זוכר שראיתי אותם על הכביש בצעירותי, תמיד תהיתי מה קרה להם.
אני דווקא חושב שכקונספט זה אחלה ואולי היום השוק הרבה יותר פתוח לכזה פתרון.
היום בפינת הנוסטלגיה: ה-C1 - הניסיון של ב.מ.וו בתחילת שנות ה-2000 לייצר קטנוע בטיחותי, עם גג, עם חגורות בטיחות, ועם מגב לשמשה הקדמית; והייתה גם גרסה חשמלית; הסיפור והתמונות בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a0%d7%95%d7...4%d7%92%d7%92/
![]()
זוכר שראיתי אותם על הכביש בצעירותי, תמיד תהיתי מה קרה להם.
אני דווקא חושב שכקונספט זה אחלה ואולי היום השוק הרבה יותר פתוח לכזה פתרון.
יש לי פטיש לקטנועים מיוחדים.
היה בבעלותי בנלי דאסק 400 סמ"ק, קטנוע קל משקל ואפילו ספורטיבי, שנראה כמו קטנוע 125 סמ"ק אבל משיכה בידית הגז והוא יוצא מהמקום כמו סוס שנתנו לו קטנה בבנדורות.
ה-C1 של BMW תמיד סיקרן אותי, בעיקר בגלל שהוא שונה עם המון פיצ'רים שאני מת עליהם (מגב בקטנוע ריבונו של עולם!).
אני חושב שהרעיון עצמו יחזור בגרסת 3 גלגלים, עם חופה יותר נדיבה ופתרונות להגנה על הרוכב.
זה כלי פרקטי, המון מקום לאחסון, פוטנציאל התאמה לכל עונות השנה. מקווה שלא אמרו את המילה האחרונה.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
לא בא להתווכח עם מהנדסים גרמניים בנושא בטיחות אבל....
להיות קשור לכסא בקטנוע בלי האפשרות להיות מסוגל לעצור נפילה שלו, נשמע לי כמו דבר מטופש.
על אחת כמה וכמה אם אתה רוכב נמוך (שחייב להוריד תחת מהכסא בהרבה מצבים כדי להגיע לרצפה).
יש כאן בעיה של הבווארים בתמחור מוצרים, אולי בגלל חוסר יעילות בשרשרת האספקה (עלויות חומרים? ירידה במכירות שפוגעת ברווחיות בגגל תקורות קבועות/עולות?), אולי מהנדסים ומעצבים שעם השנים התנתקו מקהל היעד שלהם והצרכים המשתנים.
אם בשיווק עסקינן, לדעתי עקב אכילס של BMW.
אני מוכן להמר שמחלקת המחקר והשיווק יושבת בגרמניה ולצערי האירופאים ברובם לא יודעים לעשות שיווק ולמכור חוויה.
אם יעבירו את מחלקת המחקר והשיווק לארה"ב, סביר להניח שיצליחו תוך כמה שנים להחזיר את הריגוש שכה חסר ב-BMW.
השאלה היא למה ברכבים הם כן מצליחים ליצור שיווק מאוד מוצלח, ראו ערך עזיבתו של מנכ"ל מרצדס והסרטון ש-BMW הכינו לו...
https://m.youtube.com/watch?v=9rx7-ec0p0A
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
זה עבר בראש, אבל אז מה? בכל החלקה אני אצטרך להתמודד עם החלפת כל כריות האוויר? ברכב זה עולה הון.
אני לא מזלזל, חו"ח בשלמות הגוף והנפש, אבל קרו לי מקרים של פשוט נפילה או החלקה, שהאפשרות לנטוש את הקטנוע (או פשוט לא להיות מחובר אליו) הצילו אותי מחבטה. שלא לדבר על מקרים שבהם היכולת לעמוד היא מה שיציל את הקטנוע מנפילה.
מה שרשמתם על שימוש של זה בתלת גלגלי, בהחלט עושה יותר הגיון.
אפשר אולי לשים כריות אוויר זולות ורב שימושיות. לדוג' הכריות אוויר שיש במעילים המתנפחים לא דורשים החלפה יקרה כל פעם אלא רק מילוי של הגז.
(כל עוד זה לא תאונה קטלנית).