תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: רכישת אופנוע בנפח בינוני לשימוש יום-יומי

Junior Member

רכישת אופנוע בנפח בינוני לשימוש יום-יומי

אהלן חברים!
    אני רוכב חדש שרק מחכה לעלות על הכביש, אשמח לעזרה בנוגע לקניית אופנוע ראשון.

1. תקציב - 30. כמובן שמעדיף פחות אבל אם יש כלי מומלץ אפשר לחרוג מעט.
    2. רישיון A1.
    3. נפחים שחשבתי עליהם - בין 250-400. אני לא יודע אם כדאי לי להשקיע ביותר מ-250 לכיוון ה-400. אופנועי ה-300 מרגישים לי לא שווים את ההבדל... אשמח לדעתכם
    4. שימוש - הנסיעה תהיה לעבודה וחזרה (כפר סבא לדרום תל אביב) בשעות הפקקים.
    5. פרטים אישיים - בן 23, אני יחסית גבוה - 1.90, הבנתי שבחלק מהאופנועים זה יכול ליצור בעיה של נוחות, הבנתי שזה בעיקר בנייקדים. השאלה היא האם זה בכל הנייקדים או שבאופנועי 400 לא תהיה לי בעיה?
    6. מבחינת יד 2 - אני לא בטוח אם זה שווה את זה ואשמח לייעוץ, כמה שנתונים אחורה זה נחשב סביר שהוא עדיין ישמש אותי ל3-4 שנים הקרובות? ואותו דבר בנושא הק"מ, מה נחשב הגבול הסביר.
    7. אני רואה את האופנוע ככלי תחבורה יום יומי, אני לא מתכוון לקחת אותו לשטח אבל בסופשים נסיעה לצפון יכול לבוא בחשבון.
    8. אני מאוד רוצה אופנוע אמין שישמש אותי בארבע שנים הקרובות (עבודה ולימודים).
    9. כעקרון יותר נמשך לאופני כביש אבל אני מחפש קצת יותר קשיחות, לכן חשבתי או על נייקדים (עם בעיית הגובה) או אדוונצ'רים (לא ראיתי כל כך הרבה בגדלים האלה במחירים סבירים)
    10. דגמים ששמתי עליהם עין - דיוקים, סדרת ה-Z, אולי הונדה 500 יד שנייה למרות שפחות מתאים לי כלי כזה גדול.
    דרך אגב שמעתי על האדוונצ'ר 390 של KTM החדש, מה אומרים? שווה? מתאים לי?
    תודה על העזרה וסליחה על החפירה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני חושב שדווקא ההונדה 500 יהיה לך נוח, בעוד שה-Z והדיוק מעט צפופים מדי.
    כדאי לך גם לך להתרשם מורסיס 300 - הוא מרווח במפתיע, ויעמוד בכבוד בנסיעות שלך. מחירו כרגע 31K לחדש (לדעתי עם "יד יבואן"). לחילופין תוכל למצוא סביב ה-25 אופנוע בן שנה-שנתיים, במצב מעולה ועם תוספות בשווי אלפי שקלים (ארגז, מגינים וכו').
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    על הניר, האדוונצ'ר 390 יכול להתאים. המימדים שלו גדולים יחסית לנפח המנוע והמושב גבוה למדי. הוא מאובזר מאוד ובטיחותי בזכותי בקרת משיכה מודרנית (ואי אפשר לזלזל בחשיבות שלה, בטח לרוכבים חדשים).
    מבחינת המחיר (שעדיין לא ידוע), סביר שהוא ידרוש מתיחה של התקציב. מבחינת האמינות, סימן שאלה. גם אופנוע חדש וגם מנוע שבעבר עשה בעיות שכנראה טופלו אבל הדגש הוא על כנראה כי היצרן שומר על פנים חתומות.
    הCB500X יתאים לך מאוד (CB500F פחות יתאים בגלל גובה המושב) ואני מזדהה עם התחושה שמדובר בכלי גדול. כשרק הוצאתי רשיון והתיישבתי עליו, הוא נראה לי כמו מפלצת אבל בדיעבד, זו רק תחושה ראשונית. הוא לא באמת גדול, התפעול שלו קליל ולא תהיה לך בעיה להתמודד איתו.

Junior Member
    תודה לשניכם,
    בתכלס אתם צודקים עם ההונדה, אבל העלות שלו (50 אלף שח) היא הרבה מעבר לתקציב.
    בנוגע לורסיס, אתה צודק אבל האם שווה להשקיע בו מבחינת ביטוח בתוספת של ה-50 סמ"ק, וגם העובדה שבמחיר הזה אפשר למצוא אופנועי 390-400 סמ"ק.

שאלה נוספת - האם יש תקופות קבועות של מבצעים בסוכנויות? שבוע מכירות או משהו כזה שעדיף לחכות לו והמחיר ירד משמעותית?

תודה

Junior Member
    רק בשביל להרחיב אופקים , טנרה 660 ABS , לא חדש , אבל אמין ופשוט , מתאים כי אופנוע ראשון ויכול לשרת שנים ארוכות .

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    לשימושים שציינת אדוונצ'ר ישרת אותך הכי טוב. הוורסיס 300 בחירה מצוינת. אם אתה רוצה לחסוך בביטוח ומוכן לוותר על 15 כ''ס (מתוך 40) תבדוק את הויסטרום 250 ואת הבנלי trk251.

Senior Member
    יש לבנלי גם את הtrk502x שעומד בתקציב אבל הcb500x הוא אופנוע אמין מאוד ואני לא חושב שיש חשש מיוחד לקנות כזה מיד שניה (כמובן, בכפוף לבדיקה).
    מבצעים בד"כ יש לקראת סוף שנה אבל ברוב המקרים הם לא משמעותיים מדי. כלים מיד יבואן ששוכבים במחסנים יכולים להמכר בהנחות משמעותיות יותר.

Senior Member
    אני חבר בפייסבוק בקבוצה של cbx500.
    יש שם כלים שיעמדו בדרישות התקציב שלך.
    דוגמה (אין לי קשר לכלי או המוכר):
    שנתון 2015.
    30,000 ק"מ.
    יד שלישית.
    עם תוספות (ארגזים,מגן מנוע,מגן רדיאטור).
    27,000₪.

הכלים האלו נחשבים אמינים אז לא הייתי דואג מרכישת כלי משומש (כמובן עם בדיקה).

Junior Member
    אוקיי אז עדכון קטן,
    אחרי שהktm יצא הבנתי שהוא חורג מהתקציב שלי לצערי. אני גם מעדיף לא יד שנייה, לכן אלך על הורסיס, יש לי נסיעת מבחן שבוע הבא נראה איך ילך.

שאלה שעלתה לי היא כמה כסף אני צריך להוציא לתוספות הכרחיות ואיזה? (מגן מנוע וכל הדברים שהבנתי שצריך) גם בתחום המיגון של הרוכב חוץ מקסדה וחליפה, איזה ציוד כדאי לקנות וכמה לדעתכם כל התוספות יעלו לי.

דבר אחרון זה כמה האופנוע הזה מבוקש? אם ארצה למכור אותו תוך שלוש ארבע שנים הערך שלו ישמר פחות או יותר או שזו תהיה ירידה דרסטית?

בנוסף אם למישהו יש אותו ויכול לפרט קצת על תקלות, נקודות חולשה והוויה כללית אני אשמח

תודה רבה!

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    תראה ביד 2 בכמה נמכרים ורסיס 2017 ותקבל תשובה כמה בערך הוא יהיה שווה בעוד שלוש שנים. תוסיף את עלות הציוד ותקבל מושג על ירידת הערך.

Member
    אם אתה כבר מתכנן את המכירה אל תקנה חדש מהסוכנות, בשנייה שסובבת את המפתח בפעם הראשונה תאבד כמה אלפי שקלים.
    מעולם לא היה לי דו גלגלי שיוצר אחרי 2009 ומהנסיון שלי כל כלי שתקנה במצב סביר ותדאג לו בצורה סבירה ישרת אותך מעולה.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי acr צפיה בהודעה
    אוקיי אז עדכון קטן,
    אחרי שהktm יצא הבנתי שהוא חורג מהתקציב שלי לצערי. אני גם מעדיף לא יד שנייה, לכן אלך על הורסיס, יש לי נסיעת מבחן שבוע הבא נראה איך ילך.

שאלה שעלתה לי היא כמה כסף אני צריך להוציא לתוספות הכרחיות ואיזה? (מגן מנוע וכל הדברים שהבנתי שצריך) גם בתחום המיגון של הרוכב חוץ מקסדה וחליפה, איזה ציוד כדאי לקנות וכמה לדעתכם כל התוספות יעלו לי.

דבר אחרון זה כמה האופנוע הזה מבוקש? אם ארצה למכור אותו תוך שלוש ארבע שנים הערך שלו ישמר פחות או יותר או שזו תהיה ירידה דרסטית?

בנוסף אם למישהו יש אותו ויכול לפרט קצת על תקלות, נקודות חולשה והוויה כללית אני אשמח

תודה רבה!
    מה אתה מגדיר כ"ירידת ערך דרסטית"?
    אופנוע זאת לא דירה להשקעה, הערך שלו לעולם לא "ישמר פחות או יותר". הוא מאבד ערך מהרגע שהצמיג נגע בכביש, וכמשומש - הוא יהיה מבוקש רק אם המחיר מפתה.
    כשאופנוע חדש עולה 31 - כמה צריך לעלות אופנוע בן 3-4, כדי שההצעה תהיה מפתה? הרי בעולם שכולו מימון, כל אחד יכול לבוא עם כמה שקלים לסוכנות ולפרוס את שאר המחיר בתשלומים.
    לכן התגובה הקודמת בנושא (שבה הציעו לך להסתכל בלוחות) לדעתי אופטימית מדי. הלוחות מלאים באנשים שמבקשים סכומים לא הגיוניים על אופנועים ישנים, והם לא משקפים את מחירי העסקאות בפועל. זה שישראל ישראלי רוצה 27K על אופנוע 2017 כי יש לו ק"מ נמוך, כשחדש עם אחריות עולה 31 - זאת אך ורק בעיה של ישראל ישראלי.

אתה מתכוון לרכב על האופנוע באופן יומיומי - סביר שתעשה לפחות 12K בשנה, אולי יותר.
    משמע - עוד 4 שנים, הורסיס שתקנה היום יהיה עם כ-50K קילומטרים.
    כמה אתה היית מוכן עכשיו לשלם על אופנוע כזה בהנחה והוא שמור (שוב, כשחדש עולה 31)?
    אני מניח ש-15 גג, וכנראה שיותר לכיוון ה-12. אחרת - יותר חכם ומשתלם לך לקחת הלוואה לשנתיים כדי לממן את הפער ולרכוש כלי עם 0 קילומטרים.
    אז זאת בערך ירידת הערך הצפויה (בהנחה והאופנוע יטופל כראוי ולא יעבור תאונות). בסביבות ה-20 אלף שקל ל-4 שנים, ממוצע של 5K לשנה. בינינו, זאת ירידת ערך די קטנה לאופנוע חדש.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    . דבר אחרון זה כמה האופנוע הזה מבוקש? אם ארצה למכור אותו תוך שלוש ארבע שנים הערך שלו ישמר פחות או יותר או שזו תהיה ירידה דרסטית?
    הכלי היחידי שאיכשהו שומר על הערך שלו המדינה זה טימקס.
    בכל שאר הכלים, צפה לירידת ערך של 5%-10% בשנה.
    בגדול, מכירת הכלי בעתיד (בעיניי לפחות) היא לא שיקול מהותי בכלל.
    בהנחה והתכנון שלך הוא להחזיק את הכלי ל4 שנים אין לך דרך לדעת מה יהיה המצב בעתיד.
    אם מצאת כלי שאתה אוהב, מתאים לך בתקציב וכו' אל תיתן לירידת ערך לעצור אותך, כי זה ייקרה בכל כלי.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי acr צפיה בהודעה
    אוקיי אז עדכון קטן,

תודה רבה!
    אני בעלים של ורסיס וזה אחלה כלי.
    אתה תהנה ממנו.
    אני גם רוכב מכפר סבא לת אביב יום יום.
    אני עדיין גם אמליץ לך לקחת סיבי 500 איקס לנסיעת מבחן לפני שאתה מחליט.