תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: Kymco Downtown 350i רטיבות באזור גלגל אחורי

Junior Member

Kymco Downtown 350i רטיבות באזור גלגל אחורי

הכלי מ2017, עשה טיפול גדול לפני 2000 ק"מ וכלל החלפה של השמן גיר (שלא יהיה ספק)
    עכשיו נראה שיש רטיבות אבל לא נוזל בקצב של טפטוף. מה יכולה להיות הבעיה ?
    בד"כ במוסך שטיפלתי הם מודדים כמויות מדויקות לפני מילוי, תמיד בטיפול אני מתעניין בשיטות עבודה שלהם ועומד ליד, כך שאני פחות נוטה להאמין שזה מילוי יתר.
    הבנתי שיש הרבה אטמים מסוג o rings מתחת לכיסוי הגיר, איפה אני יכול להשיג כאלה להחליף ? ואיזה גדלים ?
    הסרטון צולם לאחר נסיעה. כשמנוע קר השמן נראה יבש על הקייס.
    https://youtu.be/s8fUpslJluw
    אם כדאי שאחזור למוסך שעשה את הטיפול בטענה שהוא פישל בטיפול במידה וזה באמת אטם חסר/שהתכלה או מילוי יתר ? אני פחות אוהב לריב ומעדיף לפתור את זה לבד בלי עצבים ולחפש הוכחות מה נעשה ומה לא.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    א. תיקון של הלינק שלך:
    https://youtu.be/s8fUpslJluw
    ב. צילמת ממש מקרוב. אם היית מצלם טיפה יותר מרחוק, כשרואים את כל האיזור ברור ניה ניתן לראות הרבה יחתר טוב
    ג. ממה שרואים בסרטון הנזילה היא לא מהבורג מילוי. נקה טוב את האזור (ספריי ברקסים או קרבורטור אם בא לך להשקיע30 שקל ולא לעבוד קשה) או מים ואיזה סקוטצ' עם סבון או עם קצת דלק... קיצור, לא משנה איך ( ) וכשיהיה נקי לגמרי תסע ותעקוב אחר הנזילה ותראה בדיוק מאיפה זה נוזל. אולי יש לך שם סדק אפילו.
    כשתדע במדויק מאיפה השמן הזה מגיע תוכל לטפל בזה.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    נראה כמו המחזיר שמן על הציר של הגלגל.

Banned
    תנקה טוב טוב את הנזילה שלא יהיה כלום ותעקוב מאיפה זה בא

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    נראה כמו המחזיר שמן על הציר של הגלגל.
    מחזק.

Junior Member
    עדכון:
    אז ככה ניקיתי בשישי בערב את האזור מכל החומר דמוי גריז הזה, (נקי *יחסית* : https://www.youtube.com/watch?v=gOXbRgvXHW8 )
    ובזבזתי כמה שעות בשישי בערב ושבת בערב על לנסות לפתוח את הפעמון עם כלים ידניים (המוסך פשוט סגר אותו על איזה 1000 NM עם האימפקט בלחץ אוויר שלו, אני מתחיל לקבל הרגשה שמוסכים לא יודעים מה זה מומנט שיצרן קבע או ששמים על זה יין)
    לבסוף נכנעתי ואמרתי לעצמי שבראשון אסע למוסך במידה ועדיין יש את הבעיה, אבל הגיע ראשון ועשיתי סיבוב נחמד עד 80 קמ"ש עליו, והממצאים הם שאין עוד דליפה/נזילה/רטיבות חדשים. האיזור נשאר נקי כמו שהשארתי אותו בשבת.
    האם התרוקן השמן גיר ? שמתי לב לרטיבות בטעות כשניפחתי צמיגים ביום חמישי. יכול להיות שהיא היתה שם כבר זמן מה ? או שפשוט דלף הexcess מאז הטיפול ורק עכשיו שמתי לב לסימנים...
    איך אפשר לבדוק אם יש שמן חוץ מלפתוח את הבורג ניקוז שמן גיר, ולמלא שמן חדש? (ד"א איפה אני קונה אותו? סמיכות 90, לא בדיוק מוכרים את זה בACE...)
    תמונה לאחר הנסיעה היום
    https://ibb.co/Rhn4cZc

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ראיתי הזעות כאלו בהרבה מאוד קטנועים.
    אם היא לא הופכת לטפטוף של ממש, לא הייתי מתרגש.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי juppie902 צפיה בהודעה
    עדכון:
    אז ככה ניקיתי בשישי בערב את האזור מכל החומר דמוי גריז הזה, (נקי *יחסית* : https://www.youtube.com/watch?v=gOXbRgvXHW8 )
    ובזבזתי כמה שעות בשישי בערב ושבת בערב על לנסות לפתוח את הפעמון עם כלים ידניים (המוסך פשוט סגר אותו על איזה 1000 NM עם האימפקט בלחץ אוויר שלו, אני מתחיל לקבל הרגשה שמוסכים לא יודעים מה זה מומנט שיצרן קבע או ששמים על זה יין)
    לבסוף נכנעתי ואמרתי לעצמי שבראשון אסע למוסך במידה ועדיין יש את הבעיה, אבל הגיע ראשון ועשיתי סיבוב נחמד עד 80 קמ"ש עליו, והממצאים הם שאין עוד דליפה/נזילה/רטיבות חדשים. האיזור נשאר נקי כמו שהשארתי אותו בשבת.
    האם התרוקן השמן גיר ? שמתי לב לרטיבות בטעות כשניפחתי צמיגים ביום חמישי. יכול להיות שהיא היתה שם כבר זמן מה ? או שפשוט דלף הexcess מאז הטיפול ורק עכשיו שמתי לב לסימנים...
    איך אפשר לבדוק אם יש שמן חוץ מלפתוח את הבורג ניקוז שמן גיר, ולמלא שמן חדש? (ד"א איפה אני קונה אותו? סמיכות 90, לא בדיוק מוכרים את זה בACE...)
    תמונה לאחר הנסיעה היום
    https://ibb.co/Rhn4cZc
    בגדול הבורג התחתון זה ניקוז והעליון הוא מילוי, ציר הגלגל גבוה מספיק מבורג הניקוז כך שלא סביר שיתרוקן שמן עד אפס.
    כל חנות של אביזרי אופנועים או מוסך אמורים להחזיק שמן גיר 80W90 וזה מה שבד"כ שמים. אמורה להיות מצויינת מידת כמות על הקייס של הוריאטור או שתוודא מול ספר הרכב.
    בגדול מרוקנים וממלאים עם מזרק גדול מפתח המילוי את הכמות המתאימה עפ"י הספר.

אם הנזילה התחילה אחרי הטיפול יש מצב שמלאו שם יותר מדי שמן אבל לא בהכרח.

Banned
    יש לי קטנוע כמו שלך שמים 80w90 ממליץ של חברה טובה. ו210 מל. זה נראכ כיאלו הנזילה קרתה בגלל מילוי יתר אבל זה רק השארה. ואין לך גם שייבה בבורג מילוי גיר.

Member
    המכונאי אמר לי לשים 85W140
    עבד במטרו 6 שנים.
    מה שאמרתם דליל מידי

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי TUREL צפיה בהודעה
    המכונאי אמר לי לשים 85W140
    עבד במטרו 6 שנים.
    מה שאמרתם דליל מידי
    אז המכנואי שלך דפוק וכדי שתחליף אותו! אין שום קשר בין מטרו לקימקו דבר ראשון. קימקו זה עופר אבניר . ודבר שני לא צריך להיות מכונאי ולפתוח ספר רכב של הקטנוע שלך ולראות שרשום שם במפורש 80w90. אני לא אתפלא אם המכונאי שלך אחראי לנזילה הזאת אם הוא אפילו לא יודע איזה שמן לשים

Junior Member
    הפוסט לא שלו,אלא שליו והמכונאי שלי שם 80w90
    וכן אין דבר כזה דליל מדי תקרא קצת מה זה הדירוג של השמן, כל מספר מציין סמיכות בטמפ' מסויימת, וכן, בספר של דאונטאון 350 רשום מפורש 80/90.