עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 34

אשכול: האם אחריות מחייבת אותי לטפל אצל היבואן?

Junior Member

האם אחריות מחייבת אותי לטפל אצל היבואן?

לא מזמן הוצאתי אופנוע חדש ממטרו ורציתי לדעת אם לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה אכן יפגע לי באחריות, אני חייב לטפל רק אצל מטרו כדי לשמור על האחריות שלי? האחריות הזאת באמת שווה את זה?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Senior Member
    לא מחייבת. אתה רשאי לטפל בכל מוסך מורשה אבל אז אתה מעמיד את עצמך במצב שבו היבואן עלול לנסות להתנער מהאחריות ואתה עלול להדרש להציג תיעוד שהטיפולים בוצעו במוסך מורשה, בהתאם להנחיות היצרן ועם חומרים/חלקים מתאימים ותקניים.
    אם אתה מטפל במוסך מורשה יבואן, היבואן לא יכול לשלול אחריות על בסיס טיפול לקוי של המוסך.

האחריות הזו שווה את זה? שאלה קצת מוזרה. אם בעוד שנה ימות לך המנוע בגלל פגם בייצור, אתה תהיה מוכן לוותר למטרו ולהחליף את המנוע על חשבונך?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    לא מחייבת.
    יש חוק שאומר שמותר לך לטפל בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה (לא בהכרח מטעם היבואן) וזאת אינה עילה להסרת אחריות.
    יש לכל המוסכים המורשים מערכת ממוחשבת שבה נרשמים הטיפולים, כל עוד הם בוצעו ונרשמו - אין ליבואן שום סיבה שבעולם להתנער מאחריות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא מחייבת.
    יש חוק שאומר שמותר לך לטפל בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה (לא בהכרח מטעם היבואן) וזאת אינה עילה להסרת אחריות.
    יש לכל המוסכים המורשים מערכת ממוחשבת שבה נרשמים הטיפולים, כל עוד הם בוצעו ונרשמו - אין ליבואן שום סיבה שבעולם להתנער מאחריות.
    כל עוד אני שומר את כל הקבלות וכל הטיפולים שעשיתי במוסך המורשה אז הכל בסדר בעיקרון?
    ואם יהיה לי בעיה במנוע בעתיד אני יכול לבוא אליהם עם האחריות?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    לא מחייבת. אתה רשאי לטפל בכל מוסך מורשה אבל אז אתה מעמיד את עצמך במצב שבו היבואן עלול לנסות להתנער מהאחריות ואתה עלול להדרש להציג תיעוד שהטיפולים בוצעו במוסך מורשה, בהתאם להנחיות היצרן ועם חומרים/חלקים מתאימים ותקניים.
    אם אתה מטפל במוסך מורשה יבואן, היבואן לא יכול לשלול אחריות על בסיס טיפול לקוי של המוסך.

האחריות הזו שווה את זה? שאלה קצת מוזרה. אם בעוד שנה ימות לך המנוע בגלל פגם בייצור, אתה תהיה מוכן לוותר למטרו ולהחליף את המנוע על חשבונך?
    להוכיח שהטיפולים בוצעו על פי ההנחיות של היצרן זה סיפור? או שזה לא בעייתי להוכיח דבר שכזה?

Senior Member
    מעולם לא העמדתי את עצמי במקום הזה ולכן אני לא יודע לענות אם זה סיפור או לא.
    אני יודע שיש אנשים ששומרים קבלות מפורטות עם פירוט מדויק של השמנים והמקטים של החלפים שהשתמשו בהם בכל טיפול. יהיה להם קשה להתנער ממך במצב כזה אבל אתה חייב להיות מוכן לזה אם וכאשר זה יהיה רלוונטי ולוודא שהמוסך באמת מבצע את מה שנדרש בכל טיפול ומשתמש בשמנים מתאימים וחלפים מקוריים.

Junior Member
    אני יודע שיש אנשים ששומרים קבלות מפורטות עם פירוט מדויק של השמנים והמקטים של החלפים שהשתמשו בהם בכל טיפול. יהיה להם קשה להתנער ממך במצב כזה אבל אתה חייב להיות מוכן לזה אם וכאשר זה יהיה רלוונטי ולוודא שהמוסך באמת מבצע את מה שנדרש בכל טיפול ומשתמש בשמנים מתאימים וחלפים מקוריים.
    הבנתי, תודה רבה אחי.

ציטוט נכתב במקור על ידי Yarin115 צפיה בהודעה
    כל עוד אני שומר את כל הקבלות וכל הטיפולים שעשיתי במוסך המורשה אז הכל בסדר בעיקרון?
    ואם יהיה לי בעיה במנוע בעתיד אני יכול לבוא אליהם עם האחריות?

כעיקרון, אתה אפילו לא חייב לשמור קבלות.
    כמו שאמרתי, יש מערכת ממוחשבת של כל המוסכים המורשים.
    היבואן יכול להנפיק דו"ח על הטיפולים שבוצעו, גם אם הם לא בוצעו אצלו - וכל עוד הדו"ח מלא, אין לו שום סיבה חוקית שלא לתת אחריות (כל עוד באמת מדובר בפגם ביצור, ולא בבלאי עקב שימוש לא סביר).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    כעיקרון, אתה אפילו לא חייב לשמור קבלות.
    כמו שאמרתי, יש מערכת ממוחשבת של כל המוסכים המורשים.
    היבואן יכול להנפיק דו"ח על הטיפולים שבוצעו, גם אם הם לא בוצעו אצלו - וכל עוד הדו"ח מלא, אין לו שום סיבה חוקית שלא לתת אחריות (כל עוד באמת מדובר בפגם ביצור, ולא בבלאי עקב שימוש לא סביר).
    אתה מתכוון שבכל מוסך מורשה יש לי את ההיסטוריית טיפולים אצלו?

מבחינת החוק, זאת ממש לא אחריות של הלקוח לוודא שהשמן ששמו לו במוסך מתאים.
    זאת אחריות של המוסך.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי Yarin115 צפיה בהודעה
    אתה מתכוון שבכל מוסך מורשה יש לי את ההיסטוריית טיפולים אצלו?

כן. כל יבואן יכול להוציא פירוט טיפולים ממערכת ממוחשבת של כל המוסכים המורשים הארץ, גם אם הטיפולים לא בוצעו אצלו.
    לא יודע אם מוסך רגיל יכול להוציא פירוט טיפולים מלא, מניח שכן.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    כן. כל יבואן יכול להוציא פירוט טיפולים ממערכת ממוחשבת של כל המוסכים המורשים הארץ, גם אם הטיפולים לא בוצעו אצלו.
    וואלה? לא ידעתי שמטרו יכולים להגיד לי איזה טיפולים עשיתי ואצל מי.

אז אם הבנתי נכון אין ממש צורך לשמור קבלות אבל עדיין אני אשמור את כל הקבלות מסודר שיהיה לי ליתר ביטחון.
    תודה רבה על העזרה אחי

Senior Member
    אם תגיע למטרו עם מנוע מקולקל ופילטר שמן או אוויר לא מקוריים כי המוסך החליף לך למוצר זול יותר בשביל להיות תחרותי אז אתה תהיה בבעיה למרות שזה לגיטימי.
    אם המוסך יחליף לך את השמן ולא יפרט בדיוק איזה שמן הוא הכניס אלא רק ירשום את הצמיגות והיצרן (שזה מה שהרבה מוסכים עושים) ומטרו יחשדו שהשמן לא עומד בתקנים הרלוונטיים אז אתה שוב עלול להיות בבעיה למרות שזה לגיטימי.
    אם המוסך לא יבצע חלק מהדברים שהוא נדרש לבצע בטיפול או שהם לא יפורטו בחשבונית אז שוב, תהיה לך בעיה למרות שזה לגיטימי.

אז כן, זה אפשרי אבל לסמוך על המוסך יהיה לא אחראי. תוודא שיש לך תיעוד מלא ביד ושהכל מתבצע לפי הספר.

Senior Member
    אם תגיע למטרו עם מנוע מקולקל ופילטר שמן או אוויר לא מקוריים כי המוסך החליף לך למוצר זול יותר בשביל להיות תחרותי אז אתה תהיה בבעיה למרות שזה לגיטימי.
    מוסך מורשה יבואן לא יכול לעשות את זה. אסור לו לשים חלקים לא מקוריים על רכב בתקופת אחראיות. יש חוקים לזה.
    לא יודע לגבי מערכת ממוחשבת, אבל לא רואה שום בעיה לשמור דו״ח טיפול שנתיים. מנייר עם חתימה קשה להתנער.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    XLIB, כל הדיון הוא על טיפולים במוסך שהוא לא מורשה יבואן.