ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
אני שנתיים אחרי תאונה עם משאית שעברה באדום ופגעה בי, אחרי ניתוח ואחוזי נכות ועדיין הנהג העבריין ממשיך לנהוג במשאית מבלי שהמשטרה הגישה נגדו כתב אישום. אל תמתין למשטרה. תפעל מול חברת הביטוח כאילו המשטרה אינה קיימת, כי המשטרה אינה קיימת! האם התאונה קרתה בדרך לעבודה, בזמן העבודה, בחזרה מהעבודה? כי אם כן, מדובר בתאונת עבודה ואז הסיפור אחר לגמרי.
1. זה לא אומר שלא יגישו כתב אישום
2. אני מבין את תחושת התסכול שלך מהעניין, אבל מה לעשות, ככה העולם עובד.
3. שים לב מה אמרתי לו - הוא יכול לפעול אזרחית כבר עכשיו. אם המשטרה תגיע למסקנה שהנהג אשם ותגיש כתב אישום ובסוף הוא גם יורשע, זה רק יהפוך את העניינים לקלים יותר מבחינה אזרחית. אבל הוא יכול מתי שהוא רוצה לפעול אזרחית גם בלי להמתין לאף אחד. יש לו את השיקולים שלו, ואני לא חושב שמתפקידנו להגיד לו מה לעשות, אלא רק לשים לו את הקלפים על השולחן והוא יחליט כבר עם מה הוא משחק.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
תרשה לי לתקן אותך. מניסיון שלי ומהסבר של עו"ד שקבלתי בזמנו.

רק על הנייר.

ממש לא על הנייר. לפי מה שפות"ש מתאר, לפי הנזק לאופנוע שאנחנו רואים, ולפי זה שהוא נחבל - בהכרח הייתה כאן תאונת דרכים עם נפגעים ונגרמה לו חבלה. חייבת להיפתח חקירת משטרה במקרה הזה כי לכאורה בוצעה עבירה של גרימת חבלה.

ממש לא. בהעדר מצלמה, עדים או שוטר בזמן האירוע ובהעדר פגיעות הנפש - נהג לא יואשם.

פה אתה טועה. יש חקירת משטרה. לא חייבים להכל מצלמה או עדים. יש חקירה. אם בסוף החקירה יראו שיש מספיק ראיות - יעמידו לדין ויגישו כתב אישום. אבל לא תמיד נאספות מספיק ראיות כדי להגיש כתב אישום, וגם לא תמיד הראיות שנאספות מצביעות בהכרח שבוצעה עבירה, אלא ההפך. ככה זה עובד במדינה נורמלית - קודם חוקרים, ואחר כך מגישים כתב אישום אם יש מספיק ראיות. וכן, לא תמיד מגישים כתב אישום כי לא תמיד אפשר. מה לעשות, ככה זה עובד.

זה בהנחה שיש לנהג ביטוח צד ג. אם יש - אז קודם פונים (בעזרת חברת ביטוח שלך או עו"ד) לחברת ביטוח של הנהג - אולי הוא מסכים שנזק באשמתו? ואם לא - (אין ביטוח או נהג לא לוקח אשמה) - לוקחים עו"ד וממשיכים בתביע.
לא צריך וגם אף פעם לא באמת הבנתי את הקטע הזה של "לפנות באמצעות חברת הביטוח שלך לחברת הביטוח של הצד השני". מה חברת הביטוח שלך קשורה? (בהנחה שלא תבעת את המקיף שלך ועכשיו הם רוצים לעשות שיבוב). שיפנה עצמאית לחברת הביטוח/לנהג וידרוש את הנזק שלו. אחרי זה, אם לא יסכימו, שיפנה לערכאות משפטיות אם הוא חושב שיש לו סיכוי טוב. לא צריך לא עו"ד ולא חברת ביטוח כדי להרים טלפון לחברת הביטוח של הצד השני ולהגיד להם שהמבוטח שלהם היה מעורב איתו בתאונה ושלדעתו הוא אחראי לה, ולכן דורש מהם פיצוי כספי. עורכי דין וחברות ביטוח סתם מאריכים את הזמן שהדברים האלה לוקחים.