תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: חיבור זרוע לטלפון של MACHINA

Junior Member

חיבור זרוע לטלפון של MACHINA

אהלן

חיברתי ביום שישי את הזרוע לאופנוע - ויסטרום 650
    ואת הכבלים חיברתי ישירות למצבר והכל עבד סבבה
    הבוקר באתי להניע את האופנוע ואין שום תגובה כאילו שהמצבר התרוקן

עשיתי משהו לא טוב?
    בשישי האופנוע התניע סבבה וגם הטעינה עבדה

שלומי

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    משהוא צורך זרם בחיבור/ המתקן הזה, יש בויסטרום שקע לחיבור ידיות מתחממות, תחבר אליו ככה שתסגור סוויטש לא יגיע מתח למתקן.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    משהוא צורך זרם בחיבור/ המתקן הזה, יש בויסטרום שקע לחיבור ידיות מתחממות, תחבר אליו ככה שתסגור סוויטש לא יגיע מתח למתקן.
    יכול לכוון אותי לאיפה השקע הזה נמצא?

Senior Member
    לא מחברים אביזרים ישירות למצבר, אתה צריך "להתעלק" על משהו שמקבל פלוס אחרי סוויצ', כמו השקע לידיות מתחממות שהציעו לך קודם

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Meirson צפיה בהודעה
    לא מחברים אביזרים ישירות למצבר, אתה צריך "להתעלק" על משהו שמקבל פלוס אחרי סוויצ', כמו השקע לידיות מתחממות שהציעו לך קודם

איפה נמצא השקע הזה?

ואם המצבר התרוקן לחלוטין, מספיקה נסיעה קצרה להטעין אותו או שצריך ממש להגיע למוסך ולטעון אותו מלא?

Senior Member
    לא יודע. פתח ספר רכב ותבדוק. רצוי מאוד להטעין את המצבר קשה לי להאמין שהוא יטען אחרי נסיעה

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Meirson צפיה בהודעה
    לא יודע. פתח ספר רכב ותבדוק. רצוי מאוד להטעין את המצבר קשה לי להאמין שהוא יטען אחרי נסיעה

יש לך הערכה כמה זמן זה יכול לקחת?
    טעינה מלאה של המצבר

Senior Member
    לילה במוסך או שתקנה מטען בתטעין בעצמך בבית

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    גם לא מתעלקים על סתם פלוס אחרי סוויצ'. זה יכול לעשות בלאגן שלם למערכת החשמל. וככל שהאופנוע יותר מתקדם, הסיכוי לתקלות גבוה יותר. וזה לפני שדיברנו על נזקים לחיווט שנחשף ומפתח עם השנים קורוזיה.
    חיבור על צרכן ידוע שאיננו בשימוש(כמו ידיות מחוממות שהוצע כאן, או שקע טעינה שיש לו הכנה בהרבה צמות של אופנועים), הוא דווקא פתרון לא רע. כששוב- איגות החיבורים היא חשובה, ובעדיפות לקנות מחבר שמתחבר לשקע ייעודי בצמה (אם קיים כזה).

*איגות=איכות

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    גם לא מתעלקים על סתם פלוס אחרי סוויצ'. זה יכול לעשות בלאגן שלם למערכת החשמל. וככל שהאופנוע יותר מתקדם, הסיכוי לתקלות גבוה יותר. וזה לפני שדיברנו על נזקים לחיווט שנחשף ומפתח עם השנים קורוזיה.
    חיבור על צרכן ידוע שאיננו בשימוש(כמו ידיות מחוממות שהוצע כאן, או שקע טעינה שיש לו הכנה בהרבה צמות של אופנועים), הוא דווקא פתרון לא רע. כששוב- איגות החיבורים היא חשובה, ובעדיפות לקנות מחבר שמתחבר לשקע ייעודי בצמה (אם קיים כזה).
    מה הבעיה "לגנוב" פלוס ממשהו כמו אחד מאורות העזר? מה יקרה, תישרף נורה?....
    וברצינות עכשיו, אתה צודק אבל גם מדבר באופן כללי מדי. צריך לעשות דברים "כמו שצריך", וזה כולל גם לחשוב על ההשלכות של מה שעושים. מי שמלפף שני חוטים ומדביק עם איזולירבנד או גונב פלוס מהקוילים או הכנס דבר מפגר כאן, שלא יתפלא כשיצוצו בעיות....

בכלי רכב מודרניים גניבת חשמל, אפילו ממשהו פעוט כמו מנורה, יכול לשגע את כל הרכב, עד כדי כך שהוא לא יסכים לנסוע. מחשב הרכב/שלדה/גיר יודע לזהות גם צריכת זרם לא תקינה, וגם התנגדות לא תקינה (נגיד חוט עם קורוזיה בגלל שלפני חמש שנים מישהו עשה חיבור פיראטי). לאתר תקלת חשמל כזאת זה סיוט (תשאל אותי איך אני יודע ). זה ברוב כלי הרכב המודרניים.
    עכשיו, אנחנו מדברים על אופנועים. אופנועים ברמת תחכום כזאת אני לא מכיר אישית, בידיים. פשוט כי אין לי כסף לאופנועים מתוחכמים. אני די בטוח שזה הכיוון, אם לא כבר קיים. בוודאי ובוודאי באופנועי הביוקר. יואילו מי שמבין באופנועים הללו להגיד.
    בנוסף, ובלי קשר להאם האופנוע מתוחכם או לא,
    העמסה של שקע מצית על פלוס של מנורת עזר יכול בהחלט לגרום לשריפת פיוזים במקרה הטוב, או התחממות החוט עד כדי שריפת האופנוע במקרה הרע.
    לכל צרכן באופנוע יש חוט בעובי המתאים (awg) שיודע להעביר את העומס המתוכנן שמהנדס האופנוע קבע לו. כשאתה משחק עם זה אצה משחק באש תרתי משמע.
    ולכן, אני אעדיף שקע שמחובר עם פיוז וחוט בריא למצבר, מאשר שקע שמחובר לחוט אקראי אחרי סוויצ', שאני לא יודע בדיוק מה הוא עושה. מעדיף לרוקן מצבר פעם בכמה שנים כי שכחתי צרכן מחובר, מאשר את האלטרנטיבה.

אבל,
    כמו שכתבתי, לא צריך להיות לכאן או לכאן. לרוב האופנועים ניתן למצוא את צמת האביזרי עזר לפי תרשים ולהתחבר אליה.
    ספציפית באופנוע שלי, יש מחבר מיוחד בצמה המקורית, שאליו ניתן להתחבר עם צמת אביזרים שיש לה מק"ט מהחברה. או, לחילופין, להתחבר אליו בלי הצמה של היצרן כדי לחסוך את ההרבה כסך שרוצים עליה. ואם מתכננים צרכנים כבדים, כמו אורות ערפל, צופר חזק, שקע מצית לדברים שאינם מטען (נגיד מיני קומפרסור) וכו... להשתמש באותו חיבור בשביל פיקוד לריליי. והזנת הריליי ישירות מהמצבר עם פיוז וחוטי מחושבים (יש לא מעט טבלאות ברשת לחישוב פיוז ועובי חוט לפי צרכנים ולפי אורך המעגל).
    ונ. ב.
    אם תתחבר למנורה, היא לא תישרף. ייתכן שהיא פשוט תעבוד חלש או לא תעבוד כלל. מה שישרף הוא מה שאמור להגן על המעגל שלה.
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 26-07-2020 בשעה 20:28.

Senior Member
    אתה צודק ואני שמח שהצלחתי "להוציא" ממך את הפירוט הזה, תודה