נאור כפרות, לטיב הבשר יש קשר לאופן בו הוא משווק אבל אפשר להקפיא כל בשר- גם נתח מעולה. בדר"כ אני קונה כמה ק"ג של אנטריקוט מופשר (כי 80 במקום 160) ומקפיא חלק מהכמות. אם הבשר הופשר כראוי אני לא יכול להבדיל בין הקפוא למקורי ובלוטות הטעם שלי מתפקדות כראוי. זה תקף גם למיושן שהוקפא וגם לטרי שמשווק כמופשר.
יותר חשוב לי איך הנתח נראה. זו דעתי הבלתי מלומדת על הקשר בין הקפאה ואיכות. אני גם לא חושב שיש בארץ אפשרות לקבל רמת בשר בקר וכבש אחידה. לגבי בקר נמוך אני לא מכיר. קונה בדר"כ ב Rainbow of Flavors. אם אתה פוקד את הרשת ממליץ על הבקר בתפזורת (לרוב חזה עגל ואנטריקוט עם מספיק שומן) להכנת המבורגרים ביתית. אחרי הרבה נסיונות הגעתי למתכון הכי שווה מבחינת מחיר\ התעסקות \ הנאה. בלי בצל מטוגן ובלי עשבים אקזוטיים. הכל בערך כי אני לא מודד אבל העין ביונית :
ק"ג בשר טחון (לבקש פעמיים)
1 כף פלפל שחור גרוס
חצי כוס סילן
כף שטוחה מלח
כפית ציפורן אפשר גם פלפל אנגלי גרוס
עובד עם מכשיר מאיביי עם חבילת נייר שעווה בגודל המתאים ב-30$ ומועך בערך 200 גרם ליחידה ולמקפיא.
בלי גלוקומטים חומרים משמרים ופוספטים וכל החרא התעשייתי.
3 ק"ג הכנה נגמרת ברבע שעה. מספיק להרבה זמן וסוגר פינות כשרוצים לתקוע משהו לעכשיו.