ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
אתה חייב לזכור דבר אחד, אתה לא הרוכב ולא המטפל הממוצע, מה שבא לך טבעי ונכון, לא מתאים לכל אחד.
דווקא במקרה של אמינות רכבים/אופנועים העדר יודע, זה לא עושה אותו יותר חכם אבל זה מחלק את הניסיון לתוצאה
נכונה, באיזה מקום ככל שיש לך יותר נתונים הסטטיסטיקה שלך יותר נכונה.

באופנועים ישנים יש המון מוקשים אני שיפצתי אופנוע BMW עתיק שנחשב סמן האמינות חיפושית על שתי גלגלים, וגם שם
אכלתי חצץ, והשקעתי המון כסף.

השבוע ירדתי להחליף את המחרשה האחורית שלי באופנוע שניזוקה מחוט ברזל, טיפול שגרתי לכאורה שהייתי עושה בלי
לחשוב פעמיים בבימר מתוך שינה, נשבע לך שבשל מסוים החלטתי להחזיר הכל למקום ולתת למישהו אחר לעשות, למה?
כי באופנועים המודרניים הכל יותר מסובך, ואי אפשר להגיד עלי שאני לא מבין או אין לי ידיים טובות.

להחזיק אופנוע ישן בארץ שעבר את רף ה-90K זה לא סיפור למתחילים, ולא לחסכנים. צריך מעבר לידע מקום וכלים גם
יכולת להשבית כלי לתקופה כשצריך, יש את דואר ישראל, כי לדוקטי מין הסתם לא תמצא חלקים מהמדף, וכן יש להם
את הקריזות שלהם שמצרכים מומחה. ויש להם בעיית אמינות במיוחד אם לא אתה הבעלים האחרון שלהם, וגם לבימר יש
בעיות ידועות בדגמים מסוימים אז בעצם החברה טובה.

לכן חשוב שלא להמליץ אוטומטית לכל מי ששואל בלי לבדוק במי מדובר.
לא מבין מה נפלת עלי.
הבן אדם שאל, קיבל תשובה.
כמו שראית - התשובה הספיקה לו כדי להבין שזה לא בשבילו.

חוץ מזה, אתה מגזים ברמות.
אני ממש לא איזה "עילוי מכונאי". עניין אותי, אז למדתי תוך כדי תנועה. הטיפול בדוקאטי מקורר אוויר לא מסובך במיוחד, רק דורש הכנה תיאורטית (אינטנט/ספר מכונאי) וכלים מתאימים.
אופנוע לא מתמוסס באוויר ולא מפרק את עצמו בלילה בחניה אחרי שהוא עובר את רף ה-90K ק"מ (למה 90? למה לא 50 ולא 290?). הוא מסוגל להמשיך לנסוע גם הרבה אחרי, רק שתצטרך פה ושם להחליף חלקים שיתבלו. אם האופנוע אמין סה"כ, אז עלויות התיקון האלה עדיין לא יגיעו לירידת ערך של ורסיס 1000 חדש מהניילונים בשנה-שנתיים הראשונות...