בשבוע הבא - האלפנט![]()
כתבות כאלו תמיד מעלות בי חיוך, למרות שהן מסגירות את הגיל ויותר ממנו את הזיקנה
השבוע בפינת הנוסטלגיה: האפריליה טוארג - האדוונצ'ר-ראלי של אפריליה ברוח הפריז-דקאר, שהגיע ארצה בשנות ה-90 בגרסאות 50 ו-600 סמ"ק.
http://fullgaz.co.il/%D7%A0%D7%95%D7...0%D7%A8%D7%92/
![]()
בשבוע הבא - האלפנט![]()
כתבות כאלו תמיד מעלות בי חיוך, למרות שהן מסגירות את הגיל ויותר ממנו את הזיקנה
איך אפשר באותה הנשימה להזכיר את הטוארג שמדהים ביופיו יחד עם האפריליה פגאסו שכל כך מכוער?
דווקא אצלי סובב ראשים ברחוב, ב2007 הצביעה הזאת והג'נטים מזהב (שהיו לפני שימאהה עשתה את זה בXT660) היו מאד יחודיים.
אבל הפגאסו זה אופנוע אחר לגמרי מהטוארג
IMG_1648.jpg
היה בעבר טוארג 600 ספציפי שהסתובב ביד 2 ואז עבר לאיזה סוכנות אופנועים. מודה שלטשתי עיניים אבל רק המחשבה על מה האופנוע הזה עבר, כאשר המוניטין המכני לא תרם, גרמו לי לרדת מהרעיון.
כבר לא עושים כלים עם נראות ואופי כזה, חוצי מדבריות ותחושה שיצאת מהסרט מקס הזועם בכל פעם שאתה רוכב עליו.
הדבר הכי קרוב שהיה לי לטוארג הוא DR BIG שנת 91', שאני מתחרט בכל רגע שמכרתי.
כלי כל כך פשוט ברמה המכנית, עם ישיבה גבוהה מעל לתנועה ועם כל כך הרבה אופי. אחרי שאשפץ את ה-TU250, זה יהיה הפרויקט הבא.
אגב, אם אני זוכר נכון, בפורום משקיענים יש פרויקט שיפוץ של DR BIG שעשה איש יקר. משום מה, נעלם מהגנזך של פול גז.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
תמיד הפגאסו הרגיש סופא פלסטיקי וזול מול הxtz שהוא חולק איתו מנוע.
היה לי טוארג לפני 27 שנה.באיזו קפיצה בדיונות של חוסמסה נשבר הבולם האחורי אז הזמנתי אחד מאוהלינס יותר ארוך בסמ אחד.
החלפתי את הפרונט הרכרוכי בהפוך מ 620 וקילפתי את הפלסטיקה הקידמית.השתתפתי בטיפוס בבקתה השרופה איתו.אפשר להגיד שהיה כלי אמין אבל להניע עם קיק שמאל לא היה כיף והסטרטר לפעמים עבד והפסיק מתישהוא אחכ.הטיימינג עבד עם רצועה משוננת והיה מורכב מצד שמאל של הרוטאקס ללא שימון.
לא זוכר שראיתי את הכלי הזה אי פעם. מתגעגע לטיולי כלבים עד גבעה 24 ז"ל בעומק חוסמסה, להקות הצבאים ועצי השיקמים. נוסטלגיה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
גם לי היה כזה. הבעיה הייתה שאי אפשר לדעת מתי יניע... היה תענוג לרוץ ולהניע אותו![]()