תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: התלבטות והמלצות לגבי מעיל לקיץ או בכלל וסט/מעיל מתנפח

Junior Member

התלבטות והמלצות לגבי מעיל לקיץ או בכלל וסט/מעיל מתנפח

היי. אני מחפש מעיל חדש לקיץ (יש לי משהו ענתיק שכבר מזמן לא עושה את העבודה)<br>בימים האחרונים התחלתי לעבור על מלא חנויות אונליין ולהשוות מחירים וכו והתחילה לי פזילה לכיוון ווסט מתנפח.<br>נתקלתי במעיל רשת מתנפח באופנוסנטר ואני תוהה אם למישהו מכם יש ניסיון איתו? קצת מטריד אותי שמדובר בכל כך הרבה רשת (95% רשת) ואני חושש שמעיל כזה לא יועיל במצב של התרסקות. מנגד המחיר קורץ לי כיוון שמדובר גם במעיל מתנפח.<br><br>אני אשמח להמלצות על מעיל קיץ איכותי (או אם יש לכם ניסיון עם המעיל הנ"ל) וגם על המלצות על ווסט מתנפח, קראתי פה קצת בפורום וחלקכם המליץ להמתין לשנה הבאה, האם אמור להיות חדש בתחום הזה?<br><br>חשוב לי לציין שחם לי תמיד, גם בחורף אני נוהג לרכוב עם מעיל קיץ וחלפס (בעבר היה מעיל עור אבל הפיגורה השתנתה ולא טרחתי לקנות אחד נוסף)<br><br>תודה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מעיל רשת לא מגן משפשופים (גם אלו של החברות היקרות) אבל,
    אותי שפשופים פחות מטרידים, אלא נזקים שיגרמו לנכות (מרפקים, ברכיים, כתפיים וכו...). את זה הוא יודע לעשות.
    העניין הוא שמעיל רשת הוא הדבר היחיד שאפשר לרכוב איתו ביומיום בקיץ הישראלי. אז במבחן של מעיל שמגן גם משפשופים, אבל נשאר בבית כי חם, לעומת מעיל רשת, אני מעדיף מעיל רשת.
    יש לי את הקאט טו מוטו של אופנוסנטר, וגם איירטק ארמור של ספידי. ועוד מעיל רשת משולב קורדורה של ספידי. אפשר לומר בבטחון שזה אוורור לעומת מיגון (הספידי ארמור הכי מאוורר, אחריו הקאט טו מוטו, ואחריו הספידי המשולב).

לגבי הווסט המתנפח- אישית אני לא סומך. כשזה מיוצר בסין, בלי פיקוח של חברה עם שם עולמי (כי בגדול גם המכובדות שבחברות מייצרות בסין), אני לא בטוח שלא סתם דוחפים חותמות עם אישורים, בלי שהמוצר באמת עומד בהם.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    אני רוכב עם וסט מתנפח של פוינט טו שמיוצר באנגליה. הוא דומה למוצר של הילייט (כי הם עבדו ביחד) אבל משופר מבחינת אוורור ומיגון סטטי נוסף. בכללי אני מאד מרוצה ממנו. אני חושב אולי לקנות את הווסט החדש של דיינז לחורף ולהישאר עם הנוכחי לקיץ.

Junior Member
    אוקי, אז אולי אחשוב בכיוון של משהו מתנפח בעל שם (HELITE אולי) ובנוסף מעיל מאוורר.
    תודה לכם.

Senior Member
    עוד נקודה- יש לי רק מעיל רשת. שום מעיל אחר.
    כשקר לובש מתחת softshell טוב ואין בעיה.
    כשיורד גשם לובש חלפ"ש.
    כשחם רוכב עם חצי רוכסן פתוח.
    אני לא חושב שהמיגונים -כולל הוסט המתנפח, מספקים את ההגנה שמדברים עליה. זה יכאב ויכול להישבר וגרוע מזה, עם כל מיגון שיש בשוק. הכל תלוי בעוצמה ובזווית ובמזל. המיגונים יעזרו מאוד דווקא בתאונות דרדרל'ה במהירות נמוכה. צריך לשים במגירה של המוח שמיגון לא עוזר, ופשוט לרכב איתו.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021