"שטח"זה עולם רחב.
אתה מאלו שאוהבים להתעייף? אתה מחפש לעבוד קשה? חולם על קפיצות באוויר ודילוג על סלעים?
או שאתה רוצה לרכב עם החברה בהרכבה בשביל ולעצור לעשות פיקניק?
אלו בערך השחור והלבן. יש הרבה אפור באמצע. תעזור לנו לעזור לך.
שלום לכולם,
שנים רכבתי אבל כביש, מעוניין לעהור לשטח, יש מלא חברות והמון סוגים של אופנועי שטח מצוינים, מה עדיף?
מה מומלץ?
מה ההבדל בין 4 פעימות ל2 פעימות?
תודה
"שטח"זה עולם רחב.
אתה מאלו שאוהבים להתעייף? אתה מחפש לעבוד קשה? חולם על קפיצות באוויר ודילוג על סלעים?
או שאתה רוצה לרכב עם החברה בהרכבה בשביל ולעצור לעשות פיקניק?
אלו בערך השחור והלבן. יש הרבה אפור באמצע. תעזור לנו לעזור לך.
אהלן.שבת שלום,
לא לא רוצה לרכב בנחת ולהרכיב את החברה, אוהב לעבוד קשה, רוצה סלעים סינגלים, הרים, כל החיים רכבתי רק כביש ויש הבדל מהותי, לא מבין גדול באופנועי שטח ורוצה קצת הסבר ופירוט, מה ההבדל בן 2 פעימות ל4, יש מלא חברות , ktm, ימאהה, הוסקוורנה,הונדה,
אך אבחר מה לקנות, מה מתאים לי,?
תודה לעונים
שלום,
כמה את שוקל? מה הגובה שלך? מה התקציב שלך? האם אתה מתכוון להגיע לשטח ברכיבה או שיש לך נגרר? האם אתה מעוניין בטיולי שטח ארוכים? מה רמת הכושר הגופני שלך?
ההבדל בין מנוע שתי פעימות לארבע פעימות הוא טכני והסברים על המנועים תוכל למצוא בנקל בגוגל/יוטיוב וכו'. כדי להבין תכל'ס את ההבדל בתחושת הרכיבה, תצטרך לרכב עליהם. בקש רכיבת מבחן. אם לא רכבת בחיים בשטח, איך שאני רואה את זה אין לך יותר מדי חלופות - או 125 שתי פעימות או 250 ארבע פעימות. באופן אישי אני ממליץ להתחיל ב 125 שתי פעימות. זול לרכישה, זול לתחזוקה, לא כבד, וילמד אותך לרכב נכון בשטח. תנסה לחבור לקבוצות רכיבה שיוצאות לרכב באזור המגורים שלך. תתייעץ איתם, תראה איך הם רוכבים. תלמד מהם. הדרך ארוכה אבל משתלמת, אין כיף גדול מזה. בהצלחה.
אהל'ן רועי
כשנרשמת הייתה אמור לקרוא את כללי הפורום.
ככלל יש לרשום כותרת אינפורמטיבית ולא משהו כולל.
הכותרת נערכה כשירות לציבור ולהבא אנא הקפד על הנושא.
בהצלחה LOKI
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
ולהוסיף על דבריו של juv-
שלא ירתיע אותך 125. יש לאנשים נטייה לזלזל בהם, במיוחד למי שבא מהכביש. לפני כמה שנים, אחרי 15 שנה של רכיבת כביש ושטח קניתי ktm 125 וזה אחד האופנועים שהכי נהניתי מהם בכל שנותיי.
Loki אין בעיה
תודה לעונים, אני גובה 1.88 שוקל 98 קילו.
אני אתחיל בשטח עם 4 פעימות 250 סמ"ק, רציתי לדעת איך הונדה crfx, שמעתי אופנוע אמין ביצועים טובים ואחזקה לא יקרה, יש לי כבר המון חברים שרוכבים ככה שלהצטרף לקבוצה לא תהיה בעיה, מבחינת מחיר עד 30k בערך,
תודה לעונים
לגבי השטח,
אני מתכוון למספר צהוב ככה שאגיע לשטח על גבי האופנוע,לגבי הכושר גופני , גבוה אבל במידה ולא אפשר לשפר, נסיעה על אופנוע שטח וריצה נראה לי כושר שונה קצת
ה125 דופ וה250 4 פעימות הם בערך בעלי אותו כח. ה125 דורש יותר משחק עם הילוכים וכח יותר מתפרץ אבל מצד שני הוא שוקל פחות, ובשטח זה משהו שבהחלט מרגישים.
כמובן שאפשר למצוא עם מס' צהוב בשתי הקטגוריות אבל סביר להניח (ואם לא בהתחלה אז בהמשך) שאתה תוריד מאותתים, מראות, מחרשה וכו'. בשטח יש להם נטייה להשבר.
מה זה אומר? ששמים מס' על התיק גב ומקווים לטוב.
כמה רכיבה זה מהבית לשטח?
מהבית לשטח נסיעה של 7 דקות במקרה הטוב, אני אלך על 4 פעימות 250 סמ"ק.
אני רוצה כנראה ללכת על הונדה crfx , המון חברים רוכבים ממליצים עליו, אמין, חזק, תחזוקה יחסית זולה, שוב רוצה סינגלים, קצת עליות סלעים, ונראה בהמשך מה קורה, נלמד את האופנוע את השטח ונתקדם,
מומלץ האופנוע הזה ?
ידידי אנסה לקצר לך את מה שלמדתי בשנתיים וחצי...1. קח בחשבון שתתחיל לרכב רמת הרכיבה שלך תעלה ולכן ממליץ לך להסתכל קצת מעבר ולרכוש אופנוע טוב ואיכותי שישמש אותך לתקופה. 2. 2 פעימות או 4 ?? המלצתי 2 למה? יותר קל לטפל בהתחלה ואין בלימת מנוע לטעמי הרבה יותר נוח מ 4 (התחלתי עם 4 בגלל שהמליצו לי ועברתי ל2 ). 3. אל תחפש מותג כל האופנועים כיום ברמה טובה מאוד תבדוק מה התקציב שלך ותרכוש את הכי טוב שאתה יכול סתם לדוגמא תעדיף גזגז /בטא וכד 2018 על קטמ/הסקי 2014. 4. ציוד מיגון אל תחסוך תקנה את הכי טוב שאתה יכול. מעבר לכל החפירה ... רכיבה בשטח בד"כ בקבוצות קטנות ממליץ לך להתחבר בפייס ובוואטסאפ ולהתחיל לרכב ההנאה מובטחת. ולסיום עוד קטנה ...תשאיר את האגו בבית אם יש מכשול שלא בא לך בטוב וכולם עברו בקלילות של עז הרים תעבור ומהצ'יקין לא צריך סיכונים מיותרים ..בהצלחה
תודה רבה על ההתיחסות והעזרה,
התחלתי להתעניין עם חברים שרוכבים לגבי 2 פעימות או 4 פעימות, הדעות שונות, נראה לי שאלך על 4 פעימות בתור התחלה, תמיד אפשר להחליף , לגבי מותג אופנוע הבנתי כל אופנוע ו"המחלות" שלו, תיקונים ותחזוקה, מחפש משהו שלא אצורך כל שני וחמישי מוסך למרות שיש לי חוש ויגיים לתיקונים רק צריך לראות כמה פעמים איך עושים ואיך נתחזקים,הבנתי שב2 פעימות צריך להחליף כל כמה זמן בןכנה ועוד משהו לא זוכר, מעדיף כמה שפחות להתעסק, רוצה מנסיון בלבד לדעת דעה על ההונדה crf x בתור התחלה בשטח, לציין שהתקציב שלי הוא בין 25-30k
לגבי ציוד רכיבה אקנה את הטוב ביותר זה בטוח, מיגון זה א,ב למרות שמסרבל ברכיבה, לגבי אגו: לוותר זו אף פעם לא אפשרות
כנראה שלא מסתובב פה מישהו שיש לו דיעה ממקור ראשון על האופנוע הספציפי הזה.
בגדול- אתה יודע, נו, הונדה זה הונדה. לא היה ברשותי אחד כזה אבל לא שמעתי אף פעם על בעיות מיוחדות בדגם הזה.
כמו שכתב שאול- אל תתקבע על מותג מסוים. זו יותר פריבילגיה לבעלי תקציב גבוהה יותר/ רוכבים מנוסים יותר שיודעים בדיוכ מה הם רוצים/ לקוחות שקונים חדש. זה לא משנה אם תמצא הונדה או קטמ או הוסקוורנה. אופנוע 250 4 פעימות מקצועי זה או אחר ירגיש לך +- אותו דבר.
עניין האמינות פה מקבל יתר חשיבותכשמסתכלים על ההיסטוריה של הכלי. זה אופנועים שעובדים קשה ומכסחים אותם.
תתחיל לחפש לפי תקציב והגדרת סוג האופנוע. המותג כרגע פחות מעניין. אם יש לך באיזור איזה מוסך או סוכנות שמתעסקים עם שטח לך תראה מה יש להם.
כמובן שעדיפות לכמה שפחות ש"מ וכמה שפחות ידיים- כלל אצבע בכל כלי רכב.
וב2 פעימות מחליפים מדי פעם בוכנה ופעם בהרבה זמן עושים מנוע תחתון. וזהו, אין שבתומים ואחן סיפורים. בוכנה זה משחק ילדים, ולא לשכוח שיש לך פה הוצאות צפויות מראש. מנועים פשוטים יותר שאם שומרים עליהם ועל התחזוקה הם מאוד אמינים.
ב4 פעימות המנוע יכול להפתיע עם מחלות מכל כיוון אפשרי- מנוע הרבה יותר מורכב.
אבל יש יתרונות וחסרונות לשני הצדדים. אם אתה מחפש מוסך או סוכנות מומלצים לצעצועים משומשים אולי תכתוב מאיזה איזור אתה. אולי מישהו יוכל לכוון אותך.
בהצחלה
תודה על התגובה, אז בוא נגיד ככה, התקציב בין 20-30k לא משהו ספציפי, רוצה עזרה בבחירת האופנוע שטח הראשון, משהו אמין ושישרת אותי לפעמיים שלוש בשבוע לרכיבה עם חברים בשטח, בהתחלה כמובן להכיר גם את האופנוע וגם את השטח, לאט לאט אכיר את האופנוע ואפילו אין לי בעיה לטפל בו לבד, אני מאיזור הקריות נהריה, יש לי המון חברים גם בעלי מוסך לאופנועים אבל לא בדקתי משהו ספציפי לגבי אופנוע כזה או אחר, פשוט יש לי חברים עם הונדה crf שממש מרוצים ממנו, כמובן כל אחד והמקצועיות שלו ורמת הרכיבה
כמובן שיש מלא סוגים של אופנועי שטח וזה מה שאני לא מצליח להבין איך אני בוחר את האופנוע ההתחלתי שלי
אשמח לעזרה
יש לך חברים שיש להם מוסך אופנועים? אולי תתחיל מלשאול שם?