https://www.bizportal.co.il/general/news/article/782704
גוגל עם הרכב האוטונומי ווימו. גוגל ביצעו הכי הרבה סימולציות ונסיעות בשטח. וווימו הוא הרכב היחיד בעולם, נכון להיום, שמאפשר נהיגה אוטונומית ללא נהג ביטחון, אבל רק באזור מאד מוגדר ומסוים באריזונה. על פי התכנון של גוגל נוכל לרכוש לעצמנו רכב כזה כבר ב-2024. נראה ששווה לחכות"
יש כמה רעיונות שרצים לי בראש לגבי איך עולם התחבורה אמור להראות בעוד מספר עשורים אולי שנים.
זו תחזית שלא מתאימה לכל אחד אבל זו התחזית שלי.( לא הייתי שולח את הבן שלי להיות נהג מונית או נהג משאית שען או סנדלר או מחלק חלב)
1. אין בעלות פרטית על רכב ,צריך נסיעה לחיצה על מקש כלשהו והרכב יגיע למפתן דלתי. (משהו כמו גט-טאקסי אבל בלי נהג)
2. הרכב שאינו בבעלותי ימשיך ללקוח הבא כך 24 שעות ביום .היום הרכב שלי בשימוש כשעה ביום.
3.לא צריך למצוא חניה ולשלם מחירים הזויים במרכזי ערים.
4. המכוניות יהיו מחולקות לתאים (אנחנו לא מעוניינים לדבר עם אף אחד בבוקר הוכח מדעית שזו העדפה שלנו) ככה שיהיה אפשר לשנע מספר אנשים ביעלות וללא שיפגשו.
5. כמות תאונות הדרכים תרד משמעותית : אין שיכורים , אין בעיות בבית, אין איפור, אין שיניים, אין סיגריה שנופלת לבייצים, ואין לא ישנתי . הרכב האוטונומי עסוק רק בנהיגה. זה ישפיע על עולם הביטוח ועל מוסכים וגניבות.
6. ניהול עומסי תנועה אם יהיו בכלל.
7. אופנועים- מכוניות אספנות ,רכבי ספורט יורשו לנסוע רק במקומות מוגדרים אם לא רק במסלול. והמיסים עליהם יהיו .....
אז אחרי כל ההשערות הללו
חברות הרכב וחברות ענק נוספות משקיעים הון עתק בפיתוח יכולות נהיגה אוטונמיות.
האוטונומיה היא זו שתהרוג את מותגי הרכב (למי אכפת אם הקופסה שלוקחת אותי שייכת למותג על כלשהו)
אז מישהו יכל להסביר לי למה הם משקיעים כל כך הרבה מאמצים בטכנולוגיה שבעצם תשמיד את המותגים\אותם?
ההצעה שלי.תנו בגז כל עוד אתם יכולים עלולים לקחת מאיתנו את זה ממש בקרוב
"המהירות היא צורת האקסטאזה שהמהפכה הטכנולוגית העניקה לאדם במתנה. שלא כמו האופנוען, מי שרץ על רגליו נוכח כל העת בתוך גופו, חייב לחשוב בלי הרף על היבלות שלו, על ההתנשפויות שלו, כשהוא רץ הוא חש את כובדו, את גילו, מודע יותר מתמיד לעצמו ולזמן של חייו. הכל משתנה כשהאדם מעביר את סגולת המהירות למכונה: מאותו זמן ואילך יוצא גופו שלו מן המשחק ומתמסר למהירות לא גופנית, לא חומרית, מהירות טהורה, מהירות כשלעצמה, מהירות אקסטאזה…"