אהלן אנשים,
כיום אני רוכב על honda cb650f 2015 ומעוניין להתחדש בנייקד חדש.התקציב שלי הוא בערך 65K, ומבחינת הצרכים שלי - בעיקר כל יום לעבודה מרחק של 20 ק''מ לצד, פעם בשבוע לפחות נסיעה של 45 ק''מ לצד וקצת טיולים.
האופנועים שכרגע סימנתי לעצמי הם:
1. suzuki gsxs750
2. z900 2019
3. z900 2020
עד כתיבת ההודעה הזו הספקתי לעשות נסיעת מבחן על הgsxs והרשמים שלי ממנו: חזק מאוד (הרגשתי שכמעט בכל מהירות או סלד יש כוח שמספיק, לפחות לטעמי, לזרוק אותך קדימה כדי לעקוף או סתם כדי להרגיש את השערות בגב סומרות טיפה), מאוד יפה לדעתי, האלקטרוניקה (בקרת החלקה 3 מצבים, ABS, בקרת סל''ד והצתה בנגיעה). עוד קראתי עליו שהוא מאוד אמין ומרווח הטיפולים הוא 12K.
הדבר היחיד שהפריע לי (או לפחות כן הרגשתי כשונה) הוא תנוחת הנסיעה שהייתה לי אולי קצת זקופה מידי ואולי קצת צפופה מידי (הגובה שלי 1.83) - אני אומר אולי כי בכל זאת נסיעה ראשונה עליו למשך משהו כמו 100 קמ וצריך בכל זאת להתרגל קצת.
קבעתי כבר נסיעת מבחן על הz900 (הדגם של 2019) לעוד כמה ימים מהיום ככה שאין לי רשמים עד כתיבת ההודעה, אך בכל זאת המחיר שלו עדיף ב7K שזה לא מעט, אך לעומת זאת אין לו את האלקטרוניקה שיש לסוזוקי ועפ''י מה שקראתי האמינות היא לא אותה אמינות ומרווח הטיפולים שלו הוא 6K.
מכיוון שהייתי אצל מטרו לקבוע את נסיעת המבחן (אחרי שבטלפון זה לא צלח כי הם לא ממש אוהבים לחזור לאנשים מסתבר) גיליתי שישנו הדגם החדש של הz900 והוא מגיע עם אלקטרוניקה דומה לסוזוקי (בקרת החלקה וכו' וכו') ומחירו הוא אלף שקל מעל מחיר המבצע של הסוזוקי.

המחירים של כל אחד מהכלים נכון לכרגע ולמבצעים הקיימים:
1. סוזוקי 64K (מבצע)
2. קוואסקי 2019 - 57K (מבצע)
3. קוואסקי 2020 -65K

הייתי שמח לקבל קצת פידבק או אולי דברים רלוונטים שיכולים לעזור לי בבחירה ושאולי פספסתי בחקר שלי על הכלים הללו, מיותר לציין שראיתי המון מבחנים ביוטיוב בין הכלים וקראתי המון גם בפורום הזה וגם בעוד מקומות על מנת לבוא חכם לבחירה הזו.

תודה רבה לעוזרים ולעונים.