נכתב במקור על ידי
600 ירושלמי
שושנים... את כל זה יכלת באותה מידה לכתוב בפורום גננים או מעצבות שיער. זה ייתן בערך אותו אפקט.
מבלי להכנס לעומקו של דיון על המשטרה המושחתת והעקומה שלנו, רוב הפורעי חוק (לדעתי ונסיוני, לא עשיתי מחקר בעניין) לא מסוג האנשים שיושבים וקוראים פוסטים כאלה בפורומים. וגם אם כן- זה מזיז להם כקליפת השום.
דעתי האישית- כשהמשטרה, המחוקק ומערכת בתי המשפט יתחילו להראות שרירים אמיתיים, רק ככה הקריאה לרכיבה רגועה ושקולה יותר תוכל להגיע לאוזניים הנכונות.
תאכלס- מבין השלושה- הזרוע המבצעת היא הכי פחות אשמה במצב, היא מבצעת. ואם יתנו לה את הכח לזיין את עברייני התנועה (ולא רק רוכבים- גם כל הזרגים בפחיות שמדברים בטלפון, לא שמעו על איתות בחייהם וכו'), כל אלו שנוסעים בלי רשיון,
כל אלה שמעתיקים את 'מיטב' התרבות הישראלית היישר אל הכביש... כשיינתן הכח להלחם בהם באמת אז אנשים יתחילו לפחד. כשהם ישמעו שזיינו את השכן שלהם בגלל שנסע כמו בן *ונה- הם יתחילו לחשוב פעמיים, כשהם יראו בחדשות 8 בערב ובוואינט שכל מי שמדבר בטלפון חוטף קנס בגובה משכורת חודשית- הם יניחו למכשיר המשוקץ. כשרוכבים יראו בשבת בנס הרים שבוע אחרי שבוע שהמשטרה מחלקת שם דוחות על חציית קוים לבנים, הם יורידו את היד מהמצערת.
בינתיים, פוסט בפולגז- בחייך, אתה משכנע את המשוכנעים. אני מאמין שרוב הקוראים פה הם *יחסית* רוכבים שקולים ומודעים.
ובנימה אחרת- וואלה, אני מעל 20 שנה רוכב, עד לפני 10 שנים המצב לא היה כזה. המצב בכבישים הן מצד הרוכבים והן מצד כל השאר מחפיר. מזעזע. מפחיד. פשוט כולם שמים ז*ן על כולם. משנה לשנה אני מפחד יותר לרכב בגלל תרבות הנהגים ומשנה לשנה אני מזדעזע יותר מאיך שהרוכבים רוכבים.
מה ניתן לעשות? אם אתה מאמין- להתפלל.
אם דארווין זו כוס התה שלך- תמתין בסבלנות.
אם אתה מצפה להגיון- שכח מזה.
אם אתה מצפה שנהגים ורוכבים אשכרה ישימו זין על חוקי התנועה- כנס באמאמא שלהם. לאט לאט זה יחלחל לעולם ואנשים יתחילו לפחד ולנהוג (תרתי משמע) בהתאם.
הרתעה, כן. ושוב- הכח להרתיע לא נמצא בידי השוטר החביב או הלא חביב שאנחנו פוגשים בכביש- הכח לזה צריך להנתן מלמעלה. מהרבה יותר למעלה.