עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: כמה שאלות לפני שאני משתחרר מהצבא

צפייה משולבת

Junior Member

כמה שאלות לפני שאני משתחרר מהצבא

צהריים טובים לכולם.
    בעוד 3 חודשים סוף סוף אני מסיים את הצבא ומשתחרר,ורציתי לשאול אתכם כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות:
    1-השירות שלי היה די משעמם ולא עשיתי הרבה(אני מאמין שרוב הג'ובניקים ככה לפי מה שראיתי ויש אבטלה סמויה בצבא) והיה לי מפקד שאישית לא כל כך התחברתי אליו וגם גיליתי שהוא גם מרכל עליי,לא הייתם מביאים לו מתנה נכון?
    2-על מה התחלתם לחשוב טיפה לפני שאתם מסיימים צבא? אני לא מתכנן טיול גדול כרגע או משהו כזה(אני מעדיף לעשות אותו אחרי שאני מסיים את הלימודים) ואני רוצה להתחיל לעבוד ישר שאני מסיים,יש לכם הצעות לאיזה כיוון כדאי ללכת?
    3-איזה עבודות אפשר למצוא שעובדים בהם 12 שעות כל יום,7 ימים בשבוע? כי אני רוצה כבר להתחיל לחסוך לדירה ולדברים אחרים שחשבתי עליהם.
    4-איך זה להרגיש משוחרר? מה הדבר הראשון שעשיתם אחרי שהשתחררתם?
    5-מתי זה זמן טוב להתחיל ללמוד לפסיכומטרי? והאם כדאי בזמן הפסיכומטרי להשקיע אך ורק בפסיכומטרי ללא עבודה? כלומר אחרי שאני מסיים לחסוך,להתפטר ולהתרכז רק בפסיכומטרי כדי להוציא ציון טוב?
    6-יש לכם טיפים לחייל שמשתחרר בתקופה הזאת של הקורונה?
    תודה רבה,ושיהיה שבת שלום לכולם.

Senior Member
    1. לא רוצה, אל תביא. אני זוכר שכבר שאלת את זה.
    זה באמת חסר משמעות ולאף אחד לא יהיה אכפת.
    2+3. אתה בן 21, אין שום סיבה להתחיל לחסוך לדירה.
    אין סיבה לעבוד 12 שעות,7 ימים בשבוע.
    אתה תישחק מהר מאוד וגם מגיע לך לחיות קצת.
    4. לא זוכר, עבר עשור.
    5.תחליט קודם מה אתה רוצה ללמוד ואז תחליט לגבי פסיכומטרי.
    6. אין לי מושג.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    1. לא רוצה, אל תביא. אני זוכר שכבר שאלת את זה.
    זה באמת חסר משמעות ולאף אחד לא יהיה אכפת.
    2+3. אתה בן 21, אין שום סיבה להתחיל לחסוך לדירה.
    אין סיבה לעבוד 12 שעות,7 ימים בשבוע.
    אתה תישחק מהר מאוד וגם מגיע לך לחיות קצת.
    4. לא זוכר, עבר עשור.
    5.תחליט קודם מה אתה רוצה ללמוד ואז תחליט לגבי פסיכומטרי.
    6. אין לי מושג.
    אתה צודק שחכתי לגבי השאלה הראשונה שכבר שאלתי אותה פה.
    למה לא כדאי לעבוד 12 שעות? ויש לך המלצות לעבודות שמחפשים חיילים משוחררים?

Senior Member
    כי אם תעבוד 12 שעות ותישן עוד 8-9 שעות (ולא תהיה לך ברירה כי לעבוד 12 שעות זה מעייף) זה משאיר לך 3-4 שעות לשאר הדברים.
    אין סיבה שבגיל 21 תצטרך לטחון שעות ככה באופן יומיומי.
    תחום הבניין? בדרך כלל משלמים טוב יחסית לישראלים שבוחרים לעבוד בתחום.
    שליח טוב יכול להרוויח יפה גם (ואם זה טלגראס אז בכלל).
    מלצרות זאת תמיד אופציה טובה, אם כי בשילוב הקורונה והשינוי בעולם הטיפים לא יודע כמה זה נכון.
    עוד אופציה, תחפש עבודות לילה/סופ"ש/חגים כי התשלום גבוה יותר.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    כי אם תעבוד 12 שעות ותישן עוד 8-9 שעות (ולא תהיה לך ברירה כי לעבוד 12 שעות זה מעייף) זה משאיר לך 3-4 שעות לשאר הדברים.
    אין סיבה שבגיל 21 תצטרך לטחון שעות ככה באופן יומיומי.
    תחום הבניין? בדרך כלל משלמים טוב יחסית לישראלים שבוחרים לעבוד בתחום.
    שליח טוב יכול להרוויח יפה גם (ואם זה טלגראס אז בכלל).
    מלצרות זאת תמיד אופציה טובה, אם כי בשילוב הקורונה והשינוי בעולם הטיפים לא יודע כמה זה נכון.
    עוד אופציה, תחפש עבודות לילה/סופ"ש/חגים כי התשלום גבוה יותר.
    תודה רבה

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    1. מתנה- ברור שכן.
    2. חשבתי על ציצים. עד היום למעשה.
    3. מוכע במנטה. תשנן- "3מקופלת ב10"
    4. משחרר. קונים אופנוע ועושים סקס.
    5. הזמן הכי טוב להתחיל זה ב 14 למרץ ב17:45.
    6. שים מסיכה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    1. מתנה- ברור שכן.
    2. חשבתי על ציצים. עד היום למעשה.
    3. מוכע במנטה. תשנן- "3מקופלת ב10"
    4. משחרר. קונים אופנוע ועושים סקס.
    5. הזמן הכי טוב להתחיל זה ב 14 למרץ ב17:45.
    6. שים מסיכה.
    חח תודה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כשאני השתחררתי עבדתי כמו חמור (ובעבודות פיזיות, בשטח) וגם חסכתי כסף. שקל לשקל שהלכו לתכניות חסכון.
    עם קצת התנהלות נכונה בהמשך הדרך, הגעתי לנקודת פתיחה לא רעה בכלל כשהקמתי בית ומשפחה.
    אבל זה אני,
    לי תמיד היה חשוב התכנון לעתיד.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כשאני השתחררתי עבדתי כמו חמור (ובעבודות פיזיות, בשטח) וגם חסכתי כסף. שקל לשקל שהלכו לתכניות חסכון.
    עם קצת התנהלות נכונה בהמשך הדרך, הגעתי לנקודת פתיחה לא רעה בכלל כשהקמתי בית ומשפחה.
    אבל זה אני,
    לי תמיד היה חשוב התכנון לעתיד.
    תוכל לספר במה עבדת? אני כבר מתחיל לחפש לעצמי תחומים לעבוד בהם ואני פשוט רושם על פנקס את כל התחומים ששווה לי לבדוק,תודה.
    כן אני אשים איזה 50% מהמשכורת לחסכון,כי תמיד חייב שיהיה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ,חקלאות

Senior Member
    יצאתי מהצבא אחרי שנה (סיפור ארוך, באמת). אתה נזרק לאזרחות בלי מושג מי אתה ומה אתה רוצה לעשות עם החיים שלך, ומתחיל לחפש את עצמך. אותי זה הוביל לאופנועים ומשם הרבה מסעות בארץ, רכיבות בחו"ל. התחלתי תואר, עצרתי, ממשיך בעוד מספר חודשים, בן 25 ועובר לגור לבד לראשונה. אתה מתחיל להבין ככל שאתה מתבגר שכל האנשים סביבך פשוט חיים את החיים וכולם מנסים להבין מה הם עושים פה בדרך כזו או אחרת.
    בא לך ללמוד? תדע טוב מאוד מה אתה רוצה לפני זה, אחרת תסבול בתואר שלא יעניין אותך. רוצה לטייל? עכשיו זה לא הזמן לצערנו. תעבוד חצי משרה במהלך הפסיכומטרי, אף אחד לא מת מזה, ממליץ על רפואה לעם. אל תתנזר מתענוגות החיים במהלך הלימודים.

אל תילחץ. אתה תאבד את עצמך רק כדי למצוא את עצמך מחדש. החיים הם חתיכת מסע יפייפה ואתה יכול לנווט אותם לאן שבא לך. תהנה.

אה, ותחנת דלק זו אחלה מועדפת ואופציה למשרה חלקית בלימודים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    יצאתי מהצבא אחרי שנה (סיפור ארוך, באמת). אתה נזרק לאזרחות בלי מושג מי אתה ומה אתה רוצה לעשות עם החיים שלך, ומתחיל לחפש את עצמך. אותי זה הוביל לאופנועים ומשם הרבה מסעות בארץ, רכיבות בחו"ל. התחלתי תואר, עצרתי, ממשיך בעוד מספר חודשים, בן 25 ועובר לגור לבד לראשונה. אתה מתחיל להבין ככל שאתה מתבגר שכל האנשים סביבך פשוט חיים את החיים וכולם מנסים להבין מה הם עושים פה בדרך כזו או אחרת.
    בא לך ללמוד? תדע טוב מאוד מה אתה רוצה לפני זה, אחרת תסבול בתואר שלא יעניין אותך. רוצה לטייל? עכשיו זה לא הזמן לצערנו. תעבוד חצי משרה במהלך הפסיכומטרי, אף אחד לא מת מזה, ממליץ על רפואה לעם. אל תתנזר מתענוגות החיים במהלך הלימודים.

אל תילחץ. אתה תאבד את עצמך רק כדי למצוא את עצמך מחדש. החיים הם חתיכת מסע יפייפה ואתה יכול לנווט אותם לאן שבא לך. תהנה.

אה, ותחנת דלק זו אחלה מועדפת ואופציה למשרה חלקית בלימודים.
    תודה רבה.
    מה אתה חושב על מה שכתבתי עם המתנה למפקד,כדאי או לא?
    כל כך בא לי להשתחרר כבר מהצבא ולהתחיל לחיות את החיים זה פשוט דחף שקיים בי כבר מאז תחילת השירות.

אם אתה לא מגיע לשם למילואים. אין שום סיבה לתת מתנה , מקסימום תכתוב כרטיס ברכה קצר.

Sent from...

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    1 - להרגשתך (אני לא)
    2+3 - למי שיש שאיפות, מוסר עבודה והתנהלות כלכלית נכונה יצליח לקדם עצמו בחיים ויוכל להגיע לנקודת פתיחה הרבה יותר טובה ממי שלא (כמו איילזו). אם יש מקצוע\תחום שאתה נמשך אליו אתה יכול להתחיל מעכשיו לקדם את עצמך בכיוון... אם המטרה היא בעיקר צבירת כסף - אזי העבודה\עבודות שיספקו לך את גובה ההכנסה אותה אתה שואף להכניס.
    4 - אישי לחלוטין, אצלי זה היה עסקים כרגיל כי עבדתי תו"כ השירות.
    5 - תלוי בך ובמטרות שלך, אתה שואף לתואר או לתעודה מקצועית? אם אתה לא נדרש לעבוד תו"כ לימודים זה אומר שתוכל להתרכז יותר טוב בלימודים וסיכויי ההצלחה שלך ישתפרו.
    6 - אתה יכול לבדוק דרך עבודות מועדפות בשביל לקבל את הבונוס או לחילופין שליחויות (שנראה שימשיך להתקיים ואולי ייגדל עם המצב), אם יש מקצוע או תחום שמעניין אתה יכול כבר להתברג שם במידה ומחפשים עובדים.

שורה תחתונה - אתה משתחרר מהצבא בתקופה לא ברורה כלכך, מצד אחד מאתגרת מבחינת מציאת תעסוקה ומצד שני ההגבלות מצמצמות הוצאות על תרבות פנאי שלרוב בני גילך מבזבזים המון כסף עליה, לימודים לא ברורים באיזו מתכונת תהיה ולא כולם מסתדרים עם לימוד מרחוק אז הייתי מחכה לפחות שנה בשביל לראות מה יהיה בכיוון הזה.
    נסה לתעדף את המטרות שלך ומשם ישאר רק להתחיל לקדם אותן.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    אם אתה לא מגיע לשם למילואים. אין שום סיבה לתת מתנה , מקסימום תכתוב כרטיס ברכה קצר.

Sent from...
    תודה.
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    1 - להרגשתך (אני לא)
    2+3 - למי שיש שאיפות, מוסר עבודה והתנהלות כלכלית נכונה יצליח לקדם עצמו בחיים ויוכל להגיע לנקודת פתיחה הרבה יותר טובה ממי שלא (כמו איילזו). אם יש מקצוע\תחום שאתה נמשך אליו אתה יכול להתחיל מעכשיו לקדם את עצמך בכיוון... אם המטרה היא בעיקר צבירת כסף - אזי העבודה\עבודות שיספקו לך את גובה ההכנסה אותה אתה שואף להכניס.
    4 - אישי לחלוטין, אצלי זה היה עסקים כרגיל כי עבדתי תו"כ השירות.
    5 - תלוי בך ובמטרות שלך, אתה שואף לתואר או לתעודה מקצועית? אם אתה לא נדרש לעבוד תו"כ לימודים זה אומר שתוכל להתרכז יותר טוב בלימודים וסיכויי ההצלחה שלך ישתפרו.
    6 - אתה יכול לבדוק דרך עבודות מועדפות בשביל לקבל את הבונוס או לחילופין שליחויות (שנראה שימשיך להתקיים ואולי ייגדל עם המצב), אם יש מקצוע או תחום שמעניין אתה יכול כבר להתברג שם במידה ומחפשים עובדים.

שורה תחתונה - אתה משתחרר מהצבא בתקופה לא ברורה כלכך, מצד אחד מאתגרת מבחינת מציאת תעסוקה ומצד שני ההגבלות מצמצמות הוצאות על תרבות פנאי שלרוב בני גילך מבזבזים המון כסף עליה, לימודים לא ברורים באיזו מתכונת תהיה ולא כולם מסתדרים עם לימוד מרחוק אז הייתי מחכה לפחות שנה בשביל לראות מה יהיה בכיוון הזה.
    נסה לתעדף את המטרות שלך ומשם ישאר רק להתחיל לקדם אותן.
    תודה.