הברגים האלה הם גוז'ונים. צד אחד מתברג לראש המנוע והצד השני מקבל אום שמהדק את הפלאנג' של הסעפת.
רק שתדע, זה לא דבר בריא בכלל לעשות, לרכב עם צנרת לא אטומה
Sent from my GM1913 using Tapatalk
הי
מובי 125
מאז שקניתי את הקטנוע ועד השבוע (כחצי שנה)
היה רק בורג אחד שמחבר בין האגזוז לפליטה של המנוע במקום 2 (חוץ מעוד ברגים שבכלל מחזיקים את האגזוז לשילדה)
נסעתי ככה הרבה זמן ולא היה לי כוח להתעסק בזה כי זה עבד טוב בלי בעיות ולא היה לי כוח לחלץ את הבורג השני שהיה שבור שם.
השבוע האום של הבורג השני עף באמצע נסיעה ועכשיו יש רעש מעצבן. הזמנתי קיט מהאיבי של אטם + 2 ברגים דו כיוונים + 2 אום כובע.
רציתי לדעת למה מראש הברגים שם הם דו כיוונים ועם אום ואם אני יכול לבנתיים לשים שם פשוט בורג רגיל במקום שיחזיק ?
תודה
http://www.up2me.co.il/v.php?file=13087107.jpeg
Sent from my iPhone using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Tilbalisti; 02-06-2020 בשעה 19:14.
הברגים האלה הם גוז'ונים. צד אחד מתברג לראש המנוע והצד השני מקבל אום שמהדק את הפלאנג' של הסעפת.
רק שתדע, זה לא דבר בריא בכלל לעשות, לרכב עם צנרת לא אטומה
Sent from my GM1913 using Tapatalk
אני חושב שזה בגלל הרעידות.
ככה האומים או ה"מקלות" לא משתחררים.
אפשר לשים ברגים רגילים אבל הם לא יישארו מהודקים
סבבה אז אני שם ברגים רגילים עד שיגיע הסט,
מאירסון, בתקופת הבורג אחד הצנרת היתה אטומה
אחת הסיבות לשימוש בגוז'ונים היא שיש כאן בורג פלדה שנעוץ בבלוק אלומיניום בתנאי קיצון (בעיקר חום). הסיכוי לגזירת בורג או גרימת נזק להברגה בבלוק בכל פתיחה, גבוה מהסיכוי לגזור אותו כשפותחים את האום. ועם זאת, כמו שחווית, גם זה קורה.
כלל ברזל בטיפול בברגי סעפת (ולא רק באופנועים) הוא הספגה טובה בשמן חודר נגד חלודה כמה ימים לפני הפירוק, וכמה פעמים. אלו ברגים שמועדים לפורענות.
בנוסף,
את הגוז'ונים החדשים ששותלים, עדיף להשיג מאיכות מתכת טובה (מה שאומר ברוב המקרים- לקנות מקורי).
תודה אייל,
אם ראית את התמונה רואים שהגוזון שחוק, הצד שנכנס לתוך הסעפת. וזה באמת התמיהה אותי איך הפלדה שחוקה ככה ולא האלומיניום שבפנים.
מין הסתם שאולי גם בפנים ההברזה נשחקה מאוד. אני צריך לבדוק.
ומן הסתם לשמן שם זה יהיה קשה, צריך למצוא דרך לדחוף שם בקבוק מלא או משהו כזה
נערך לאחרונה על ידי Tilbalisti; 03-06-2020 בשעה 10:15.
לדעתי מה שאתה רואה זה לא פלדה שחוקה, אלא התבריג אלומיניום שהבורג הוציא איתו. או אפוקסי שמישהו שם שם פעם.
אבל קשה לי לראות בתמונה.
נסה עםסכין יםנית לעבור על ההברגה ולראות אם יוצא ה"לכלוך" שבין הכריכות.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 03-06-2020 בשעה 17:51.
לא הפלדה היא שחוקה.
מוזר
בכל מקרה היום שמתי את הברגים וההברגה באלומיניום כרגיל