עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 50

אשכול: הצטרפתי לסטטיסטיקה... עצות לאחר תאונה

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של mudale222

הצטרפתי לסטטיסטיקה... עצות לאחר תאונה

אז אחרי הרבה הרבה שנים... לראשונה בחיי.. תאונה עם כלי רכב אחר.
    יום חמישי בלילה, בצומת של המרכז המסחרי בקריית יובל, היה אדום וכמה רכבים חיכו בצומת התקדמתי לראש הטור וחיכיתי דקה-2, כשהיה ירוק פניתי שמאלה, מונית עם נהג ערבי עברה באדום בצומת ונכנסה בי במהירות די גבוהה (60-70) להערכתי ונעצרה לאחר כ10 מטרים.
    תאונת חזית צד, זה שאני חי - בחיי זה נס. נראה לי שמה שהציל אותי זה הסליידרים שמנעו קטיעה של הרגל בצד ימין.
    יש לציין שבסדר של הרמזורים הוא לא לפנינו ככה שתירוץ של כתום מהבהב וכו' לא ממש תופס.
    פוניתי לבית חולים, הייתי ממוגן קומפלט, כרגע נראה שהכל תקין חוץ מברך ימין שנדפקה וכנראה ייקח כמה שבועות (אולי פיזו) + קצת שפשופים ושרירים תפוסים.
    ממה שמד"א אמרו לי, הנוסע שהיה ליד הנהג נפצע גם כן קל מהכריות אוויר ופונה לבית חולים.
    אני עם ביטוח חובה + ג'. אין לי פרטים של כלום כרגע. יום ראשון הולך למשטרת התנועה לקחת את הפרטים שלו וכו'.
    הבעיה היא שכרגע נראה שאין מצלמות על הצומת ממש, יש 2 אבל כנראה לא רואות את התאונה.
    גם לעדים כרגע לא הגעתי למרות שפרסמתי בפייסבוק. האופנוע כנראה טוטל לוסט.
    מן הסתם הוא יאשים הוא יתנער מההאשמה... מה יש לעשות כרגע (חוץ מלפנות לצד ג' שלי ואולי לעו"ד)? האופנוע ninja 650 2017 מחירון כ33.

נערך לאחרונה על ידי mudale222; 04-07-2020 בשעה 18:12.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    תרגיש טוב זה הכי חשוב, תבע את הביטוח שלו וקווה לטוב.
    עדיף להיות מלווה בעו"ד רציני.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מקווה שבכלל יש לו ביטוח..

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תרגיש טוב
    אם תרצה אותנו מייצגת עדנה אוריון.
    אם תרצה טלפון אשמח למסור.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    .
    מן הסתם הוא יאשים הוא יתנער מההאשמה... מה יש לעשות כרגע (חוץ מלפנות לצד ג' שלי ואולי לעו"ד)? האופנוע ninja 650 2017 מחירון כ33.
    אם לנהג הפוגע יש צג ג - הרווחת. להתנער מאשמה במקרה של פגיעת צד? לא שמעתי על כזה דבר.
    אם אין לו ביטוח ... מצב פחות טוב. קח עו״ד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אתה כאילו באת מגולומב ופנית שמאלה לכיוון המרכז?
    והוא הגיע מכיוון המפלצת?

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אם לנהג הפוגע יש צג ג - הרווחת. להתנער מאשמה במקרה של פגיעת צד? לא שמעתי על כזה דבר.
    אם אין לו ביטוח ... מצב פחות טוב. קח עו״ד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    לא יודע... הוא תמיד יכול לטעון שאני עברתי באדום או משהו, לא?

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אתה כאילו באת מגולומב ופנית שמאלה לכיוון המרכז?
    והוא הגיע מכיוון המפלצת?
    בדיוק זה.

Senior Member
    אם היו עדים, המשטרה באותו מעמד הייתה אמורה לקחת מהם עדות.
    מציע להתייעץ עם עורך דין.
    וזאת עצה בדיעבד, אבל שתחזור לרכב, אני מציע (וזאת הצעה כללית לכולם) להתקין מצלמות תיעוד נסיעה.
    זאת השקעה חד פעמית שיכולה לחסוך הרבה כאב ראש.

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אם היו עדים, המשטרה באותו מעמד הייתה אמורה לקחת מהם עדות.
    מציע להתייעץ עם עורך דין.
    וזאת עצה בדיעבד, אבל שתחזור לרכב, אני מציע (וזאת הצעה כללית לכולם) להתקין מצלמות תיעוד נסיעה.
    זאת השקעה חד פעמית שיכולה לחסוך הרבה כאב ראש.
    זה הזין הכי גדול. היו לי מצלמות ואני כבר חודשיים לא מצליח למכור את האופנוע בגלל הקורונה אז הורדתי אותם מתישהוא בשביל להעביר לאופנוע הבא.
    המסקנה זה אולי למכור פעם הבאה עם המצלמות ולהתקין כל פעם חדשות. כאב ראש מתמשך להזמין כל פעם חדשות, אבל יסגור את הפינה.

Member
    אם מה שאתה מתאר נכון, אז חקירת משטרה שתיפתח (והיא תיפתח) תאשר את מה שאתה אומר, וכנראה שיגישו נגדו גם כתב אישום.
    ומשם הדרך שלך לנצח אותו ואת הביטוח שלו אזרחית - קצרה.
    עכשיו השאלה היא מה אתה מעדיף - להמתין עד שהמשטרה תעשה את העבודה שלה (זה לא קורה מהר) ועד שהוא יורשע (גם זה לא יקרה מהר) ואז לתבוע אותו אזרחית, או להתחיל עם ההליך האזרחי כבר עכשיו, ואז אתה תחסוך זמן, אבל עשוי לקבל תוצאה פחות טובה. זה כבר לשיקולך.

Member הסמל האישי של erez59
    ציטוט נכתב במקור על ידי Aprilia צפיה בהודעה
    ...להמתין עד שהמשטרה תעשה את העבודה שלה (זה לא קורה מהר) ועד שהוא יורשע (גם זה לא יקרה מהר) ואז לתבוע אותו אזרחית, או להתחיל עם ההליך האזרחי כבר עכשיו, ואז אתה תחסוך זמן, אבל עשוי לקבל תוצאה פחות טובה. זה כבר לשיקולך.
    אני שנתיים אחרי תאונה עם משאית שעברה באדום ופגעה בי, אחרי ניתוח ואחוזי נכות ועדיין הנהג העבריין ממשיך לנהוג במשאית מבלי שהמשטרה הגישה נגדו כתב אישום. אל תמתין למשטרה. תפעל מול חברת הביטוח כאילו המשטרה אינה קיימת, כי המשטרה אינה קיימת! האם התאונה קרתה בדרך לעבודה, בזמן העבודה, בחזרה מהעבודה? כי אם כן, מדובר בתאונת עבודה ואז הסיפור אחר לגמרי.
    Erez Ronen

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    אני שנתיים אחרי תאונה עם משאית שעברה באדום ופגעה בי, אחרי ניתוח ואחוזי נכות ועדיין הנהג העבריין ממשיך לנהוג במשאית מבלי שהמשטרה הגישה נגדו כתב אישום. אל תמתין למשטרה. תפעל מול חברת הביטוח כאילו המשטרה אינה קיימת, כי המשטרה אינה קיימת! האם התאונה קרתה בדרך לעבודה, בזמן העבודה, בחזרה מהעבודה? כי אם כן, מדובר בתאונת עבודה ואז הסיפור אחר לגמרי.
    1. זה לא אומר שלא יגישו כתב אישום
    2. אני מבין את תחושת התסכול שלך מהעניין, אבל מה לעשות, ככה העולם עובד.
    3. שים לב מה אמרתי לו - הוא יכול לפעול אזרחית כבר עכשיו. אם המשטרה תגיע למסקנה שהנהג אשם ותגיש כתב אישום ובסוף הוא גם יורשע, זה רק יהפוך את העניינים לקלים יותר מבחינה אזרחית. אבל הוא יכול מתי שהוא רוצה לפעול אזרחית גם בלי להמתין לאף אחד. יש לו את השיקולים שלו, ואני לא חושב שמתפקידנו להגיד לו מה לעשות, אלא רק לשים לו את הקלפים על השולחן והוא יחליט כבר עם מה הוא משחק.

תרשה לי לתקן אותך. מניסיון שלי ומהסבר של עו"ד שקבלתי בזמנו.

רק על הנייר.

ממש לא על הנייר. לפי מה שפות"ש מתאר, לפי הנזק לאופנוע שאנחנו רואים, ולפי זה שהוא נחבל - בהכרח הייתה כאן תאונת דרכים עם נפגעים ונגרמה לו חבלה. חייבת להיפתח חקירת משטרה במקרה הזה כי לכאורה בוצעה עבירה של גרימת חבלה.

ממש לא. בהעדר מצלמה, עדים או שוטר בזמן האירוע ובהעדר פגיעות הנפש - נהג לא יואשם.

פה אתה טועה. יש חקירת משטרה. לא חייבים להכל מצלמה או עדים. יש חקירה. אם בסוף החקירה יראו שיש מספיק ראיות - יעמידו לדין ויגישו כתב אישום. אבל לא תמיד נאספות מספיק ראיות כדי להגיש כתב אישום, וגם לא תמיד הראיות שנאספות מצביעות בהכרח שבוצעה עבירה, אלא ההפך. ככה זה עובד במדינה נורמלית - קודם חוקרים, ואחר כך מגישים כתב אישום אם יש מספיק ראיות. וכן, לא תמיד מגישים כתב אישום כי לא תמיד אפשר. מה לעשות, ככה זה עובד.

זה בהנחה שיש לנהג ביטוח צד ג. אם יש - אז קודם פונים (בעזרת חברת ביטוח שלך או עו"ד) לחברת ביטוח של הנהג - אולי הוא מסכים שנזק באשמתו? ואם לא - (אין ביטוח או נהג לא לוקח אשמה) - לוקחים עו"ד וממשיכים בתביע.
    לא צריך וגם אף פעם לא באמת הבנתי את הקטע הזה של "לפנות באמצעות חברת הביטוח שלך לחברת הביטוח של הצד השני". מה חברת הביטוח שלך קשורה? (בהנחה שלא תבעת את המקיף שלך ועכשיו הם רוצים לעשות שיבוב). שיפנה עצמאית לחברת הביטוח/לנהג וידרוש את הנזק שלו. אחרי זה, אם לא יסכימו, שיפנה לערכאות משפטיות אם הוא חושב שיש לו סיכוי טוב. לא צריך לא עו"ד ולא חברת ביטוח כדי להרים טלפון לחברת הביטוח של הצד השני ולהגיד להם שהמבוטח שלהם היה מעורב איתו בתאונה ושלדעתו הוא אחראי לה, ולכן דורש מהם פיצוי כספי. עורכי דין וחברות ביטוח סתם מאריכים את הזמן שהדברים האלה לוקחים.

Senior Member
    לא צריך וגם אף פעם לא באמת הבנתי את הקטע הזה של "לפנות באמצעות חברת הביטוח שלך לחברת הביטוח של הצד השני". מה חברת הביטוח שלך קשורה?
    אם לא הבנת, למה לא שאלת? הנה התשובה: זה שירות שאתה מקבל מחברת ביטוח שלך. אתה כמובן מוזמן לא להשתמש בו ולפנות בעצמך או בעזרת עו"ד שלך.

לא צריך לא עו"ד ולא חברת ביטוח כדי להרים טלפון לחברת הביטוח של הצד השני ולהגיד להם שהמבוטח שלהם היה מעורב איתו בתאונה ושלדעתו הוא אחראי לה, ולכן דורש מהם פיצוי כספי. עורכי דין וחברות ביטוח סתם מאריכים את הזמן שהדברים האלה לוקחים.
    לא צריך עו"ד בשום מקום. אתה יכול ליצג את עצמך. זה לא תמיד רעיון טוב.

Member
    אם לא הבנת, למה לא שאלת? הנה התשובה: זה שירות שאתה מקבל מחברת ביטוח שלך. אתה כמובן מוזמן לא להשתמש בו ולפנות בעצמך או בעזרת עו"ד שלך.

לא צריך עו"ד בשום מקום. אתה יכול ליצג את עצמך. זה לא תמיד רעיון טוב.

אז ספר לי באיזו חברת ביטוח אתה, שגם אני אדע איפה נותנים לי שירות משפטי חינם (כשלהם אין שום אינטרס מזה). כל עוד אף אחד לא תובע אותם/מאיים לתבוע אותם, הם לא מיוזמתם יציעו לעשות לי עבודה ולכתוב לי כתב תביעה בחינם נגד הזבל שחתך אותי.

Senior Member
    תרשה לי לתקן אותך. מניסיון שלי ומהסבר של עו"ד שקבלתי בזמנו.

אם מה שאתה מתאר נכון, אז חקירת משטרה שתיפתח (והיא תיפתח)
    רק על הנייר.

וכנראה שיגישו נגדו גם כתב אישום.
    ממש לא. בהעדר מצלמה, עדים או שוטר בזמן האירוע ובהעדר פגיעות הנפש - נהג לא יואשם.

ומשם הדרך שלך לנצח אותו ואת הביטוח שלו אזרחית - קצרה.
    זה בהנחה שיש לנהג ביטוח צד ג. אם יש - אז קודם פונים (בעזרת חברת ביטוח שלך או עו"ד) לחברת ביטוח של הנהג - אולי הוא מסכים שנזק באשמתו? ואם לא - (אין ביטוח או נהג לא לוקח אשמה) - לוקחים עו"ד וממשיכים בתביע.