נכתב במקור על ידי
1122
בוא נעזוב רגע מקרים של חוליגנים ושל טמבלים שמזגזגים בין מכוניות על 130 בלי מיגון עליהם, זה לא מעניין אותי, ומבחינתי - שימותו כאלה כמה שיותר.
כשאני עושה משהו לא נכון בכביש אני לא זורק אשמה ולא מחפש להאשים אחרים, אני תמיד מסתכל על עצמי ומה אני עשיתי לא בסדר, ואני מאמין ש99% מהתאונות אתה יכול למנוע.
יחד עם זאת, אתה לא יכול לצפות מכול בן אדם שהוציא רישיון ונוסע על הכביש (וזה כולל ילדים בני 16) לצפות את הנולד ולהיות נהג עם מיומניות של פורמלה 1. זה לא המצב. תאונות קורות ואנשים נהרגים כול יום, תתרגל לעובדה.
המצב של הכבישים העירוניים שבאחריות העיריות המקומיות הוא זוועת עולם, עם יוצא מן הכלל למדינת תל אביב.
גם במצב של הכבישים שבאחריות נתיבי ישראל לא מזהיר - עם תקציב של 1 מיליארד ש"ח בשנה לתחזוקה (שזה פחות מ1% לעומת הגרעון שנפער בקופת המדינה עקב זריקת הכספים לכול עבר בחצי שנה האחרונה), הכבישים כאן חרא. עובדה קיימת.
להגיד שאני "זורק אחריות" או כול דבר אחר אתה יכול, אבל לא ממש מעניין, כי, אתה מדבר עם בן אדם שבזכותו סללו כמה ק"מ של כביש טובים במצטבר בשנים האחרונות עקב פניות בלי מעצורים לנתיבי ישראל ולרשויות מקומיות ואפילו למבקר המדינה.
יחד עם זאת אני בטוח שאם יהיה ניתוח אמיתי ומעמיק לכול תאונה ותאונה בה נהרג רוכב במדינה, 20% לפחות זה בגלל התשתית.
אבל, לפי ההיגיון שלך ושל רבים אחרים, כמו שכבר אמרתי, כול העולה על הכביש צריך להיות נביא. לכן, זה תמיד אשמתו, ואין מה לסלול ולתחזק כבישים....הרי זה אחריות הנהג. גם אם יהיו 40 לאורך של 100 מטר, הנהג אשם...
רק תזכור את זה בפעם הבאה שאתה מחליק בגלל צבע שמן של סימון הכביש או בור בכביש, אל תחפש אשמים ואל תתבע את העירייה, או את נתיבי ישראל...
מיציתי כפרה...