תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: רכיבה ראשונה: הונדה פורצה 125

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

רכיבה ראשונה: הונדה פורצה 125

רכיבה ראשונה על ההונדה פורצה 125 - הקטנוע 125 סמ"ק איכותי והמאובזר בסגמנט, שכמעט זהה לגרסאות ה-250 וה-300; הווידאו והגלריה בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%9b%d7...%a6%d7%94-125/

נערך לאחרונה על ידי אביעד אברהמי; 14-05-2020 בשעה 16:20.

Senior Member
    אני בעד אבזור, אבל שזה גורם לקטנוע 125 סמ"ק להגיע למחיר של 26,000₪ אני קצת נגד.
    ג'וי מקס z דגם ה-300 סמ"ק נמכר במבצע ב-25,000.
    גם הדגם של ה-250 (וככה אפילו לא קופצים מדרגת ביטוח).
    דאון טאון 250 נמכר ב28,000₪.
    אז נכון, מקבלים פה יופי של אבזור אבל במחיר מאוד גבוה לקטנוע עירוני.
    עדיף כבר לקנות את ה250 או ה300 ולקבל יכולת בינעירונית בתוספת לאבזור.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אני בעד אבזור, אבל שזה גורם לקטנוע 125 סמ"ק להגיע למחיר של 26,000₪ אני קצת נגד.
    ג'וי מקס z דגם ה-300 סמ"ק נמכר במבצע ב-25,000.
    גם הדגם של ה-250 (וככה אפילו לא קופצים מדרגת ביטוח).
    דאון טאון 250 נמכר ב28,000₪.
    אז נכון, מקבלים פה יופי של אבזור אבל במחיר מאוד גבוה לקטנוע עירוני.
    עדיף כבר לקנות את ה250 או ה300 ולקבל יכולת בינעירונית בתוספת לאבזור.

זו טעות להשוות אותו לקטנועים גדולים יותר. למי שמחפש 125 בלבד בגלל רשיון ויש תקציב נדיב הפורצה והאיקסמקס 125 הם מתמודדים מצויינים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי zoharhen צפיה בהודעה
    נסעתי בקטנוע לנסיעת מבחן - קטנוע 125 סמ"ק איכותי ברמה הגבוהה ביותר חד משמעי, יצרתי קשר באתר קישור שאני לא מתכוון לחזור עליו ובמהרה קבעו לי נסיעת מבחן. האופנוע נוח, מאיץ מהר מאוד, לא רועש, בולם ממש נח, אני לא מומחה בתחום אבל ממש התרשמתי לטובה.
    ונרשמת היום לפורום רק כדי לכתוב את זה?
    מאוד אמין.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני לא מבין משהו...
    ממה שזכור לי, בכל המבחנים שבהם מדדו מהירות מירבי לקטנועי 250, היא סבבה לרוב באיזור ה-130 לפי GPS.
    איך קטנוע 125 מגיע ל-120 לפח GPS עם 40% פחות הספק?
    האם זאת מדידה "לא נקיה" - למשל, בירידה ארוכה? כי לי, באופן אישי, הנתונים האלה לא מסתדרים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    זו טעות להשוות אותו לקטנועים גדולים יותר. למי שמחפש 125 בלבד בגלל רשיון ויש תקציב נדיב הפורצה והאיקסמקס 125 הם מתמודדים מצויינים.
    נכון, מי שמוגבל לרישיון A2 בהחלט יכול לשקול את הכלי (בהנחה ולא מוגבל כלכלית) אבל עדיין מדובר בתמחור קצת חבר פרופורציה לכלי 125.
    אדם נורמטיבי כבר ישקיע את ה-1500₪, יוציא רישיון A1 וייקנה כלי מתאים.

שוב,אני בעד איבזור ואני בטוח שיהיו מכירות טובות לכלי הזה, אבל בעיניי התמחור בעייתי.

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני לא מבין משהו...
    ממה שזכור לי, בכל המבחנים שבהם מדדו מהירות מירבי לקטנועי 250, היא סבבה לרוב באיזור ה-130 לפי GPS.
    איך קטנוע 125 מגיע ל-120 לפח GPS עם 40% פחות הספק?
    האם זאת מדידה "לא נקיה" - למשל, בירידה ארוכה? כי לי, באופן אישי, הנתונים האלה לא מסתדרים.
    נמדד בתנאים "אופטימאליים" על כביש שש בין חורשים לקסם. שם אני מודד את המהירות המקסימלית בכל המבחנים שלי.

נמדד בתנאים "אופטימאליים" על כביש שש בין חורשים לקסם. שם אני מודד את המהירות המקסימלית בכל המבחנים שלי.
    שם מדדת לפורזה 250 (על 23 סוסוניו) 130 קמ"ש מהירות מירבית?
    עוד שאלה - אני בטוח שהכביש שם לא באמת ישר, וכמובן שאתה לא שולל כך השפעה של רוח. האם אתה עושה פס בכיוון אחד, פס לכיוון השני ועושה ממוצע בין התוצאות כדי לקבל תוצאה מהימנה יותר?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

שם מדדת לפורזה 250 (על 23 סוסוניו) 130 קמ"ש מהירות מירבית?
    עוד שאלה - אני בטוח שהכביש שם לא באמת ישר, וכמובן שאתה לא שולל כך השפעה של רוח. האם אתה עושה פס בכיוון אחד, פס לכיוון השני ועושה ממוצע בין התוצאות כדי לקבל תוצאה מהימנה יותר?
    אתה חושב שממוצע של עליה וירידה ייתן לך את התוצאה של מישור?

תראה, אני כבר ביקשתי מאביעד שיבנה לי מסלול המראה ישר ושטוח כמו פלס אבל הבעיה היא שהוא יכול להרים כזה פרוייקט רק בבקעת הירדן בגובה של מינוס 112 מטר מפני הים, מה שיטה את תוצאות הבדיקה - אז זה לא מספיק טוב בשבילי...

ועכשיו ברצינות. אין לי מסלול ארוך וישר ואני פשוט לוקח את המדידה המהירה ביותר לאורך נסיעת המבחן. זה אולי לא תוצאת מעבדה אבל לפחות הסטייה היא פחות או יותר זהה לכל הנבחנים (על עוצמת הרוח אני עוד לא שולט).
    וחוץ מזה מי שיצליח לקנות קטנוע כי הוא סוגר 120 אבל ימנע מכך אם הוא סוגר רק 110 מפספס בגדול. זה נתון שמשקף את היכולת ואף אחד לא אמור לרכב במהירות הזו.

לגבי הפורצה 250, אני לא זוכר איפה בוצעה המדידה ואם זה היה ערב או בוקר ומה הייתה הטמפרטורה ומהירות וכיוון הרוח, או מה אכלתי לפני ואם השארתי חרך במשקף של הקסדה או שסגרתי בה את כל פתחי האוורור... אבל אני גם לא חושב שזה באמת משנה.

למרות שזה נתון לא מאוד קריטי בעיני, אשמח לשמוע הצעות יעול. תודה.

אתה חושב שממוצע של עליה וירידה ייתן לך את התוצאה של מישור?

תראה, אני כבר ביקשתי מאביעד שיבנה לי מסלול המראה ישר ושטוח כמו פלס אבל הבעיה היא שהוא יכול להרים כזה פרוייקט רק בבקעת הירדן בגובה של מינוס 112 מטר מפני הים, מה שיטה את תוצאות הבדיקה - אז זה לא מספיק טוב בשבילי...

ועכשיו ברצינות. אין לי מסלול ארוך וישר ואני פשוט לוקח את המדידה המהירה ביותר לאורך נסיעת המבחן. זה אולי לא תוצאת מעבדה אבל לפחות הסטייה היא פחות או יותר זהה לכל הנבחנים (על עוצמת הרוח אני עוד לא שולט).
    וחוץ מזה מי שיצליח לקנות קטנוע כי הוא סוגר 120 אבל ימנע מכך אם הוא סוגר רק 110 מפספס בגדול. זה נתון שמשקף את היכולת ואף אחד לא אמור לרכב במהירות הזו.

לגבי הפורצה 250, אני לא זוכר איפה בוצעה המדידה ואם זה היה ערב או בוקר ומה הייתה הטמפרטורה ומהירות וכיוון הרוח, או מה אכלתי לפני ואם השארתי חרך במשקף של הקסדה או שסגרתי בה את כל פתחי האוורור... אבל אני גם לא חושב שזה באמת משנה.

למרות שזה נתון לא מאוד קריטי בעיני, אשמח לשמוע הצעות יעול. תודה.
    הצעת ייעול - אפשר לנסות למדוד בכביש 5, מהירידה ל-446 לכיוון בית אריה ועד לרמזור בצומת גיתי (עליה קלה מאוד), להסתובב ברמזור ובדוק בכיוון השני (ירידה קלה). לעשות ממוצע בין שתי המדידות.
    היתרון בשיטת המדידה הזאת שאפשר לעבור עם הקטנוע הנבחן אצלי בברקן לקפה/בירה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

הצעת ייעול - אפשר לנסות למדוד בכביש 5, מהירידה ל-446 לכיוון בית אריה ועד לרמזור בצומת גיתי (עליה קלה מאוד), להסתובב ברמזור ובדוק בכיוון השני (ירידה קלה). לעשות ממוצע בין שתי המדידות.
    היתרון בשיטת המדידה הזאת שאפשר לעבור עם הקטנוע הנבחן אצלי בברקן לקפה/בירה.
    תודה על ההצעה וההזמנה - אני אנסה לשלב את זה במבחן הבא. לא תמיד זה יתאפשר. אני משתדל לרכב עם קטנועים קטנים בעיקר בסביבה עירונית וזה עיקוף גדול ולפעמים פשוט אין זמן. לפעמים הקטנוע זמין לרכיבה רק למספר שעות או כשיש מבחן השוואתי המיקום הגאוגרפי מוכתב משיקולי נוחות לכלל הרוכבים. אבל אני מוסיף את קטע הכביש שהזכרת למועדפים ואנסה להגיע אליו ולראות במה מדובר.

אבל, וזה אבל גדול, ממוצע של עליה וירידה לא ייתן לך את התוצאה במישור ויגרום לסטייה בתוצאות בין הנבחנים עם יתרון ברור לבעלי יחס העברה סופי ארוך וחסרון לבעלי משקל גבוה. גם תצרוכת דלק ממוצעת בעליה וירידה לא תהיה זהה לנסיעה במישור - אבל זה כבר סיפור אחר...