לוקי,
האפליקציה רק משמשת לבקרה לצרכי רישום ראשוני לשירות (ותשלום), חיווי מצב סוללה ועידכוני תוכנה, למעשה האפוד עובד לבד, בלי הטלפון. בעזרת החיישנים המוח מבצע המון חישובים שמטרתם להבחין בכל שינוי לא נורמלי במצב הרוכב (שינוי תאוצה לכיוון שונה מכיוון התנועה לדוגמה) כדי לגרום לפתיחה של הכרית. אפודים מכניים אמנם פשוטים יותר (ניצרה שמחוברת לאופנוע) אבל מצריכים חיבור וניתור החוט בכל עליה או ירידה מהאופנוע (חצי זניח), ובעיקר מגנים פחות טוב מהאפודים האלקטרוניים מהבחינה הזאת שאם לא התנתקת מהאופנוע בכוח מסויים שדרוש למשיכת הניצרה או בכלל, האפוד לא יתפח. בנוסף זמן התגובה של אפודים מכאניים הוא מעט יותר ארוך מזה של האלקטרוניים.
ג'וני,
גם לי היו בעיות עם התשלום החודשי ועם שיתוף הנתונים, אז לגבי התשלום- אחרי שנתיים של שימוש (במסגרת המסלול הזול יותר 120 יורו לשנה) המחיר עדיין יוצא פחות או זהה לזה של המתחרים. בנוסף החלפה של בלון מנפח נעשית באופן עצמאי (בלון חלופי עולה 80 יורו), ולא מצריכה שליחה למעבדה בחו"ל (כמו אצל אלפיין ואצל דיינזה, וזה לפני שדיברנו על המחיר של זה). האפוד 'טוב' לשלושה ניפוחים, ואחריו הוא נשלח לפוריגן לבדיקת הכרית. התשלום למוח מקנה תמיכה ומציע חלופות מאוד נוחות במידה ויש צורך לטפל נקודתית במוח. בנוסף, בחירה במודל התשלום החודשי מאפשר השבתה של האפוד במידת הצורך (נניח חודש מילואים, תקופת קורונה, שלילה וכו') ואיקטוב מחדש שלו מתבצע מיידית עם העברת התשלום.לגבי המעקב האלקטרוני, in&motion טוענים שהנתונים שנאספים הם אנונימיים לחלוטין ומשמשים לעיבוי מאגר הנתונים לחישובים הדרושים לאלגוריתם כרית האוויר.
לגבי החלופות, ראיתי את האפוד של IXON, אבל לא מצאתי שום דרך לקנות אותו בארץ, או אפילו למדוד. האפוד של דיינזה [פחות מאוורר לדעתי, ומספק פחות הגנה (בעיקר בצוואר) ומעל הכל דורש התעסקות עם מטרו (ולזה הספיקה לי הכניסה לחנות בת"א למדוד את האפוד כדי לגלות שמטרו החליטו להביא רק אפוד אחד במידה מדיום שמסתובב בין הסניפים, ולגבי שאר המידות עליך לסמוך על העין של המוכרן בחנות). אלפיין ובעיקר אביזריון עשו עלי רושם טוב מבחינת השירות, אבל בזמן שחיפשתי היה להם רק אפוד שמחייב מעיל תואם. הסתכלתי קצת על ה tech air 5 שאכן נראה אחלה מוצר, אבל עדיין יקר יותר מזה של פוריגן (גם אחרי שנתיים של שימוש), בנוסף נראה שהוא פחות מאוורר על חשבון הגנה נוספת לכתפיים.
בסופו של דבר, אלו היו השיקולים האישיים שלי שהכריעו את הכף לכיוון פוריגן. למען האמת, אם מישהו היה מייבא את האפוד של הלד או של קלים החיים היו לי קשים יותר כי ההתלבטות היתה אמיתית, בפועל לא באמת התלבטתי וברגע שראיתי שיש אלטרנטיה לאלפיין ודיינזה לא היססתי מידי. אני מציע לכל אחד כאן לחשוב טוב על אפוד כזה (לא בהכרח של פוריגן) ואם הסקירה הנ"ל דחפה מישהו לכיוון רכישה של אפוד כזה, אני את שלי עשיתי.