחביב? איך אתם מיישמים את זה בפועל?

תודה מראש!

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    1. בלבלת נושאים. רישוי אפור זה רישוי לכלי בלבד, לא קשור לרישיון שלך. רישוי אפור אומר שהכלי אסור לשימוש בכביש אלא רק בשטחים ובזמנים מוגדרים (תחרויות, ימי מסלול וכו').
    אפשר לרכב עליו עם רישיון מרוצים שיותר קל להוצאה אבל... בקיצור, לא ממש רלוונטי לנושא הרישיון עצמו ולא ממש רלוונטי ל99% מהאנשים.
    2. המחיר משתנה מאוד ממורה למורה ומאיזור לאיזור אבל מעריך אזור ה1500+. צריך 15 שיעורים וטסט. כמובן שהרוב לא עוברים טסט ראשון אז תתכונן להוסיף.
    3. תלוי בך וכמה מהר תעבור טסט. אפשר לסיים הכל עם הרבה מאוד מזל תוך שבוע-חודש, ואפשר למשוך את זה בקל חצי שנה+.
    4. ירושלים טסטים קשים. יכול להעיד שבבאר שבע הרבה יותר קל.
    5. אופנוע זה עסק יקר. זה לא משהו שעושים בקטנה מהצד. או שאתה מרוויח הרבה ואז אפשר לשמור את זה כתחביב או שכמו הרוב - זה הופך להיות תחביב מאוד עיקרי שלך שגם משמש אותך ביום יום.

Junior Member
    תודה על התשובה!
    1. טוב לדעת! הייתה ככה מלחפש מורה לרישיון אפור
    2. סתם מתוך עניין, אתה יודע להגיד לי כמה בערך עולה רישיון a2?
    3. התכנון היה לעשות מאסה בפסח ואז לתמרן את מה שנשאר בזמן הסמסטר (אני סטודנט), אבל עכשיו כזה נתקע, זה יותר בעייתי. אני לאו דווקא רוצה להוציא את הרישיון הכי מהר שאפשר (מהסיבות הברורות), אבל חצי שנה זה בהחלט מבאס, במיוחד כשאני כנראה לא אשתמש באופנוע ככלי רכב עיקרי.
    4. חששתי כך. המקומות הכי ראליים בשבילי לטסט הם ירושלים, רמלה-לוד ומודיעין. יש לך במקרה מושג עליהם?
    5. בגלל שאני סטודנט שגר מחוץ לבית אבל עדיין רואה את ההורים המון, אני צריך רכב פרטי יותר משאני צריך אופנוע. אני מודה שהתקווה שלי הייתה ללמוד לשלוט באופנוע כמו שצריך ולנצל את זה לטיולי אופנועים. הנחתי שיש מקומות שמשכירים אופנועים טובים, אבל אולי אני סתם נאיבי.

הדילמה העיקרית היא שאני לא באמת צריךג€‹ רישיון לאופנוע, זה נטו הגשמת חלום, ובגלל זה אני מתלבט

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי HairDyeGuy צפיה בהודעה
    תודה על התשובה!
    1. טוב לדעת! הייתה ככה מלחפש מורה לרישיון אפור
    2. סתם מתוך עניין, אתה יודע להגיד לי כמה בערך עולה רישיון a2?
    3. התכנון היה לעשות מאסה בפסח ואז לתמרן את מה שנשאר בזמן הסמסטר (אני סטודנט), אבל עכשיו כזה נתקע, זה יותר בעייתי. אני לאו דווקא רוצה להוציא את הרישיון הכי מהר שאפשר (מהסיבות הברורות), אבל חצי שנה זה בהחלט מבאס, במיוחד כשאני כנראה לא אשתמש באופנוע ככלי רכב עיקרי.
    4. חששתי כך. המקומות הכי ראליים בשבילי לטסט הם ירושלים, רמלה-לוד ומודיעין. יש לך במקרה מושג עליהם?
    5. בגלל שאני סטודנט שגר מחוץ לבית אבל עדיין רואה את ההורים המון, אני צריך רכב פרטי יותר משאני צריך אופנוע. אני מודה שהתקווה שלי הייתה ללמוד לשלוט באופנוע כמו שצריך ולנצל את זה לטיולי אופנועים. הנחתי שיש מקומות שמשכירים אופנועים טובים, אבל אולי אני סתם נאיבי.

הדילמה העיקרית היא שאני לא באמת צריךג€‹ רישיון לאופנוע, זה נטו הגשמת חלום, ובגלל זה אני מתלבט
    2. הרבה יותר זול. בגדול בגלל שיש לך רישיון B וותק של למעלה משנה אז אתה צריך רק מבחן פנימי בתוך המגרש, מניח שאפשר לסגור את זה בכמה מאות.
    3. חצי שנה זה מקרה גרוע למדי, אם אתה מתקתק ונגיד עובד טסט שני אז אפשר בפחות מחודש. תבין השיעורים זה לא בעיה. הטסטים זה כל פעם כמה שבועות בין לבין שצריך לחכות, זה מה שלוקח זמן. בכל מקרה פסח הזה אין ממש מה לדבר. עוצר,קורונה וכאלה.
    4. לא ממש. מניח שכמעט הכל יותר טוב מירושלים.
    5. יש מקומות כאלה, אבל לא נראה לי שמשכירים a2. זה טוסטוסים קטנים.

בקיצור, כל העסק באופן כללי זה לא איזה תחביב של פאזלים.
    אם זה באמת הגשמת חלום בשבילך אז תשקיע את מה שצריך ואל תהיה גייעז. אם זה סתם איזה גחמה, אז...

Senior Member
    אתה צריך לעשות קצת שיעורי בית. ״אופנוע a2” זה לא משהו נפוץ במיוחד. אם אתה מדבר על טיולים בחו״ל אז אתה צריך לפחות a1.